Nisan ayı çiçekleri nelerdir? İlkbahar ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

Güneşin sıcak yüzünü gösterdiği bahar aylarında doğayı evinizde misafir etmeye ne dersiniz? Rengarenk yaprakları ve mis gibi kokularıyla nisan ayı çiçeklerini evinizin dekorasyonunda kusursuz bir görünüm için kullanabilirsiniz. Hem baharı kucaklamak hem de yaşam alanlarınıza şıklık katmak için nisan ayında tercih edebileceğiniz en güzel çiçekleri sizler için derledik.

Nisan ayıyla beraber baharın sıcak ve tatlı esintileri de her yerde hissedilmeye başlandı. Doğanın uyanışa geçtiği bu dönemde güneş bize daha cömert davranırken ılık meltem rüzgarları da günümüze neşe katıyor. Kıyafet seçimlerimizden evimizdeki tekstil ürünlerine kadar yenilikler yaptığımız nisan ayında doğanın zenginliğini evlerimize taşıyabiliriz. İç açıcı renkler, dokular ve desenlerle yaşam alanlarımıza yenilik katacağımız bu dönemde çiçekleri dekorasyonda daha yoğun olarak görmek mümkün. Gelin, nisan ayı ev dekorasyonunda yer verebileceğimiz çiçekler ve bitkilere göz atalım.

Nisan ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Bahar ev dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERNisan ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Bahar ev dekorasyonu nasıl olmalı?

NİSAN AYI EV DEKORASYONUNDA HANGİ ÇİÇEKLER KULLANILABİLİR? BAHAR ÇİÇEKLERİ NELERDİR?

Bahar denildiği zaman ilk akla gelen çiçeklerin başında masumiyetin ve saflığın temsilcisi olan Papatya var elbette. Oldukça güzel kokulu olan papatyalar özellikle salon dekorasyonunda zarafetin temsilcisi olabilir. Evde saksıda veya bahçede kolaylıkla yetiştirilebilen papatya, nemli ve geçirgen toprakları sevdiği için bakımında hassas davranmanızı tavsiye ederiz. Sonbahara kadar canlılığını koruyan papatya, evinizin dekorasyonunuza hem klasik hem de etkili bir bakış açısı getirecek.

Papatya

Papatya

Nisan çiçekleri arasında belki de en görkemlisi Sümbül çiçeği olacaktır. Bulunduğu ortamı mis gibi kokusuyla sarıp sarmalayan ve renk renk açarak baharı müjdeleyen sümbüllere doğru bakım yapılırsa sağlıklı ve uzun ömürlü bir saksı çiçeği olarak evinizin neşesi olabilir. Nisan ayında gösterişli bir görünüme kavuşan sümbülleri özellikle balkon dekorasyonunuzda değerlendirebilirsiniz.

Sümbül çiçeği

Sümbül çiçeği

Kibar ve narin yapraklarıyla göz kamaştıran Petunya, belki de baharın en güzel yansımalarından biri. Rengarenk ufacık yapraklarıyla evinize neşe katacak bu saksı çiçeğini özellikle mutfak dekorasyonunda şıklığın temsilcisi olarak kullanabilirsiniz. Uzun süreli bir çiçeklenme dönemine sahip olan petunyalar huni şeklindedir ve yaprakları kısmen kaynaşmış halde büyümektedir. Nemli toprakta büyümeyi seven petunyalar soğuk havalarda yetiştirilmeye uygun değildir.

Petunya

Petunya

Yatak odalarının dekorasyonunda sade ve saf bir dokunuş yapmak için Nergise şans verebilirsiniz. Baharın ilk çiçeklerinden biri olan nergis kolay bakımı ve hızlıca büyümesiyle Nisan ayının en özel çiçeklerinden biri olmayı hak ediyor. Genellikle sarı renkli olan bu güzel çiçeklerin beyazı, krem tonları ve turuncuları da bulunmaktadır.

Nergis çiçeği

Nergis çiçeği

Kırmızı ve pembenin en güzel tonlarını gözler önüne seren Açelya, ilkbahar denildiğinde ilk akla gelen çiçekler arasında. Nisan ve mayıs aylarında çiçeklenen açelyalar, direkt gün ışığından pek hoşlanmadığı için yarı gölge olacak bir ortamda çiçeğinizi rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Evinizde hem dekorasyonunuza uyacak bir alan belirleyerek büyük bir saksı içerisinde susuz bırakmadan açelyalara yer vermenizi tavsiye ederiz.

Açelya

Açelya

"Ev dekorasyonumda kullanacağım çiçek yalnızca görselliğiyle beni etkilesin kokusu olmasın" diyorsanız size harika bir önerimiz daha var elbette. Form olarak güle çok benzeyen Erengül, parlak taç yapraklarıyla otsu ve uzun ömürlü bir bitkidir. Çok sıcak havaları sevmeyen bu bitki Nisan ayında çiçeklerini açarak güzelliğini gözler önüne serer. Dilerseniz bahçe dekorasyonunda ya da balkon dekorasyonunda bu güzelliğe şans verebilirsiniz.

Erengül (Ranunculus)

Erengül (Ranunculus)

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Yeşim taşı masajı nedir? Yeşim taşı masajı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yeşim taşı masajı nedir? Yeşim taşı masajı nasıl yapılır?
Vücut tipine göre pantolon seçimi nasıl yapılır? Vücut tipine göre kadın pantolon modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Vücut tipine göre pantolon seçimi nasıl yapılır? Vücut tipine göre kadın pantolon modelleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0