Balkon zemini nasıl döşenir? Balkon zeminine ne döşenir?

Yaz aylarında evlerin en gözde alanı haline gelen balkonlarımızda huzurlu vakitler geçirmek için doğru ve etkili bir dekorasyon benimsememiz gerekiyor. Mobilyalardan aksesuarlara kadar kusursuz bir görünüm oluşturabileceğimiz balkonlarda en önemli nokta da zeminler. Peki balkon zemini nasıl döşenir? Balkon zeminine ne döşenir? İşte aradığınız cevaplar haberimizde...

Yaz aylarının sıcacık etkisi dört bir yanda hissedilirken balkonlar da evimizin baş tacı haline geldi. İster sabah kahvelerinde ister akşam yemeklerinde keyifli vakit geçirme olanağı tanıyan balkonlarımızda ufak tefek dokunuşlar yaparak vazgeçilmez bir alan oluşturabiliriz. Lokal aydınlatmalar, konforlu oturma grupları, rengarenk minderler ve tazecik bahar çiçekleriyle dekore edebileceğimiz balkonlarda belki de en önemli detayı zeminler oluşturuyor. Adımınızı atar atmaz muhteşem bir balkonla karşılaşmak istiyorsanız sizler için harika önerilerimiz var! Gelin, balkon zeminlerinde köklü bir değişikliğe birlikte imza atalım.

Balkon dekorasyonu nasıl yapılır? Balkon dekorasyonunda aksesuar nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERBalkon dekorasyonu nasıl yapılır? Balkon dekorasyonunda aksesuar nasıl kullanılır?

BALKON ZEMİNİ NASIL DÖŞENİR? BALKON ZEMİNİNE NE DÖŞENİR?

Balkon zeminleri sürekli hava değişimlerine maruz kaldığı için güneş ışığına, yağmura ve kar yağışına dayanıklı seçimler yapmak oldukça önemli. Yanıcı ve kaygan olmayan, hava şartlarına uyum sağlayabilen döşemelerle zeminlerinize fark katabilirsiniz. Bundan dolayı seçeceğiniz ürünün çevre dostu, aşınmaya ve ultraviyole ışınlarına dayanıklı bir malzeme olmasına dikkat ederek işe başlayabilirsiniz.

Balkon dekorasyonu

Balkon dekorasyonu

Malzeme seçiminden sonra bir diğer önemli nokta ebatlar olacaktır. Eğer balkonlarınız dar ve küçükse büyük karolar ve açık renkleri zeminlerde tercih ederek derinlik algısı oluşturabilirsiniz. Öte yandan balkonunuzda bir tema belirleyerek doku ve renk seçiminde daha kolay hareket edebilirsiniz.

Balkon dekorasyonunda zemin

Balkon dekorasyonunda zemin

Eğer rustik stil gibi doğal dokunuşlardan hoşlanıyorsanız ahşabın sıcak ve samimi havasını balkonlarınıza misafir edebilirsiniz. Pek çok türü bulunan ahşabı tercih ederken dilerseniz iç mekanda da yer alan ahşap parke çeşidiyle aynı renk kullanarak bütüncül bakış açısı yakalayabilirsiniz.

Ağaç ve ahşap zeminli balkonlar

Ağaç ve ahşap zeminli balkonlar

Dişbudak ve meşe ağacı özellikle yüksek kaliteli olduğu için ahşapta aradığınız güzelliği sizlere sunabilir. Ahşap zeminli balkonlarda yine ahşap oturma grubu kullanarak krem, bej ve toprak tonlu objelere ağırlık verebilirsiniz.

Ahşap zeminli balkon dekorasyonu

Ahşap zeminli balkon dekorasyonu

Her tarza ve her eve uyum sağlayan suni veya doğal taşlarla, dış mekan tipi seramik karolarla veya beton plakalarla balkon zeminlerine kusursuzluğu davet edebilirsiniz. Hem temizlenmesi kolay hem de hava şartlarına dayanıklı olan bu malzemeler özellikle işlevselliği ön plana koyan kişiler için uygundur. 

Balkon dekorasyonunda zeminler

Balkon dekorasyonunda zeminler

Ayrıca burada en dikkat etmeniz gereken unsur taş karoların diğerlerine oranla daha ağır yapıda olmasıdır. Balkonun yapısına yük bindirebileceği için taş karoları seçmeden önce uygunluk derecesini mutlaka göz önüne almalısınız.

 Taş karolarla döşenmiş balkon dekorasyonu

Taş karolarla döşenmiş balkon dekorasyonu

Modern ve gelenekselliğin muhteşem harmanlanmasını gözler önüne seren çini desenleri son dönemlerde mutfak fayanslarından yer döşemelerine kadar sıklıkla tercih ediliyor. Hem etnik hem de orijinal bir görünüm sunan çini desenli karoları balkon zeminlerinizde kullanarak sıra dışı bir dekorasyona sahip olabilirsiniz. Şehrin ortasında kendinize özel bir alan oluşturmak isteyenlere mutlaka çini desenli zemin kaplamalarını öneriyoruz.

Çini motifli balkon zemini

Çini motifli balkon zemini

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Yaza özel en iyi kapatıcılar 2023! İnce yapılı kapatıcı önerileri...

İLİŞKİLİ HABER

Yaza özel en iyi kapatıcılar 2023! İnce yapılı kapatıcı önerileri...
Kedilerin bıyıkları ne işe yarar? Kedilerin bıyıkları kesilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Kedilerin bıyıkları ne işe yarar? Kedilerin bıyıkları kesilir mi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0