Evde sünnet düğünü nasıl yapılır? Sünnet düğünü için neler gerekli?

Erkek çocuklarının belli bir yaşta sünnet edilmesinden hemen sonra düzenlenen sünnet düğünleri çoğu zaman fazlasıyla masraflı olabiliyor. Eğer hem çocuğunuzun hem de konuklarınızın keyif alabileceği güzel bir sünnet düğünü yapmak isterseniz bunun için evlerinize şans verebilirsiniz. Peki evde sünnet düğünü nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz soruların yanıtı haberimizde...

Erkek çocuğu olan ebeveynlerin en çok düşündüğü konuların başında sünnet yer alıyor. İslam dininde önemli bir rol oynayan sünnet, erkekler belli bir yaşa gelmeden yapılmalıdır. Sünnet işleminden sonra ise düzenlenen bir organizasyon eşliğinde çocuğun daha iyi hissetmesi için tüm aile ve akrabalar bir araya gelir. Hayat boyunca unutulmayacak bu özel anda akla gelen ilk soru ise "Sünnet Düğünü nerede yapılır?" oluyor. İster şık bir salonda ister açık havada yapabileceğiniz sünnet düğününü daha konforlu bir alanda gerçekleştirmek istiyorsanız evleriniz bu noktada kurtarıcı bir rol üstlenebilir. Gelin, evde sünnet düğünü yapmak için gerekli tüm unsurları birlikte adım adım öğrenelim.

Baby Shower nedir? Baby Shower partisi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERBaby Shower nedir? Baby Shower partisi nasıl yapılır?

EVDE SÜNNET DÜĞÜNÜ NASIL YAPILIR?

Eğer evde sünnet düğünü yapmayı planlıyorsanız ilk etapta evin boyutu ve şeklini göz önüne alarak misafirlerinizi ağırlayacağınız alanı belirleyin. Özellikle havaların ısınmasıyla balkon, teras ve bahçenin de rahatlıkla kullanılabildiği bu mevsimde sünnet düğününüzü evin bir tık daha dışarısına taşımayı da düşünebilirsiniz.

Bahçede sünnet düğünü

Bahçede sünnet düğünü

Alanı belirledikten sonra konuklarınız için konforlu bir oturma düzenini planlamalısınız. Koltukları uygun bir şekilde yeniden dekore edip berjer, puf ya da sandalye gibi oturma alanlarıyla eksiksiz bir düzen kurgulayabilirsiniz. 

Evde sünnet düğünü dekorasyonu

Evde sünnet düğünü dekorasyonu

Sünnet düğünleri genellikle yemekli olduğu için misafirlerinizin tabakları ve bardakları için sehpa ya da masaya ihtiyacınız olduğunu unutmadan dekorasyonunuzu tamamlamanız gerekiyor. Bu açıdan ayrı bir davet masası oluşturabilir ya da sehpalarla bu işi çözebilirsiniz. 

Sünnet düğünü için sofra dekorasyonu

Sünnet düğünü için sofra dekorasyonu

İkramlıklarda ise daha minimal şeyler servis etmekten yanaysanız büyük bir masanın üzerine ufak tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Şık sunum önerilerinden faydalanarak şişelerde limonata ve gazoz gibi içecekler de buraya dizilebilir.

Sünnet düğünü sofra dekorasyonu

Sünnet düğünü sofra dekorasyonu

Ve sıra geldi sünnet tahtına! Tüm bu özel hazırlığın sünnet olan çocuk için olduğunu düşünürsek misafirlerin onu rahatça görebileceği ve tebrik edebileceği bir alana sünnet tahtı kurabilirsiniz. Eğer evinizde bunun için yeterli alan yoksa bir berjeri dilediğiniz şekilde süslemeyi de düşünebilirsiniz.

Sünnet tahtı

Sünnet tahtı

Düzen konusunda bir netliğe vardıktan sonra süslemelerle devam edebilirsiniz. Kapı girişinden başlayarak renk renk balonlar, isim yazılı panolar ve led ışıklarla göz alıcı bir görünüm oluşturabilirsiniz. 

Sünnet Düğünü balon süslemeleri

Sünnet Düğünü balon süslemeleri

Bahar aylarında olduğumuzu göz önünde bulundurursak taze kır çiçeklerini de süslemelerde kullanmak çok iyi bir tercih olacaktır. 

Kır çiçekleri süsleme

Kır çiçekleri süsleme

Öte yandan çocukların müzik eşliğinde oynayıp eğlenmesi için güzel bir ses sistemi kurarak birbirinden eğlenceli aktivitelere yer verebilirsiniz. Bunun için palyaço, çizgi film karakterleri kostümlü animatörler ya da gösterilerden faydalanmanızı tavsiye ederiz. Eğer bu etkinlikleri bahçede yapmayı düşünüyorsanız top havuzu ya da şişme oyuncak alanlarıyla kahkaha dolu bir güne imza atmanız mümkün.

Çocuklara uygun aktivite

Çocuklara uygun aktivite

Sünnet düğünü için mekan, zaman ve dekoratif unsurları düzenledikten sonra sıra geldi en önemli ayrıntılara! Misafirleriniz için hediye kavanozu, magnet ya da kına keseleri gibi hediyelikler yaptırarak bugünü yıllar sonra da hatırlamalarını sağlayabilirsiniz.

Sünnet düğünü hediyelikleri

Sünnet düğünü hediyelikleri

TRT Tabii nedir, nasıl ve nereden üye olunur? Tabii üyeliği ne kadar?

İLİŞKİLİ HABER

TRT Tabii nedir, nasıl ve nereden üye olunur? Tabii üyeliği ne kadar?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0