Mayıs ayı çiçekleri nelerdir? İlkbahar ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

Mayıs ayıyla beraber pek çok bahar ve yaz çiçekleri doğaya rengarenk ve zengin bir görünüm katıyor. Bahçe ve balkon dekorasyonuna yeni bir soluk katan birbirinden güzel çiçekleri iç mekanda kullanarak siz de mayıs ayı ev dekorasyonunda benzersiz bir görünüm elde edebilirsiniz. Peki mayıs ayı çiçekleri nelerdir? İşte merak ettiğiniz tüm soruları sizler için tek tek açıkladık...

İlkbahar mevsiminin son ayı olan mayıs ile beraber doğanın tüm zenginliğine şahitlik edebileceğimiz bir atmosfere de kucak açıyoruz. Yaz aylarının ayak seslerinin derinden hissedildiği bu dönemde rengarenk dokuları ve doğayı yansıtan desenleri hayatımızın her alanına misafir edebiliriz. Özellikle balkon ve bahçe dekorasyonuna renk katan mevsimin çiçeklerini evlerinizin her alanında kullanarak muhteşem bir görünüm elde edebilirsiniz. Peki mayıs ayı çiçekleri nelerdir? Mayıs ayı ev dekorasyonunda hangi çiçekler kullanılabilir? Gelin mayıs ayında evlere neşe katacak en güzel çiçeklere birlikte göz atalım.

Bahar çiçekleri

Bahar çiçekleri

Nisan ayı çiçekleri nelerdir? İlkbahar ev dekorasyonunda çiçek kullanımıİLİŞKİLİ HABERNisan ayı çiçekleri nelerdir? İlkbahar ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

MAYIS AYI ÇİÇEKLERİ NELERDİR? MAYIS AYI EV DEKORASYONUNDA HANGİ ÇİÇEKLER KULLANILMALI?

Mevsimden mevsime değişkenlik gösteren çiçekler, özellikle bahar ve yaz aylarında tüm görkemiyle dikkat çekiyor. Mayıs ayı ev dekorasyonunuzda çiçeklere yer vermek isterseniz kullanabileceğiniz çiçekleri sizler için açıkladık.

Mayıs ayı çiçekleri ve bitkileri

Mayıs ayı çiçekleri ve bitkileri

  • HERCAİ MENEKŞE

Küçük renkli yapraklarıyla zarafetin temsilcisi haline gelen Hercai Menekşe çiçeği, doğru bakım koşulları sağlandığında her mevsim evinize neşe katabilir. Bahçede ve saksıda yetiştirmeye oldukça elverişli olan Hercai Menekşelerin bakımında sulama kısmına önem vermeniz gerekiyor. Düzenli ve yeterli miktarda sulanmayan bu çiçekler çok hızlı bir şekilde kuruyup hastalanabilir. 

Hercai Menekşe

Hercai Menekşe

  • MÜGE ÇİÇEĞİ 

Tür adı Convallaria majalis olan Müge Çiçeği, küçük beyaz çanları andıran görüntüsüyle evlere zarif bir dokunuş katıyor. Saflığın temsilcisi olan bembeyaz rengi ve hoş kokusuyla ilgi odağı haline gelen Müge Çiçeği, sonbahar aylarında kırmızı taneli meyvelere dönüşmektedir. Nemli ortamları seven Müge Çiçeği özellikle gölge bir yerde titizlikle bakılmalıdır. Bitki sularken aynı oranda ve aynı gün içerisinde su kullanılması oldukça önemlidir.

Müge Çiçeği

Müge Çiçeği

  • PAŞA KILICI

Botanik ismi Sansevieria Trifasciata olan Paşa Kılıcı, yeşil yapraklı bitkiler arasında en özel olanlardan biridir. Uzun ince yaprak şeklinde büyüyen, susuzluğa dayanıklı ve fazla bakım gerektirmeyen bir bitki olan Paşa Kılcı, bakımı kolay olması sebebiyle yoğun rağbet görmektedir. Mayıs ayı bitkileri arasında ilk sıralarda yer alan Paşa Kılıcı, en iyi hava temizleyici ev bitkilerinden biri olarak da bilinmektedir. 

Paşa Kılıcı

Paşa Kılıcı

  • FREZYA ÇİÇEĞİ

Yazın habercisi olan Frezya Çiçeği, mayıs ayının habercisi olarak karşımıza çıkan harika bir çiçektir. Ana vatanı Güney Afrika olan bu güzel çiçek, mis gibi kokusu ve masumiyeti simgeleyen zarif renkleriyle ev dekorasyonunda bitki kullanmak isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğinde. Çeşitlerine göre farklı renklerde olabilen Frezya Çiçeğinin en yaygın renkleri arasında sarı, beyaz ve pembe tonları bulunmaktadır. 

 Frezya Çiçeği

Frezya Çiçeği

Bu çiçeğin bakımında çok fazla güneş ışığına maruz kalmamasına dikkat etmeli ve susuz bırakmamaya özen göstermelisiniz.

Frezya çiçeği

Frezya çiçeği

  • ŞAKAYIK

Mayıs ayının en güzel çiçeklerinden biri olan Şakayık, şefkati simgelemektedir. Pembe şakayık çiçeği, kırmızı şakayık çiçeği, beyaz şakayık çiçeği, mor şakayık çiçeği gibi pek çok alternatifleri bulunan Şakayık, nemli toprak sevdiği için sulamasında oldukça özenli davranmalısınız. Öte yandan direkt olarak güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde gün ışığından faydalanmasına da dikkat etmenizi tavsiye ederiz. 

Şakayık

Şakayık

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Mayıs ayında vizyona girecek filmler nelerdir? 2023 Mayıs ayı filmleri

İLİŞKİLİ HABER

Mayıs ayında vizyona girecek filmler nelerdir? 2023 Mayıs ayı filmleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0