Ramazan ayı sofra dekorasyonu nasıl olmalı? İftar sofrası sunum önerileri

Ramazan ayında sofralarımızın ışıl ışıl ve huzurlu bir görünüme kavuşması oldukça önemli. Ailemiz ve dostlarımızla buluştuğumuz iftar sofralarında bazı detayları dikkatle inceleyerek atlamamamız gerekiyor. Peki, iftar sofrası dekorasyonu nasıl yapılır? İftar sofrası nasıl hazırlanır? İşte şık bir iftar sofrası için olmazsa olmaz detaylar haberimizde...

On bir ayın sultanı rahmet ve bereket ayı olan Ramazanda yaşam alanlarımıza huzur doldu. Hayatımızın her alanında daha özenli davrandığımız Mübarek Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde özellikle iftar sofralarına büyük önem veriyoruz. Eş, dost ve akrabalarımızla bir araya geldiğimiz iftar sofralarında her detayın kusursuz olması oldukça önemli. Masa düzeninden seçtiğimiz renklere, aksesuarlardan ışık tercihine kadar dikkat ettiğimiz iftar sofralarında şıklığı yakalamak sandığınızdan daha kolay! Gelin, şık bir iftar sofrası için olmazsa olmazları birlikte adım adım öğrenelim.

Ramazan ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Ramazan ayını yansıtan en iyi dekorasyon önerileriİLİŞKİLİ HABERRamazan ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Ramazan ayını yansıtan en iyi dekorasyon önerileri

İFTAR SOFRASI NASIL HAZIRLANIR? İFTAR SOFRASI DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Gün boyu oruç tuttuktan sonra iftar sofralarına oturduğumuzda pek çok çeşit yemek ve aperatiflerle karşılaşmak isteriz. Özellikle misafir davet ettiysek daha özenli davrandığımız iftar sofralarında en önemli nokta karmaşadan uzak bir masa düzeni oluşturmaktadır. 

İftar sofra dekorasyonu

İftar sofra dekorasyonu

İftar sofrası kurarken ilk olarak masa örtüsü seçimine öncelik vermeniz gerekiyor. Sofrada servis tabağı ve kase çeşitliliği fazla olacağı için desensiz bir masa örtüsüne şans vermenizi tavsiye ederiz. Hem göz yormayacak hem de sunumlarınızı ön plana çıkaracak siyah, krem, bej ya da gri renklerde masa örtüleri bu noktada yardımınıza koşacak. 

Yemek masası örtüsü dekorasyonu

Yemek masası örtüsü dekorasyonu

Eğer masa örtüsü kullanmak istemiyorsanız runnerlarda son dönemlerde oldukça popüler. Yemek masanızın dekorasyonunda masif ahşap gibi rustik stil tercihlerde bulunduysanız runner kullanarak masanızın şıklığını da gizlememiş olacaksınız.

Runner dekorasyonu

Runner dekorasyonu

Masanızın dokusuna vurgu yapan runner ve supla kullanımında peçete tercihinizi de buna uygun yapmayı unutmayın.

Peçete dekorasyonu

Peçete dekorasyonu

Şık bir sofranın olmazsa olmazı peçete seçiminde biraz daha hassas davranarak kumaş peçeteler tercih edebilirsiniz. Ayrıca kumaş peçetelerinize gül gibi şekiller vererek misafirlerinize hoş bir jest yapabilirsiniz. 

İftar yemek masası dekorasyonu

İftar yemek masası dekorasyonu

Masa örtüsü ve peçete seçiminin ardından bir diğer önemli nokta elbette yemek takımları ve sofra grubu olacaktır. Kendi kişisel tercihlerinizi göz önünde bulundurarak yemek takımında dilediğiniz tarza yer açabilirsiniz. Köşeli hatlara sahip yemek takımlarıyla modern bir bakış açısı yakalayabilir ya da oval yapılı takımlarla daha klasik görünüme sahip olabilirsiniz. 

Ramazan sofra dekorasyonu

Ramazan sofra dekorasyonu

Eğer masa örtünüz açık renkliyse mat siyah gibi koyu renkli yemek takımları tercih edebilir ya da peçetelerinizle renk katarak yeşil, mavi gibi baharı temsil eden tabak takımlarına yer açabilirsiniz.

Ramazan sofra dekorasyonu

Ramazan sofra dekorasyonu

Burada en dikkat edilmesi gereken nokta sofra grubunun yeterli düzeyde olmasıdır. Kişi sayısının dışında yedek olacak şekilde mutlaka çatal, bıçak, kaşık ve tabak takımı ayırmayı unutmayın derim.

Sofra düzeni

Sofra düzeni

Ramazanın olmazsa olmazı şerbetleri kristal cam şişe ya da zarif bir sürahide masalarınızın baş köşesine yerleştirebilirsiniz. Öte yandan hurma, zeytin ve pastırma gibi iftariyelikleri birden çok sayıda küçük kaselere bölerek masanın ulaşılabilir her alanına yerleştirmeyi ihmal etmeyin.

İftar sofra dekorasyonu

İftar sofra dekorasyonu

İFTAR SOFRASI AKSEUSAR SEÇİMİ NASIL OLMALI? İFTAR MASASINDA NELER OLMALI?

Ramazanın sakin ve kalbe dokunan atmosferini masalarınıza taşımak için aksesuar seçiminde dengeli ve özenli olmalısınız. Baharın dokusunu yansıtan mis kokulu çiçeklerle masanızda görsel bir şölen oluşturmaya dikkat etmelisiniz. 

İftar sofrası aksesuar kullanımı

İftar sofrası aksesuar kullanımı

Ayrıca masanızın dekorasyonuna uygun fener ya da led ışıklarla lokal aydınlatmalar yapabilir ve mumlarla ufak bir dokunuş da yapabilirsiniz.

İftar sofrası dekorasyonu aksesuarları

İftar sofrası dekorasyonu aksesuarları

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

 Ramazanda metabolizmayı hızlandırmanın yolları! Oruçluyken metabolizma nasıl hızlandırılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ramazanda metabolizmayı hızlandırmanın yolları! Oruçluyken metabolizma nasıl hızlandırılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0