Balkon dekorasyonunda aksesuar kullanımı nasıl olmalı? Balkon aksesuarı nasıl seçilir?

Sıcak havalarla birlikte evlerin gözde alanı olan balkonlarda en çok zaman geçirdiğimiz alanların başında geliyor. Adeta bir nefes alma noktası olan balkonların dekorasyonunda hem işlevsel hem de şık aksesuarlara yer açabilirsiniz. Peki balkon dekorasyonunda aksesuar kullanımı nasıl olmalı? Balkonlarda hangi aksesuarlar tercih edilmeli? İşte yanıtlar...

Yaz mevsiminin tatlı esintisi tüm doğayı etkisi altına alırken hayatımızın her alanında değişime kucak açıyoruz. Bu dönemde uçuş uçuş yazlık elbiseler gardıroplarda kendine yer bulurken, ev tekstil ürünlerinde de ince ve desenli kumaşlar ön plana çıkıyor. Özellikle evde yapılan en büyük değişiklik ise genellikle balkon ve bahçelerde oluyor. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine, keyif kahvesinden beş çayına kadar zamanımızın büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz balkonların dekorasyonunda dikkat çeken seçimlere yer verebiliriz. Eğer balkonlarınızı aksesuarlarla zenginleştirmek isterseniz sizler için harika önerilerimiz var. Gelin, balkon dekorasyonunda aksesuar kullanımı hakkında bilinmesi gerekenleri birlikte adım adım öğrenelim.

Balkon dekorasyonu nasıl yapılır? Balkon dekorasyonunda aksesuar nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERBalkon dekorasyonu nasıl yapılır? Balkon dekorasyonunda aksesuar nasıl kullanılır?

BALKON DEKORASYONUNDA AKSESUAR KULLANIMI NASIL OLMALI?

Balkonları dekore ederken kullandığımız her parçanın birbiriyle uyum içerisinde olması oldukça önemli. Balkonun şekli, boyutu ve aldığı güneş miktarına göre mobilya seçimi ya da aksesuar kullanımına yön verilebilir. Özellikle yaz mevsiminin dokusunu yansıtacak renkler, desenler ve dokularla balkonlarınıza muhteşem bir bakış açısı kazandırabilirsiniz.

Balkon dekorasyonu

Balkon dekorasyonu

İster balkonlar için özel olarak üretilen dış mekan mobilyaları ister paletlerden evde kendiniz yapabileceğiniz oturma alanlarıyla balkonlarınıza kişisel zevklerinizi yansıtabilirsiniz. Öte yandan yalnızca büyük minder ve puflar kullanarak da güzel bir oturma alanı inşa edebilirsiniz.

Balkon dekorasyonunda mobilya kullanımı

Balkon dekorasyonunda mobilya kullanımı

Balkona uygun bir oturma alanı oluşturduktan hemen sonra ev tekstil ürünleriyle yaz balkon dekorasyonunu yakalamak oldukça kolay. İlk olarak sarı, pembe ve kırmızı gibi canlı renklerde kırlentler kullanabilir ya da deniz ve çiçek temalı desenlere yer verebilirsiniz.

Balkon dekorasyonunda desen kullanımı

Balkon dekorasyonunda desen kullanımı

Balkonları hava karardıktan sonra dahi şık ve göz alıcı bir görünüme kavuşturan aydınlatmaları doğru ve ölçülü bir şekilde kullanırsanız misafirlerinizi evinize hayran bırakabilirsiniz. Bu noktada led ışıkları mobilyaların çevrelerinde ya da tavanda tercih ederek loş bir ambiyans elde edebilirsiniz.

Balkon dekorasyonunda led aydınlatma

Balkon dekorasyonunda led aydınlatma

Ayrıca hem aydınlatma hem de mis gibi bir koku için blok mumlarla zeminlere ışıltı katabilirsiniz. Bunun için büyük fenerler alarak şıklığı vurgulayabilirsiniz.

Balkon dekorasyonunda mum kullanımı

Balkon dekorasyonunda mum kullanımı

Eğer balkonunuz ufak ve dar boyutlardaysa aksesuarlarınızı duvarlarda kullanabilirsiniz. Oturma grubunuzu yerleştireceğiniz duvarın arka kısmında tekli raflara yer vererek çeşit çeşit biblo, vazo ve fenerler tercih edebilirsiniz. 

Balkonlarda aksesuar kullanmanın yolları

Balkonlarda aksesuar kullanmanın yolları

Duvarlarda yalnızca raf değil aynı zamanda tablo, çerçeve ve ayna gibi dekoratif ürünlere de yer verebilirsiniz. Hatta son dönemlerde oldukça moda olan hasır ve makrome detaylar duvarlarınıza şıklık katabilir.

Balkon duvar dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Balkon duvar dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Alışılmışın dışında bir balkon dekorasyonuna sahip olmak isterseniz size son önerimiz hamaklar olacaktır! Balkonunuzda yeterince alan varsa hamak kurarak güzel bir dinlenme köşesine sahip olabilir ve çeşitli aksesuarlarla zengin bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Balkon dekorasyonunda hamak kullanımı

Balkon dekorasyonunda hamak kullanımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

İstanbul'daki Millet Bahçeleri nerede? Millet Bahçelerinde neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'daki Millet Bahçeleri nerede? Millet Bahçelerinde neler yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0