Eylül ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Sonbahar ev dekorasyonu

Eylül ayıyla beraber hayatımızın pek çok alanında sonbahar esintilerine yer vermeye başlıyoruz. Kavurucu yaz sıcakları yerini daha serin ve ılık bir havaya bırakırken evimizin dekorasyonunda da ufak tefek değişikliklerle sonbahar atmosferini yakalamamız mümkün. Peki eylül ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Sonbahar ev dekorasyonu nasıl olur? İşte tüm detaylar haberimizde...

Cıvıl cıvıl yaz mevsimine veda ayı olan eylül ile beraber yaz sıcaklarını geride bırakarak yepyeni bir başlangıca adım atıyoruz. Dökülen yapraklar, hafif esen rüzgar ve ılık havaların çevremizi sarıp sarmaladığı bu güzel ay sakinlik ve huzur arayanların beklediği günleri hayatımıza misafir ediyor. Yazlık giysilerin yavaş yavaş raflara kaldırıldığı eylül ayında belki de en büyük değişikliği evlerimizde yapıyoruz. Doğanın zengin renkleri ve yumuşak tonlu kumaşların evlerimizde yer bulduğu eylül ayında siz de yaşam alanlarınıza çarpıcı dokunuşlar yapabilirsiniz. Gelin, eylül ayı ev dekorasyonunun inceliklerini birlikte adım adım öğrenelim.

Sonbahar çiçekleri nelerdir? Sonbaharda bahçe ve balkon dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERSonbahar çiçekleri nelerdir? Sonbaharda bahçe ve balkon dekorasyonu nasıl yapılır?

EYLÜL AYI EV DEKORASYONUNDA RENK VE DESEN KULLANIMI

Evlerinizi eylül ayına hazırlamak istiyorsanız işe renklerden başlamanızı tavsiye ederiz. Hem soft hem de tok renkleri paletinde barındıran eylül renkleri arasında modası hiç geçmeyen renkler kırık beyaz, karamel, yanık turuncu, hardal sarısı, zeytin yeşili, ördek mavisi ve kiremit rengi oluyor. "Peki ama bu renkleri evin hangi köşesinde kullanmalıyım?" derseniz ilk tavsiyemiz duvarlar olacaktır. 

Eylül ayı ev dekorasyonu

Eylül ayı ev dekorasyonu

Salon dekorasyonunda duvarlarınızda yanık turuncu gibi bir renk tercih ederek oturma grubunda daha bej ve açık renklere yönelebilirsiniz. Ya da dilerseniz sonbaharın en özel renklerinden biri olan kahverengiyle bütüncül bir görünüm elde edebilirsiniz.

Eylül ayı ev dekorasyonunda renk kullanımı

Eylül ayı ev dekorasyonunda renk kullanımı

Duvarlarda daha açık tonlarda renkler kullanmak istiyorsanız mobilyalarınızda canlı renkler tercih edebilirsiniz. Özellikle sarı, yeşil ve turuncu uyumu burada harika bir kombin oluşturabilir.

Sonbahar renkleriyle ev dekorasyonu

Sonbahar renkleriyle ev dekorasyonu

Renk seçiminden sonra bir diğer önceliğiniz elbette desenler olmalı. Modern ve geleneksel dokuların iç içe geçtiği eylül ayı ev dekorasyonunda doğu motifli tekstil ürünlerine şans verebilirsiniz. Eğer koltuklarınız desensiz düz renklerdeyse ekose desenli kırlentlerle burada güzel bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.

Ekose desenli kırlentler

Ekose desenli kırlentler

Desenleri yalnızca tekstil ürünlerinde değil direkt olarak mobilyalar ve duvarlarda da tercih edebilirsiniz.

Desenli duvar kağıdı

Desenli duvar kağıdı

EYLÜL AYI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Eylül ayı ev dekorasyonunda mobilyalarınızı seçerken daha doğadan gelen detayları ön plana çıkarmaya özen göstermelisiniz. Bu noktada hazeran tipi mobilyalar dingin bir görünüm yakalamanızı sağlayabilir.

Dekorasyonda hazeran tipi mobilyalar

Dekorasyonda hazeran tipi mobilyalar

Öte yandan kumaş seçiminde de deri, kadife ve pamuklu dokulardan faydalanabilirsiniz. Özellikle bir sonbahar evinde acı kahve ya da karamel renklerinde deri koltuklar çok şık bir görünüm oluşturuyor.

Dekorasyonda deri koltuk

Dekorasyonda deri koltuk

Evinizdeki bu değişimi yalnızca salon ve yatak odalarında değil aynı zamanda giriş ve antrede de uygulamayı düşünebilirsiniz. Daha dış kapıdan itibaren sonbahar çiçekleri ve fenerlerle süslemeler yaparak güzel bir atmosfer şekillendirebilirsiniz.

Eylül ayı ev dekorasyonu örnekleri

Eylül ayı ev dekorasyonu örnekleri

Aynı şekilde bu güzel etkiyi antrelere de taşıyarak daha ilk adımda muhteşem bir dekorasyonu gözler önüne serebilirsiniz. Bunun için ahşap tonlarında bir dresuar ve sonbahar yapraklarından faydalanabilirsiniz. Aynı şekilde eylül ayı çiçekleriyle bitkiler de bu görünümü destekleyecektir.

Sonbahar antre dekorasyonu

Sonbahar antre dekorasyonu

EYLÜL AYI EV DEKORASYONUNDA AKSESUAR KULLANIMI

Eylül ayı ev dekorasyonunda aksesuar denildiği zaman ilk gelen detay elbette kurumuş yapraklar olacaktır. İster sonbahar yapraklarını kurutarak güzel bir çerçeve içine asarak dekoratif bir obje yapabilir ister kapıların önüne asabilirsiniz.

Öte yandan cam vazo ve aksesuarlar da eylül ayında hoş bir görünüm oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Son olarak eylül ayının havasını evlere misafir etmek için narenciye ve vanilya kokulu mumlarla oda kokularını evinizin dört bir köşesine yerleştirebilirsiniz.

Eylül ayı mum dekorasyonu

Eylül ayı mum dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Okulun ilk günü çocuklara nasıl davranılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Okulun ilk günü çocuklara nasıl davranılmalı?
2023 Sonbahar moda trendleri nelerdir? Sonbahar mevsiminde nasıl giyinilir?

İLİŞKİLİ HABER

2023 Sonbahar moda trendleri nelerdir? Sonbahar mevsiminde nasıl giyinilir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0