Yatak odalarında yatak nerede olmalı? Yatak nasıl konumlandırılmalı?

Evin gözde alanlarından biri haline gelen yatak odalarının dekorasyonunda en önemli sorulardan biri de "Yatak nerede olmalı?" sorusudur. Doğru bir şekilde konumlandırılan yatak, odanın atmosferini bir anda değiştirebilir. Peki, yatak odalarında yatak nerede olmalı? Yatak hangi yöne yerleştirilmeli? Yatak nasıl konumlandırılmalı? Merak edilen tüm soruları sizler için açıkladık...

Ev dekorasyonunda salondan mutfağa her odanın ayrı bir dinamiği ve ihtiyacı vardır. Özellikle dinlenme köşemiz olan yatak odalarında hem konforun hem de şıklığın ön plana çıktığı detaylara yer açmaya özen gösteriyoruz. Odanın boyutu, şekli ve ışık alma miktarı gibi faktörleri göz önünde bulundurarak dekorasyonda kusursuz bir görünüme sahip olmak mümkün. Öte yandan yatak odalarının temel unsuru olan yatakların seçiminde de oldukça dikkatli davranmak gerekiyor. Yatağın kalitesi ve tasarımı gibi yatağın konumu da odanızın havasını bir anda değiştirebilir. Gelin, yatak odası dekorasyonunda "Yatak nerede olmalı?" sorusunu birlikte cevaplayalım.

Battaniye alırken nelere dikkat edilmeli? Battaniye çeşitleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERBattaniye alırken nelere dikkat edilmeli? Battaniye çeşitleri nelerdir?

YATAK NEREDE OLMALI?

Sağlıklı bir uyku için yatağın odanın içerisindeki konumu oldukça önemlidir. Aynı zamanda odanın yapısı da yatağın konforlu görüntüsünde büyük bir etki oluşturmaktadır. İlk olarak yatağınızı yerleştireceğiniz alanda kiriş olmamasına özen göstermelisiniz. Çünkü kirişler yatak üzerinde ağırlık oluşturacağı için kasvetli bir havaya sebebiyet verebilir.

Yatak odası dekorasyonu

Yatak odası dekorasyonu

Yatağın odanın tam ortasında olması da doğru değildir. Çünkü odaya adımınızı atar atmaz büyük bir yatakla karşılaşmak odanın olduğundan daha küçük görünmesine neden olur.

Yatak odasında yatağın konumu

Yatak odasında yatağın konumu

Yatağı konumlandırırken en dikkat edilen şeylerden biri de kapıya olan konumudur. Yatak ve kapının aynı hizada olmaması dekorasyon açısından büyük önem arz etmektedir. Bunun için yatağı kapının karşı çaprazına yerleştirerek konforlu bir alana sahip olabilirsiniz.

yatak dekorasyonu

yatak dekorasyonu

Gardıroplar ve yüksek mobilyalar yatağın hemen önünde olmamalıdır. Bu alanını daraltabileceği gibi boğucu bir ortama sebep olabilir. Yatağın önündeki duvara hoş manzara resimleri ve tablolar asarak şıklığı elde edebilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonu

Yatak odası dekorasyonu

Aynı zamanda ısınma yöntemlerinden hangisini kullanıyorsanız yatağınızı bu faktöre dikkat ederek yerleştirmeye özen göstermenizi tavsiye ederiz.

Yatak odasında eşyaların yerleştirilmesi

Yatak odasında eşyaların yerleştirilmesi

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Hangi ülkeden ne hediye alınır? Dünyanın en çok satan hediyelik eşyaları

İLİŞKİLİ HABER

Hangi ülkeden ne hediye alınır? Dünyanın en çok satan hediyelik eşyaları
2024'ün gözdesi olacak saç kesimleri! 2024'de trend olacak saç kesimleri neler?

İLİŞKİLİ HABER

2024'ün gözdesi olacak saç kesimleri! 2024'de trend olacak saç kesimleri neler?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0