İndigo renk nedir? İndigo renk ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Klasik maviden daha soluk ve lacivertten de daha açık bir mavi tonu olan İndigo rengi, ev dekorasyonunda elegan ve klas bir görünümden hoşlananlar için eşsiz bir görünüm sunuyor. Mavinin zengin paletinde yer alan bu renkle evlerinize huzuru davet etmek isterseniz bu haber tam da size göre! Peki, İndigo renk nedir? İndigo renk ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar haberimizde...

Yaşam alanlarımızı dekore ederken her detayı göz alıcı ve kusursuz bir şekilde kurgulamaya özen gösteriyoruz. Bunun için de hayal gücümüzün sonsuz okyanusunda zevklerimize hitap eden seçimleri temelden ayrıntılara kadar yansıtmaya çalışıyoruz. Özellikle evin atmosferinde büyük bir rol oynayan renklerin seçiminde kimi zaman klasik kimi zaman da spesifik tercihlere yöneliyoruz. Eğer herkesten farklı orijinal bir ev dekore etmek istiyorsanız sizi harika bir renkle tanıştırmak istiyoruz. Neredeyse her zevke dokunmayı başaran İndigo rengi, dekorasyonda parlayan yıldız olmaya hazırlanıyor. Gelin, bu eşsiz rengin dekorasyondaki yerine birlikte göz atalım. 

​Dekorasyonda hardal sarısı nasıl kullanılır? Hardal renk ev dekorasyonu nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABER​Dekorasyonda hardal sarısı nasıl kullanılır? Hardal renk ev dekorasyonu nasıl yapılır?

İNDİGO RENK NEDİR? İNDİGO HANGİ RENKTİR?

Sezgi ve algının rengi olarak karşımıza çıkan İndigo renk, aynı zaman da çivit mavisi olarak da bilinmektedir. İndigofera bitkisinden ve türevlerinden elde edilen özel bir renk olan İndigo, mavi ve morun arasında bir ton olarak adlandırılabilir. 

İNDİGO RENK EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR? DEKORASYONDA İNDİGO MAVİSİ KULLANMANIN YOLLARI

Derin bir samimiyeti ve dengeyi temsil eden İndigo rengi, tekstil sektöründe çok fazla karşımıza çıkıyor. Özellikle kot kumaşı ve mavi kot pantolonların rengini yakalama konusunda etkin bir rol oynayan İndigo rengi ipek, yün, deri, kürk, hasır ve bambunun boyanmasında da tercih ediliyor. 

İndigo rengi

İndigo rengi

Ev dekorasyonunda ise bu alışılmışın dışında rengi kullanmak evinize bambaşka bir hava katabilir. Yapılan bilimsel araştırmalara göre mavinin huzur verici ve stresten uzaklaştırıcı bir etkisi var. Mavinin en özel tonlarından biri olan İndigo rengi de eve adım atar atmaz pozitif bir görünüme "merhaba" demek isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

 İndigo rengiyle döşenmiş mutfak dekorasyonu

İndigo rengiyle döşenmiş mutfak dekorasyonu

Eğer bu rengi evin hangi köşesinde kullanmanız gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyorsanız ilk tercihiniz duvarlar olabilir. Duvar boyasında İndigo renginin etkisiyle aile bireyleri arasındaki iletişimin artmasını tetikleyebilir ve yıllarca modası geçmeyecek bir dekorasyona imza atabilirsiniz. 

İndigo rengi salon dekorasyonu

İndigo rengi salon dekorasyonu

Aynı zamanda en göze batan dekoratif eşya olan koltuk takımları ve yatak başlıkları da İndigo etkisini vurgulamak için güzel bir seçim olacaktır.

İndigo rengi koltuk takımları

İndigo rengi koltuk takımları

Özellikle küçük bir odanın atmosferini çok boğmadan şık bir görünüm istiyorsanız yalnızca mobilyalarınızda İndigo kullanabilir ve geri kalan objelerde sadelikten yana seçimler yapabilirsiniz. Özellikle krem rengiyle İndigo mavisi oldukça uyumlu bir ikili olabilir. 

İndigo rengi ve beyaz tonlarının uyumu

İndigo rengi ve beyaz tonlarının uyumu

Koyuluğu ile havalı, canlılığı ile yenilikçi bir bakış açısını evlere yansıtan İndigo rengi, ahşabın doğallığıyla birleştiğinde ferah ve modern bir görünüm elde etmenize yardımcı olabilir.

İndigo renginin ahşapla uyumu

İndigo renginin ahşapla uyumu

Eğer dekorasyonda bütünlükten yanaysanız koltuk takımı ve halınızı İndigo renginde tercih ederek tamamlayıcı bir görünüm oluşturabilirsiniz. Öte yandan duvarlarda ve aksesuarlarda İndigo renk kullanacaksanız karmaşık görüntüler oluşmamasına dikkat etmelisiniz. 

İndigo renk ev dekorasyonu

İndigo renk ev dekorasyonu

İndigo renk sofra dekorasyonunda şık ve orijinal fikirlerden hoşlananlar için de harika bir tercih olabilir. İndigonun muhteşem maviliğini yemek takımlarından masa örtüsüne, bardaklardan sofradaki çiçeğe kadar rahatlıkla yansıtabilirsiniz. 

İndigo rengi sofra dekorasyonu

İndigo rengi sofra dekorasyonu

Öte yandan ev tekstil ürünlerinde de İndigo rengine yer açmak istiyorsanız bu rengi nevresim takımlarında rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Hatta İndigo rengini desenlerle birleştirmek harika bir fikir olabilir. 

İndigo rengini nevresim takımlarında kullanmak

İndigo rengini nevresim takımlarında kullanmak

Son olarak İndigo rengini ağırlıklı ve yoğun kullanmak yerine detaylarda yakalamak istiyorsanız aksesuarlarda bu renge yer verebilirsiniz. 

İndigo rengini ev aksesuarlarında kullanmanın yolları

İndigo rengini ev aksesuarlarında kullanmanın yolları

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Uçhisar Kalesi 300 bin ziyaretçi ağırladı!

İLİŞKİLİ HABER

Uçhisar Kalesi 300 bin ziyaretçi ağırladı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Vcd 1 yıl önce

Kırk yıllık mavi indigo oldu

Toplam 1 beğeni