Jüt halı nedir? Jüt halı özellikleri nedir? Dekorasyonda jüt halı kullanımı

Natürel dokularıyla doğanın enerjisini evlere davet eden jüt halılar, hem estetik görünümü hem de dayanıklı yapısıyla son dönemlerin en çok tercih edilen ürünlerinden biri. Peki, jüt halı nedir? Jüt halı kullanışlı mı? Jüt halının özellikleri nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde...

Evlerimizi dekore ederken her parçanın birbiriyle uyum içerisinde ve kullanışlı olmasına özen gösteriyoruz. Belki uzun yıllar yaşam alanlarımıza misafir ettiğimiz bu parçalar hem şıklığını korumalı hem de her tarza uyum sağlamalı. Özellikle mobilyalar gibi sürekli değişen parçalarla dengeli bir görünüm yakalayan perde ve halılar burada kilit nokta oluşturuyor. Eğer siz de doğru bir halıyla zeminlerinizin yıldız gibi parlamasını istiyorsanız size tavsiyemiz jüt halılar olacaktır. Temizliği oldukça kolay olan jüt halılar, hem doğallığı hem de stil sahibi dokusuyla evinize yenilik katacak. Gelin, jüt halılar hakkında bilinmesi gereken detayları adım adım öğrenelim.

Aztek tarzı dekorasyon nedir? Aztek dekorasyon oluşturmanın yollarıİLİŞKİLİ HABERAztek tarzı dekorasyon nedir? Aztek dekorasyon oluşturmanın yolları

JÜT HALI NEDİR?

Dünyada pamuktan sonra en çok tüketilen liflerden biri olan jüt bitkisi, aslında sıcak iklimlerde yetişen ve boyu 2 ve 4 metreye kadar ulaşabilen bir bitki türüdür. Pek çok farklı alanda kullanılan jüt bitkisini bizler genellikle jüt halı ve kilimlerden tanıyoruz. Doğada yüzde yüz çözünebilir özelliği bulunan jüt ipinden üretilen bu halılar, doğa dostu olduğu için günümüzde oldukça popüler.

JÜT HALININ ÖZELLİKLERİ NEDİR? JÜT HALI KULLANIŞLI MI?

Estetik görünümün yanı sıra işlevselliğiyle de ön plana çıkan jüt halılar, özellikle alerjik rahatsızlıkları olan kişiler için ideal bir seçim olacaktır. Çevre dostu olan jüt halılar, doğa ve doğadan gelen her türlü dekoratif ögelerden hoşlanan kişilere hitap etmektedir. 

 jüt halı

jüt halı

Dayanıklılığıyla ön plana çıkan bu halılar özellikle zor aşındığı için uzun ömürlü kullanım fırsatı sunuyor. Eğer sürekli evinizdeki parçaları değiştirmektense yıllarca belirli bir stilde ilerlemek isterseniz jüt halılarla bunu yakalamanız mümkün.

Renki jüt halı

Renki jüt halı

Ayrıca jüt halıların koku emmediğini de belirtmekte fayda var. Böylece sigara kokusu ve yemek kokusu gibi kötü kokular halınıza sinmeyeceği için odanızın güzel kokusundan vazgeçmenize gerek kalmaz. 

Jüt halı özellikleri

Jüt halı özellikleri

NOT: Eğer evinizde evcil hayvanınız varsa jüt halılar aradığınız şey olabilir!

Jüt halıları kullanırken en dikkat etmeniz gereken nokta "nemli ortamlardan" uzak tutmak olmalıdır. Çünkü tamamen lif olan bu halılar suyla çok fazla temas kurduğu zaman dökülme eğilimi göstermektedir. Bundan dolayı jüt halıları kesinlikle banyolarda kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Jüt halının avantajları

Jüt halının avantajları

Bohem stillerden minimalist tarzlara, Country'den İskandinav tarza kadar neredeyse her stille uyum içerisinde bir görünüm sergileyen jüt halılar için joker parça diyebiliriz. Eğer bohem stilde bir eviniz varsa açık renkli jüt halılar tercih edebilirsiniz.

Jüt halı modelleri

Jüt halı modelleri

Daha endüstriyel bir tarza sahip bir yaşam alanınız varsa acı kahve tonlarında jüt kilimler enfes bir görünüm yakalamanızı sağlayacak. Ayrıca retro tarzlarda döşenmiş evlerde de yeşil, kırmızı, pembe gibi renklerle iç içe geçen jüt halılar tercih edebilirsiniz.

Koyu renkli jüt halı

Koyu renkli jüt halı

Pek çok farklı tasarımla piyasada kendine yer bulan jüt halılar, ince ya da kalın düğümlü, az ya da yoğun desenli, hasır veya örgülü, açık ve koyu renk gibi seçenekleriyle her zevke hitap ediyor. 

Püsküllü jüt halı

Püsküllü jüt halı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGIDIR!

Parizyen stili ne demek? Parisian tarzı kombin nasıl yapılır? Pinterest Parisian stili

İLİŞKİLİ HABER

Parizyen stili ne demek? Parisian tarzı kombin nasıl yapılır? Pinterest Parisian stili
THY Melbourne seferlerine başladı! Başkonsolos su dökerek uğurladı

İLİŞKİLİ HABER

THY Melbourne seferlerine başladı! Başkonsolos su dökerek uğurladı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0