En iyi bahçe şemsiye modelleri nedir? Bahçe ve balkon şemsiye çeşitleri nelerdir?

Bahçe ve balkonlarınızda keyif dolu anlar geçirirken birden bire güneş ışınlarının yakıcı etkisiyle karşı karşıya kalıyorsanız hiç endişelenmeyin! Balkon ve bahçe şemsiyeleriyle hem güneşten hem de yağmur damlalarından rahatlıkla korunabilirsiniz. Peki balkon şemsiye modelleri nedir? Balkon şemsiyesi alırken nelere dikkat edilmeli? İşte merak edilen tüm detaylar...

Sıcacık yaz günlerinde en sık zaman geçirdiğimiz yer bahçe, teras ve balkonlarımız oluyor. Bir yanda güneşin tüm cömertliği çevremizi sarıp sarmalarken bir yanda da ılık ılık esen rüzgar eşliğinde balkonlarda zaman geçirmek sabah akşam fark etmeksizin hepimize çok iyi geliyor. Güneş ışınlarının sert açıyla geldiği saatlerde ya da hafif yağmurun olduğu günlerde balkon keyfiniz bozulmasın istiyorsanız balkon şemsiyeleriyle bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Peki ama balkon, teras ve bahçelere şemsiye alırken neye göre seçim yapmak gerekiyor? Gelin, balkonların vazgeçilmezi şemsiyeler hakkında bilinmesi gereken detayları mercek altına alalım.

Çardak nedir? Çardak nasıl yapılır? Çardak malzemeleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERÇardak nedir? Çardak nasıl yapılır? Çardak malzemeleri nelerdir?

BALKON VE BAHÇE ŞEMSİYE MODELLERİ NEDİR? BAHÇE ŞEMSİYESİ NASIL SEÇİLİR?

Onlarca bahçe ve balkon şemsiye modelleri arasından seçim yapmakta zorlanıyorsanız tamamen ihtiyaçlarınıza ve alanınıza uygun olan özelliklerini değerlendirerek doğru bir tercih yapabilirsiniz.

Özellikle alandan tasarruf etmek isteyenlerin ilk tercihi olan "masaya monte balkon şemsiyesi", masaların orta kısmında yer alan delik içerisine sabitlenerek kullanılır. Genellikle ortadan kollu şemsiye modeli olarak üretilen bu tasarımlarda şemsiye ayağı için ayrı bir alan ayırmanıza gerek kalmaz. 

Masaya monte şemsiye

Masaya monte şemsiye

Tentenin boyutu ve tasarımı her modelde değişkenlik gösterdiği için balkon ve bahçelerinizdeki dekorasyona uygun bir tercihte bulunabilirsiniz.

Bahçe masasına monte şemsiye modeli

Bahçe masasına monte şemsiye modeli

Güneşin yakıcı etkisini hissetmeden bu şemsiyeler sayesinde dostlarınız ve ailenizle keyifli yemekler yiyebilirsiniz.

Balkon ve bahçe masası

Balkon ve bahçe masası

  • HASIR BALKON ŞEMSİYESİ

Yaz sezonunda tatilcilerin sık sık karşılaştığı "hasır balkon şemsiyesi" özellikle country ve bali stiliyle dekore edilmiş balkon ve bahçelerde tercih edilmektedir. Güneşlik bölümünün kumaştan değil de hasırdan olduğu bu şemsiyelerin bazı modellerinde taban kısmı yer almaktadır. Ancak genellikle kuma saplanılacak şekilde tasarlanan bu şemsiyeleri evinizin yapısına uygun olacak şekilde kullanmanız mümkün.

hasır balkon şemsiyesi

hasır balkon şemsiyesi

Bu şemsiye modellerini diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise gövdenin boyunu ya da tentenin açısını kontrol edecek bir kolunun bulunmamasıdır. 

Hasır şemsiye

Hasır şemsiye

  • ORTADAN KOLLU BALKON ŞEMSİYESİ

Balkon ve bahçe şemsiyesi denildiğinde ilk akla gelen şemsiyeler genellikle "ortadan kollu şemsiye" modelleri oluyor! Şemsiye direğinin tam şemsiye tentesinin orta kısmında kaldığı bu şemsiye modelinde direğin boyunu kontrol kolundan ayarlayabilme imkanınız var.

ortadan kollu şemsiye

ortadan kollu şemsiye

Metal, plastik ve ahşap gibi farklı malzemelerden üretilen gövdesi balkon ve bahçe dekorasyonunuzla uyum içerisinde olacak bir görünüm yakalamanıza olanak tanıyacaktır.

ortadan kollu şemsiye modelleri

ortadan kollu şemsiye modelleri

Tentenin boyutu, şekli ve açılır kapanır olması gibi özellikleri farklılık gösteren ortadan kollu şemsiye modelleri, belki de en kullanışlı şemsiye modeli diyebiliriz.

ortadan kollu şemsiye çeşitleri

ortadan kollu şemsiye çeşitleri

  • YANDAN KOLLU BALKON ŞEMSİYESİ

Ortadan kollu balkon şemsiyesiyle neredeyse aynı görünen ancak şemsiye gövdesinin tentenin yanında yer aldığı "yandan kollu şemsiye modelleri" yerden tasarruf için harika bir seçim olabilir.

yandan kollu şemsiye modelleri

yandan kollu şemsiye modelleri

Genellikle şemsiye gövdesinin demirden üretildiği ve gövdedeki kol sayesinde boyunun ayarlandığı bu modellerin bazılarında tentenin açısını dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

yandan kollu şemsiye

yandan kollu şemsiye

Bu şemsiye modellerini ister berjer ve sallanan koltukların yanına ister yemek masasının yanına yerleştirerek gölgede rahat vakitler geçirebilirsiniz.

yandan kollu şemsiye modelleri çeşitleri

yandan kollu şemsiye modelleri çeşitleri

  • EĞİLEBİLEN ŞEMSİYE 

Güneş ışınlarının geldiği yöne doğru bir korumaya sahip olmak harika olmaz mıydı? Tentesinin hareket ettirebilir olmasıyla büyük avantaj sağlayan "eğilebilen şemsiyeler" özellikle havuz başında güneşlenmek isteyenler için ideal bir kullanım sunuyor. 

eğilebilen şemsiyeler

eğilebilen şemsiyeler

Yandan kollu ya da ortadan kollu olabilen bu şemsiye modellerinde gövde demir ve plastik gibi malzemelerden üretilebilir. Şemsiyede tercih edeceğiniz desen, renk ve kumaş tipi her dekorasyon tarzıyla bütüncül bir bakış açısı yakalayabilir. Tentenin boyutu ve şekli ise seçeceğiniz modellere göre değişkenlik gösterebilir.

eğilebilen şemsiye modelleri

eğilebilen şemsiye modelleri

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Bahar ve yaz düğünlerinde ne giyilir? Düğün kombini nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bahar ve yaz düğünlerinde ne giyilir? Düğün kombini nasıl yapılır?
Dragon fruit mango nasıl yapılır? Ejder meyvesinin tropik esintisi ile yapılan soğuk içecek

İLİŞKİLİ HABER

Dragon fruit mango nasıl yapılır? Ejder meyvesinin tropik esintisi ile yapılan soğuk içecek
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0