Temmuz ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz ev dekorasyonu

Yaz mevsiminin en güzel ayı olan temmuz ile beraber evlerimizde taze ve huzur dolu bir bakış açısını benimseyebiliriz. Bunun için doğal ve salaş detaylarla yaşam alanlarına farklılık katmak mümkün. Peki Temmuz ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz ev dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtlar...

Güneşin her zamankinden daha parlak ve gökyüzünün her zamankinden daha mavi olduğu temmuz ayında, yaz mevsiminin neşeli atmosferini dört bir yanda hissediyoruz. Doğanın tüm zenginliğini gözler önüne serdiği bu günlerde çiçekli elbiseler, renkli fularlar ve hasır çantalarla stilimizde farklı dokunuşlara yer veriyoruz. Bu etkiyi yalnızca kıyafet seçimlerinde değil de evinizde de hissetmek isterseniz doğru yerdesiniz demektir! Yaz mevsiminin tam ortasına denk gelen temmuz ayında renkler, dokular ve desenler arasında muhteşem bir uyumu gözler önüne sermek mümkün. Gelin, temmuz ayı ev dekorasyonuna dair mutlaka bilinmesi gereken püf noktalara birlikte göz atalım.

Haziran ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz mevsimi ev dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERHaziran ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz mevsimi ev dekorasyonu nasıl olmalı?

TEMMUZ AYI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR? YAZ MEVSİMİ EV DEKORASYONU

Yaz denildiğinde genellikle aklımıza parlak ve canlı renklerin göz kamaştırıcı dünyası geliyor. Doğanın tüm ihtişamını gözler önüne serdiği bu mevsimin her ayrıntısı yaşantımızın fark etmediğimiz köşelerinde bize göz kırpıyor.

Temmuz ayı ev dekorasyonu

Temmuz ayı ev dekorasyonu

Kimi zaman güneşin doğuşunu temsil eden kızılımsı sarılar, kimi zaman denize yansıyan masmavi gökyüzü kimi zaman da bir kuşun kanadından süzülen renk cümbüşü... Tüm bu renkler mevsimlerin etkisiyle evlerimize de konuk olmuyor değil. Her şeyin ilham kaynağının doğa olduğunu düşünürsek temmuz ayında şöyle etrafınıza dönüp baktığınızda gördüğünüz renkleri evinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yaz mevsimi ev dekorasyonu

Yaz mevsimi ev dekorasyonu

Ancak "Rengarenk dokular yerine daha doğal esintileri evimde kullanmak istiyorum" derseniz size önerimiz beyaz, krem, bej ve soft renklerin saflığından yararlanmanız olacaktır. 

Yaz ev dekorasyonu

Yaz ev dekorasyonu

Özellikle son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelen bohem ve bali stilinde yer alan etkileri Temmuz ayı ev dekorasyonunuzda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bambu ve hazeran mobilyalarla salonunuzda ferah bir oturma alanı düzenleyerek işe başlayabilirsiniz. Ayrıca etnik desenli kırlentler ve patchwork kilimler geniş salonlarda hoş bir bakış açısı yakalamanıza yardımcı olacak.

Temmuz ayı salon dekorasyonu

Temmuz ayı salon dekorasyonu

Ayrıca beyaz ve mavinin iç içe geçtiği Marin stil de temmuz ayı ev dekorasyonuna çok yakışacaktır. Turkuaza çalan mavilerle beyazın konforlu görünümü yazlık ev denildiğinde akla ilk gelen görünüm oluyor. Özellikle yaz davetlerinde misafirlerinize mükellef bir sofra kurmak istiyorsanız Ege ve Akdeniz desteğini yemek masalarına taşıyabilirsiniz.

Beyaz ve Mavi sofra dekorasyonu

Beyaz ve Mavi sofra dekorasyonu

Salonlarda ana temanın konfor ve rahatlık olduğunu vurguladıktan sonra sıra geldi yatak odalarına! Temmuz ayında yatak odaları dekorasyonunda en önemli ayrıntı ayna olmalı. Çünkü dinlenme alanı olan yatak odalarının olduğundan büyük ve geniş görünmesi oldukça önemli. Aynalarla alana derinlik katarak yatak odanıza adım attığınız andan itibaren ferahlığı hissedebilirsiniz. 

Temmuz ayı yatak odası dekorasyonu

Temmuz ayı yatak odası dekorasyonu

Ayrıca açık renkli nevresim takımları, hasır sepetler ve uçuş uçuş tüllerle yatak odanızda rahatlığa kucak açabilirsiniz. Burada çiçek kokulu mumlar ve oda parfümleri kullanmayı da unutmayın. Temiz bir koku temiz bir uykuyu da size getirecektir!

Doğal tonlarla dekore edilmiş bir yatak odası

Doğal tonlarla dekore edilmiş bir yatak odası

Yaz evlerinin gözde alanı olan balkonlar aslında dekorasyonunuzda en fazla ağırlık vermeniz gereken nokta olacaktır. Balkonun şekli ve boyutuna uygun olacak şekilde oturma grubu satın alabilir ya da geniş minderler ve paletlerle oturma alanı da inşa edebilirsiniz. Burada önemli olan balkonu dar ve karmaşık göstermemek olmalı.

Temmuz ayı balkon dekorasyonu

Temmuz ayı balkon dekorasyonu

Öte yandan balkonlarda hamak ve sallanan koltuklar kullanmanızı da tavsiye ederiz. Bohem örgü hamaklara uzanarak rahatça kitap okuyabilir biraz uyuyakalıp güneşlenebileceğiniz alanın tadını çıkarabilirsiniz. 

Balkon dekorasyonunda hamak kullanımı

Balkon dekorasyonunda hamak kullanımı

Yaz aylarında balkonlarda kahvaltıdan akşam yemeğine kadar vakit geçirebileceği için burada her ihtiyaca uygun önerileri değerlendirmelisiniz. Led ışıklar ve balkon çiçekleriyle burayı süsleyebilir ve zeminlerde blok mumlar ya da fenerler tercih edebilirsiniz. 

Balkon dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Balkon dekorasyonunda aksesuar kullanımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0