Ramazan ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Ramazan ayını yansıtan en iyi dekorasyon önerileri

On bir ayın sultanı Ramazan ayında yaşam alanlarımızda manevi açıdan zengin ve konforlu hissedeceğimiz değişikliklere şans verebiliriz. Hem misafirlerimiz hem de ailemiz için Ramazan ayında evlerimizde yapılabilecek değişiklikleri sizler için derledik. Peki, Ramazan ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Ramazan ayında evler nasıl süslenir? Ramazan ayında evde neler yapılır? İşte yanıtlar...

Ramazan ayı ile beraber bolluk, bereket ve manevi huzur çevremizi sarıp sarmaladı. Tüm ailemiz ve sevdiklerimizle keyifli vakitler geçirdiğimiz bu güzel günlerde evlerimize ufak tefek dokunuşlar yaparak Ramazanın değerini yaşam alanlarımıza davet edebiliriz. Günümüzün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz evlerimizde oturma odalarından yemek sofralarına kadar Ramazan'ı yansıtan ögelerle hem kendimize hem de misafirlerimize hoş bir atmosfer oluşturabiliriz. Gelin, Ramazanın ruhunu yansıtan en güzel dekorasyon önerilerine birlikte göz atalım.

En şık yemek takımı modelleri nedir? Ramazan ayı sofra dekorasyonuİLİŞKİLİ HABEREn şık yemek takımı modelleri nedir? Ramazan ayı sofra dekorasyonu

RAMAZAN AYI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR? 

İslam alemi için en değerli zamanlardan biri olan Ramazan ayında evinize küçük ama manevi açıdan büyük dokunuşlar yapabilirsiniz. Öncelikle iftar vakti için mutfakta uzun vakitler geçireceğinizi göz önünde bulundurarak mutfaklarınızda rahat hareket edebileceğiniz bir ortam oluşturarak işe başlayın.

Ramazan ayı ev dekorasyonu

Ramazan ayı ev dekorasyonu

Bu noktada mutfaklarda sakin ve dingin hissettirecek renklerle bir dekorasyon oluşturmanız oldukça önemli. Parlak, canlı ve dinamik renkler yerine açık yeşil, mavi ya da krem, bej gibi tonlar harika bir seçim olacaktır.

Ramazan ayı mutfak dekorasyonu

Ramazan ayı mutfak dekorasyonu

Salon dekorasyonunda ya da antre dekorasyonunda mutlaka Allah-Muhammed lafızlarının yer aldığı tablolara yer vermelisiniz. Arapça vav harfi ve Allah-Muhammed lafızlarının yer aldığı cam tablolarda duvar dekorasyonunda çok şık bir görünüm oluşturuyor. 

Allah lafızlarının yer aldığı tablo dekorasyonu

Allah lafızlarının yer aldığı tablo dekorasyonu

Evinizin dekorasyonunu da göz önünde bulundurarak altın ya da gümüş metal yazılı levhalar da tercih edebilir. Bu noktada hem Ramazan'ın ruhunu yansıtacak hem de evinizin dekorasyonuna uyum sağlayacak parçalar seçmek oldukça önemli.

Allah lafızlarının yer aldığı tablo

Allah lafızlarının yer aldığı tablo

Öte yandan Ramazan ayında iftar için aileniz ve sevdiklerinizle evlerde bir araya gelebilirsiniz. Bundan dolayı rahat oturma gruplarına salonlarınıza yer vermeye özen göstermenizi tavsiye ederiz.

Ramazan ayı salon dekorasyonu

Ramazan ayı salon dekorasyonu

RAMAZAN AYI BALKON DEKORASYONU

Ramazan ayının bahar aylarına denk geldiğini düşünürsek; ılık havalarda balkonlarda kullanıma hazır hale geliyor. Eğer geniş ve rahat bir balkonunuz varsa oturma alanı ya da yemek alanı olarak balkonları kullanabilirsiniz.

Balkon dekorasyonu

Balkon dekorasyonu

İftar yemeklerinde balkonları led ışıklar ve mumlar ile süsleyerek loş bir ortam elde edebilirsiniz. Aynı zamanda balkonlarda fener ve lokal aydınlatmalar kullanmayı da mutlaka deneyin derim! 

Balkon dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Balkon dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Bahar çiçekleriyle süslediğiniz balkonlarınızda küçük minderlerle oturma alanı inşa edebilir ya da sallanan koltuklar yerleştirerek akşam çayınızı kahvenizi rahatlıkla yudumlayabilirsiniz. 

Ramazan ayı balkon dekorasyonu

Ramazan ayı balkon dekorasyonu

EVİNİZDEN HUZUR VE BEREKET HİÇ EKSİK OLMASIN!

2024'ün ilk saç trendi Bouncy Blowouts nedir ve nasıl yapılır? Bouncy Blowouts modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2024'ün ilk saç trendi Bouncy Blowouts nedir ve nasıl yapılır? Bouncy Blowouts modelleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Ugur 2 yıl önce

Ugur

Toplam 2 beğeni