Mart ayında evde yapılması gerekenler nelerdir? Bahar aylarında evde neler yapılmalı?

Bahar mevsimin ilk ayı olan mart ayında evinizin dekorasyonunda ufak tefek değişikliklere yer verebilirsiniz. Kumaş seçimlerinden renklere, dokulardan desenlere kadar bahar enerjisini evinize yansıtmanın en etkili yollarını sizler için derledik. Peki, mart ayı dekorasyonu nasıl yapılır? Mart ayında evde yapılması gerekenler nelerdir? 2024 mart ayı dekorasyonu nasıl olmalı? İşte yanıtlar...

Mart ayının gelişiyle ilkbaharın tatlı esintilerine yavaş yavaş kucak açıyoruz. Soğuk ve uzun kış gecelerine veda ettiğimiz bu günlerde hayatımızın birçok alanında da değişiklikler yapmamız gerekiyor. Kışlık kıyafetleri rafa kaldırdığımız mart ayında en önemli değişim ise yaşam alanlarımızda gerçekleşiyor. Ev tekstil ürünlerinden mobilyaların konumuna kadar baharda pek çok farklılığa yer verebilirsiniz. Gelin, mart ayında evlerde mutlaka yapılması gerekenleri adım adım öğrenelim.

Ev dekorasyonunda çiçekler nasıl kullanılmalıdır?İLİŞKİLİ HABEREv dekorasyonunda çiçekler nasıl kullanılmalıdır?

MART AYINDA EVDE YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR? 

Kış aylarında evlerimiz neredeyse her an kapalı kaldığı için kumaşların üzerinde bol miktarda toz birikmesine rastlanabilir. Özellikle perdelerin drapelerinde biriken tozlardan bahar aylarında kurtulmak için temizlenmesi gerekiyor. Mart ayında perdelerinizi kuru temizlemeye verebilir ya da nazik programda özel perde deterjanıyla yıkama yapabilirsiniz. 

Mart ayı ev dekorasyonu

Mart ayı ev dekorasyonu

Öte yandan yün ve örgü koltuk şallarıyla vedalaşma zamanı da geldi diyebiliriz. Bundan dolayı keten gibi daha ince yapılı dokulara sahip koltuk örtüleriyle değişimin kapılarını aralayabilirsiniz. 

Salon dekorasyonu

Salon dekorasyonu

Öte yandan baharın ilk ayında nevresim takımı, çarşaf ve yatak örtüsü gibi yatak tekstillerinde de yenilikler yapabilirsiniz. Bahar aylarını yansıtacak renk ve desenlerde nevresim takımlarını kullanmaya başlayarak koyu renkli ağır ve kalın örtülere veda edebilirsiniz. 

Yatak odası dekorasyonu

Yatak odası dekorasyonu

Kış mevsiminin mecbur kıldığı kalın ve koyu renk halıları bu dönemde rafa kaldırarak ince yapılı kilimlerle zeminlerinize ferah bir görünüm katmak da mutlaka aklınızda olmalı.

Kilimli ev dekorasyonu

Kilimli ev dekorasyonu

Kış aylarının bitişiyle en çok temizlik ihtiyacı duyan yerler genellikle mutfaklarımız oluyor.  Fırın, buzdolabı gibi solo beyaz eşyaların arkasını temizleyerek baharın temiz duygusunu mutfağınıza taşıyabilirsiniz. Bu eşyaları çekerken mutlaka birinden yardım alarak yapmaya özen gösterin. 

Mutfak dekorasyonu

Mutfak dekorasyonu

Bahar demek evde balkonlara merhaba demek! Havaların ısınmaya başlamasıyla artık balkonlarımız yeni yaşam alanlarımız haline geliyor. Bundan dolayı balkonlarınızın dekorasyonunda ufak tefek değişiklikler yapmaya başlayabilirsiniz. Led ışıklar, fenerler ve duvar aksesuarlarıyla balkonlara yeni bir soluk getirmek mümkün. Ayrıca balkon mobilyalarını da temizleyerek kullanıma açık hale getirebilirsiniz.

Balkon dekorasyonu

Balkon dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Glutensiz beslenme nedir? Glutensiz diyet yapanlar Ramazan’da nasıl beslenmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Glutensiz beslenme nedir? Glutensiz diyet yapanlar Ramazan’da nasıl beslenmeli?
Ekose üzerine ne giyilir? Ekose nasıl kombinlenir? Ekoseli kıyafetler için giyim tüyoları

İLİŞKİLİ HABER

Ekose üzerine ne giyilir? Ekose nasıl kombinlenir? Ekoseli kıyafetler için giyim tüyoları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0