Turkuaz rengi ev dekorasyonu nasıl yapılır? Dekorasyonda turkuaz ile uyumlu renkler nelerdir?

Yaz mevsiminin simgesi turkuaz rengi ev dekorasyonunda hem çarpıcı hem de neşeli bir etkiyi beraberinde getiriyor. Dengeli bir şekilde kullanıldığında dinamik bir dekorasyonun kapılarını aralayan turkuaz rengiyle yaşam alanlarınıza harika dokunuşlar yapabilirsiniz. Peki turkuaz rengi ev dekorasyonu nasıl yapılır? Turkuaz mavisine ne renk uyar? İşte merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı haberimizde...

Ev dekorasyonunda kusursuz bir bütün oluşturmak için muazzam parçaları bir araya getirmek gerekiyor. Kimi zaman dokularla kimi zaman da renklerle yaşam alanlarımızda dengeli ve bütüncül bir bakış açısı yakalayabiliriz. Özellikle her stili sembolize eden bu parçalar renklerle bir araya geldiğinde etkili bir dekorasyonu da beraberinde getiriyor. Renklerin mevsime göre değişkenlik gösterdiğini göz önünde bulundurursak yaz aylarında turkuazın göz alıcı etkisine şans vermenin tam zamanı! Dinamik ve canlı bir görünüm için sıklıkla tercih edilen turkuaz rengi yatak odalarından banyolara, salonlardan mutfaklara kadar muhteşem bir dokunuş oluşturuyor. Gelin, ev dekorasyonunda turkuaz rengini kullanmanın yollarına birlikte göz atalım.

Evlerde hangi cephe ne renge boyanmalı? Cepheye göre boya rengi nasıl seçilmeli?İLİŞKİLİ HABEREvlerde hangi cephe ne renge boyanmalı? Cepheye göre boya rengi nasıl seçilmeli?

TURKUAZ RENGİ EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Mavinin en ihtişamlı tonu olan turkuaz rengi, ülkemizde yer alan turkuaz mineralinden elde edildiği için Türk mavisi olarak da bilinmektedir. Mavi ve yeşilin karışımıyla bir araya gelen bu renk sakinleştirici etkisiyle modadan dekorasyona kadar sıklıkla kullanılıyor. Neredeyse her renkle uyum sağlayan turkuaz, yaz mevsiminde evlerimize neşe getiriyor!

Turkuaz rengi

Turkuaz rengi

Eğer salonunuzda sıcak ve rahat bir tarz yakalamak isterseniz turkuaz rengiyle sizde evinize ferahlık katabilirsiniz.

Turkuaz yatak odası dekorasyonu

Turkuaz yatak odası dekorasyonu

Her dönemin trendi haline gelen turkuaz rengi duvarlarda muhteşem bir etki bırakıyor. İster tek bir duvarı ister tamamen tüm odanızı turkuaz rengine boyayarak iç açıcı bir salona kavuşmanız mümkün. Ancak boya rengi olarak turkuaz rengi tercih etmeye karar verdiyseniz mutlaka beyaz, bej ve krem gibi nötr renklerle yaşam alanınızda dengeyi yakalamayı unutmayın.

Turkuaz rengi duvar dekorasyonu

Turkuaz rengi duvar dekorasyonu

Öte yandan turkuaz rengini birçok renk ile kombine edebilirsiniz. Turkuaz renginin en uyumlu olduğu tonlar genellikle beyazdır. Ancak limon sarısı, parlak kırmızı, pembe, koyu yeşil ve kahve tonlarıyla da turkuazı kombine edebilirsiniz. Özellikle turkuaz koyu mavinin tonları ve mor ile de muhteşem bir uyum yakalamaktadır.

Turkuaz renginin diğer renklerle uyumu

Turkuaz renginin diğer renklerle uyumu

EV DEKORASYONUNDA TURKUAZ NASIL KULLANILIR?

Salonunuzda neşeli ve pozitif bir ortam şekillendirmek için koltuk renklerinizde turkuaza yer açabilirsiniz. Özellikle L ve tekli koltuklarda turkuaz renk kullanarak yıllar boyu etkisini sürdürecek bir dekorasyona da şans tanımış olacaksınız. Eğer turkuaz rengini daha asil ve oturaklı bir hale getirmek istiyorsanız kumaşta kadife tercih edebilirsiniz. 

Turkuaz renk koltuk dekorasyonu

Turkuaz renk koltuk dekorasyonu

Eğer koltuklarda bu tarz bir bakış açısı istemiyorsanız kırlent ve tablolarda turkuaz renkli detaylara ter açabilirsiniz. 

Ev dekorasyonunda turkuaz renk kullanımı

Ev dekorasyonunda turkuaz renk kullanımı

Bulunduğu her ortamda hızlıca fark edilen turkuaz, cam aksesuarlar, tablolar, mumlar ve çiçeklerde de göz alıcı bir etki sunar. Yaşam alanlarınızda çarpıcı ve sıradanlıktan uzak deneyimlere yer vermek istiyorsanız turkuaz bir eşya alarak işe başlayın!

Turkuaz rengi ev aksesuarları

Turkuaz rengi ev aksesuarları

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Gençlere bedava tatil fırsatı! Seyahatsever projesiyle KYK yurtları kapılarını aralıyor

İLİŞKİLİ HABER

Gençlere bedava tatil fırsatı! Seyahatsever projesiyle KYK yurtları kapılarını aralıyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0