Küçük banyo dekorasyonu nasıl yapılır? Banyoları geniş göstermenin yolları

Küçük banyoların bir evin en kullanışsız alanı gibi görünse de doğru dekorasyon adımlarıyla evinizin en gözde alanı haline gelebilir. Bazı ufak dokunuşlarla geniş, ferah ve iç açıcı bir banyoya sahip olmak aslında göründüğünden daha kolay. Peki, küçük banyo dekorasyonu nasıl yapılır? Küçük banyolar nasıl ferah gösterilir? İşte tüm yanıtlar haberimizde...

Güne başlarken ve uyku öncesi sıklıkla kullandığımız banyolar, evlerin gözde alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Doğru dekore edilmiş bir banyoyla hızlı ve pratik bir hazırlanma rutini oluşturabilirsiniz. Ancak genellikle banyoların hacmi diğer odalara oranla daha küçük olduğu için düzenli ve kusursuz bir dekorasyon oluşturmak çok da kolay olmuyor. Bazı püf noktalardan faydalanarak hem konforlu hem de işlevsel bir banyoya sahip olabilirsiniz. Gelin, küçük banyo dekorasyonunda mükemmel bir sonuca ulaşmanın yollarını birlikte öğrenelim.

Banyo dekorasyonunda hangi bitkiler kullanılabilir? Banyo bitkileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERBanyo dekorasyonunda hangi bitkiler kullanılabilir? Banyo bitkileri nelerdir?

KÜÇÜK BANYO DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Küçük bir banyoyu olduğundan büyük göstermenin en etkili yolu elbette renklerden geçiyor. Beyaz ve açık tonların ağırlıklı olarak tercih edildiği alanlar ferah bir görünümün de kapılarını aralayacaktır. Eğer beyaz, krem veya bej gibi renklerden sıkıldıysanız; bu noktada tek bir ana renk belirleyerek onun tonlarıyla renk oyunları da yapabilirsiniz. Örneğin; grinin açık tonlarını bir arada kullanarak monokrom uyum yakalayabilirsiniz.

Banyo fayans dekorasyonu

Banyo fayans dekorasyonu

Duvarlarla işinizi bitirdikten sonra bol miktarda ışık yansıtan parlak beyaz fayanslarla banyonuzda dengeleyici bir bakış açısına sahip olabilirsiniz. Yalnızca küçük karolardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Büyük geniş fayanslar banyonun olduğundan daha büyük görünmesini sağlayacaktır.

Banyo dekorasyonu

Banyo dekorasyonu

Doğal ışık miktarını artırmanın bir diğer yolu da tavan pencereleridir. Banyonuz tavan pencereleri için elverişli bir konumdaysa mutlaka bu fikri değerlendirmelisiniz. 

Banyo dekorasyonunda tavan penceresi

Banyo dekorasyonunda tavan penceresi

Eğer alçak tavanlı bir banyoya sahipseniz burada da ince uzun dikdörtgen biçiminde fayanslar tercih ederek tavan yüksekliği illüzyonu da oluşturmanız mümkün. Öte yandan desenli bir fayansa yer açmak isterseniz de birleşim çizgileri belli olmayan birbirini tamamlayan desenlere öncelik vermeyi unutmayın.

Küçük banyo dekorasyonu

Küçük banyo dekorasyonu

Renk ve desenlerden sonra dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise aydınlatma olacaktır. Tavanın tam orta noktasına denk gelecek şekilde bir armatür alarak beyaz ışık tercih ederseniz banyonun her yerine eşit noktada ulaşan aydınlatmanız mekanın ferahlığını arttıracaktır. Ayrıca banyo aynasının iki yanına spot ışıklandırmalar yerleştirerek lokal aydınlatma ile destek sağlayabilirsiniz.

Banyo dekorasyonunda lokal aydınlatma

Banyo dekorasyonunda lokal aydınlatma

KÜÇÜK BANYOLAR NASIL FERAH GÖSTERİLİR?

"Küvet mi duşakabin mi?" sorusunda kararsızlık yaşıyorsanız küçük banyoların kahramanının duşakabin olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle çerçevesiz, saydam ve tavana kadar uzanan duşakabin camları alanın ferahlığı açısından büyük fayda sağlayabilir.

Duşakabin dekorasyonu

Duşakabin dekorasyonu

Banyoların depolama alanı olan dolaplar çok fazla yer kapladığı için mekanda dar ve bunaltıcı bir etki oluşturabiliyor. Bundan dolayı banyo dekorasyonunuzda asma banyo dolapları tercih ederek modern ve fonksiyonel bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca dolap ve lavaboların seçiminde daha dar ve uzun alternatiflere göz atmanız doğru bir tercih olacaktır. 

Banyo dolabı dekorasyonu

Banyo dolabı dekorasyonu

Küçük metrekareli banyoları geniş göstermenin püf noktası tabi ki aynalar! Büyük, boydan boya aynalarla ışığı yansıtarak illüzyon oluşturmak sizin elinizde. Özellikle çerçevesiz aynalar kullanarak hem estetik hem de kullanışlı bir tercih yapmış olacaksınız.

Ayna dekorasyonu

Ayna dekorasyonu

BANYO DEKORASYONUNDA AKSESUAR KULLANIMI NASIL OLMALI?

Banyonuzun şık ve lüks görünmesi için kalın lifli organik pamuk ve bambu havlular tercih edebilirsiniz. Küçük hasır sepetlere dizeceğiniz bu havlular özellikle misafirleriniz için hoş bir görünüm oluşturabilir.

Banyoda aksesuar kullanımı

Banyoda aksesuar kullanımı

Dracaena Marginata ve Kurdele çiçeği gibi oksijen miktarını arttıran çiçeklerle banyonuzu dekore edebilir ayrıca duş başlığına okaliptus bitkisi asarak ferahlığınıza ferahlık katabilirsiniz. 

Banyo dekorasyonunda farklı aksesuar kullanımı

Banyo dekorasyonunda farklı aksesuar kullanımı

Ve son olarak mis kokulu mumlar bir banyonun olduğundan daha güzel görünmesi için eşsiz bir dokunuş olacaktır.

Mum dekorasyonu

Mum dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Ağaç hangi ayda, ne zaman dikilir?Meyve ağacı dikim zamanı Hangi ağaçlar hangi mevsimde dikilir

İLİŞKİLİ HABER

Ağaç hangi ayda, ne zaman dikilir?Meyve ağacı dikim zamanı Hangi ağaçlar hangi mevsimde dikilir
Rize ‘3. GastroRize Festivali’ne ev sahipliği yaptı

İLİŞKİLİ HABER

Rize ‘3. GastroRize Festivali’ne ev sahipliği yaptı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0