Çeyiz hazırlığı nasıl yapılır? Gelin adayları için çeyiz önerileri

Düğün sezonu yaklaşırken çeyiz hazırlıklarında oldukça titiz ve özenli davranmak gerekiyor. Her gelin adayının tatlı bir telaş içerisinde tamamladığı çeyiz hazırlığında bazı ürünleri alırken her zamankinden daha dikkatli olmak gerekiyor. Peki gelin çeyizinde neler olmalı? Yatak odası çeyiz hazırlığı nasıl yapılır? İşte aradığınız soruların yanıtı...

Mayıs ayına yaklaşırken güneşin iç ısıtan atmosferi de çevremizi sarıp sarmalıyor. Doğa tüm ihtişamını gözler önüne sererken evlenmek isteyen çiftler için de düğün sezonu yavaş yavaş açıldı. Bir ömür boyu mutluluğa "evet" demek için hazırlıklarını kusursuz bir şekilde tamamlamak isteyen çiftlerin en önem verdiği konuların başında çeyiz geliyor. Bu heyecanla süreçte özenle işlenen nevresim takımları, gösterişli yatak örtüleri ve el emeği göz nuru havlular başta olmak üzere pek çok ürünü eksiksiz bir şekilde tamamlama telaşı yaşıyor olabilirsiniz. Ancak doğru bir alışveriş listesiyle hayallerinizdeki çeyize sahip olmanız çok kolay! Gelin çeyizlerin olmazsa olmazı ürünleri birlikte listeleyelim.

Nişan masası dekorasyonu nasıl yapılır? Evde nişan masası nasıl hazırlanır?İLİŞKİLİ HABERNişan masası dekorasyonu nasıl yapılır? Evde nişan masası nasıl hazırlanır?

GELİN ÇEYİZİNDE NELER OLMALI? YATAK ODASI ÇEYİZ HAZIRLIĞI NASIL YAPILIR?

Çeyiz hazırlığı denildiği zaman akla ilk gelen detay elbette dantel olacaktır. Büyükannelerimizin çeyiz sandıklarından miras kalan danteller, geçmişten günümüze kadar popülerliğini korumaya devam ediyor. Evlilik hazırlığı yapan her gelin adayı mutlaka dantel işlemelere çeyizinde yer vermeli. Üstelik dantel detayları yalnızca geleneksel parçalar olarak görmek yerine modern bir bakış açısı da kazandırabilirsiniz.

Dantel işlemeler

Dantel işlemeler

Nakış saten nevresim takımları ya da zarif kabartmalı el işi danteller yatak odalarında muhteşem bir etki oluşturacaktır. Özellikle dengeli bir şekilde dantel kullanımına yer açarsanız evlerinizde özgünlüğü odak noktası haline getirebilirsiniz. 

Çeyiz hazırlığı yaparken yer verilmesi gerekenler

Çeyiz hazırlığı yaparken yer verilmesi gerekenler

Gelin adaylarının çeyizlerinde özenle seçtiği parçalardan bir diğeri ise ihtişamlı yatak örtüleri. Yatak odanızın dekorasyon tarzına uyum sağlayacak renklerde yatak örtüleri seçerek dekorasyonunuzda tamamlayıcı bir görünüm elde edebilirsiniz. İster gri, antrasit gibi koyu tonlar ister bej, pudra ve toprak tonları gibi daha nötr renklere yönelebilirsiniz. Ayrıca yatak örtülerinde de dantel detaylara yönelerek zarafeti vurgulayabilirsiniz.

Dantel detaylı yatak örtüsü

Dantel detaylı yatak örtüsü

Sıcak havalarla beraber sıklıkla tercih edilen pike takımları da çeyizler de mutlaka olması gereken parçalardır. Sezonun popüler desen ve renklerini mercek altına alarak kişisel zevklerinize hitap eden pike takımları arasından doğru bir seçim yapabilirsiniz. Özellikle son dönemlerde oldukça beğeni toplayan mint yeşili, lacivert renkleri ve etnik desenler pike takımlarına şıklık katıyor. Bunun yanı sıra püskül detaylarla bohem bir bakış açısı da yakalayabilirsiniz.

Mint yeşili pike takımı

Mint yeşili pike takımı

Çeyiz listelerinin göze çarpan en önemli parçası elbette bornoz setleri olacaktır. Pek çok farklı model arasından seçim yapmakta zorlanıyorsanız size birkaç tavsiyemiz var! Çeyizler için bornoz seti satın alırken öncelikle malzemenin kalitesine dikkat etmelisiniz. Bambu ipliğinden üretilen bornoz setleri hem yumuşak yapısı hem de kaliteli dokusu sayesinde uzun yıllar kullanım ömrü sunuyor. Malzemenin yanı sıra şık detaylara da yer vermek isterseniz trend unsurlardan olan nakış işlemelerle asalete vurgu yapabilirsiniz. Bornoz setlerinde renk olarak da size önerimiz ekru ve pudra olacaktır.

Bornoz setleri

Bornoz setleri

Bornoz setleri de seçildikten sonra sırada havlular var. Dantel ve güpür detaylı havlular bir gelinin çeyizinin olmazsa olmazı diyebiliriz. Yüzde yüz pamuk içerikli ve su emiciliği yüksek nitelikteki havlulara yönelerek uzun yıllar evinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz havlular tercih etmenizi tavsiye ederiz. 

Havlu setleri

Havlu setleri

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0