Kasım ayı çiçekleri nelerdir? Sonbahar mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

Evinizin dekorasyonunda çiçeklere yer vermeyi seviyor ancak soğuyan havalar nedeniyle bu sevginizden mahrum kalmaktan korkuyorsanız kasım ayı çiçekleriyle evinize canlılık katabilirsiniz. Peki, kasım ayı çiçekleri nelerdir? Kasım ayında açan çiçekler hangileridir? Bakımı oldukça kolay olan ve görüntüsüyle hayranlık uyandıran kasım ayı çiçeklerini öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin...

Sonbahar mevsiminin en özel dokularına ev sahipliği yapan kasım ayıyla beraber, doğa adeta bir renk cümbüşüne dönüşüyor. Kızılın iç ısıtan dokusuyla buluşan yanık turuncu ve parlak sarılar çevremizi sarıp sarmalarken görsel bir şölen bizleri karşılıyor. Eğer siz de evleriniz ve bahçelerinizde doğanın bu samimiyetine kucak açmak isterseniz kasım ayı çiçekleriyle muhteşem bir görünüm oluşturabilirsiniz. Göz kamaştıran renkleri ve zarif görünümleriyle sonbaharın temsilcisi haline gelen kasım ayı çiçeklerini sizler için tek tek araştırdık. Gelin, kasım ayının en güzel çiçeklerini birlikte adım adım keşfedelim. 

Kasım ayında ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kasım ayı ev dekorasyonu İLİŞKİLİ HABERKasım ayında ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kasım ayı ev dekorasyonu

KASIM AYI ÇİÇEKLERİ NELERDİR? SONBAHAR MEVSİMİ ÇİÇEKLERİ 

Sonbahar mevsiminin son ayında evinizi çiçeklerle süslemek ve mis kokulu bir yaşam alanına 'merhaba' demek isterseniz en güzel kasım ayı çiçeklerini evinizin dört bir yanında kullanabilirsiniz. İşte o çiçeklerden bazıları...

  • KASIMPATI

Halk arasında "krizantem" olarak da bilinen Kasımpatı, kasım ayının gözde çiçeği diyebiliriz. Bolluk ve bereketi temsil eden bu gösterişli çiçek, bulunduğu ortamda adeta 'Ben buradayım' diyor. Hem saksı hem de bahçede kolaylıkla bakabileceğiniz kasımpatı, yarı güneşli yarı gölge alanlardan hoşlanmaktadır. Ekim ayı sonlarından başlayarak kasım ayı süresince ve hatta aralık ayı başlarına kadar çiçek açan kasımpatı, soğuğa oldukça dayanıklıdır. 

Kasımpatı

Kasımpatı

Beyaz, kırmızı, sarı, mor, turuncu ve pembe gibi pek çok renkte olabilen kasımpatını ister misafirlerinizi karşılaması için antrede ister kahve keyiflerinize eşlik etmesi için balkonlarda rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 

Kasımpatı çiçeğinin renkleri

Kasımpatı çiçeğinin renkleri

  • ÇUHA ÇİÇEĞİ 

Minicik renkli yapraklarıyla saf ve zarif bir görünüme kucak açan Çuha çiçeği, göz kamaştıran bir güzelliğe sahip. Boyu 20-25 santimetrelere kadar çıkabilen ve soğuk hava koşullarına oldukça dayanıklı olduğu bilinen bu çiçek yalnızca görüntüsüyle değil sağlığa olan faydasıyla da dikkat çekiyor.

Çuha çiçeği

Çuha çiçeği

Kan şekerini dengeleme, uykusuzluğu azaltma ve hatta migren hastalarını rahatlatmada önemli bir rol üstlendiği söylenen Çuha çiçeğini kış aylarında haftada 1 kez sulamanız yeterli olacaktır. 

Çuha çiçeğinin özellikleri

Çuha çiçeğinin özellikleri

  • YILDIZ ÇİÇEĞİ 

"Dalya" ve "Dehlia" isimleriyle de bilinen Yıldız çiçeği, kasım ayında evinizin yıldızı olabilir. Zahmetsiz ve kolay bir şekilde bakılabilen bu güzel çiçek, susuzluğa oldukça dayanıklıdır. Elinizle toprağı kontrol ettiğinizde eğer kuru olduğunu hissederseniz çiçeği sulamanız yeterli olacaktır.

Yıldız çiçeği

Yıldız çiçeği

Güneş ışığına bayılan Yıldız çiçeği, yaz mevsimi boyunca güneş banyosu yaptıktan sonra sonbaharda çiçek açarak tüm ihtişamını gözler önüne serer. Size tavsiyemiz bu narin çiçeği bahçede tercih etmek yerine salon gibi odalarda kullanmanız olacaktır. 

Yıldız çiçeği özellikleri

Yıldız çiçeği özellikleri

  • SİKLAMEN

Kasım ayının vazgeçilmez çiçeklerinden biri olan Siklamen, her ne kadar narin görünse de oldukça güçlü bir çiçektir. Gölgelik yerlerden hoşlanan ve soğuklara karşı dayanıklı olan Siklamen, nemli ve havadar bir alanda bakılabilir. Bunun için Siklamenin bakımı için en doğru yer mutfak olacaktır. Sulama konusunda ise çiçeğin yapraklarına su değdirmemeye özen göstermelisiniz. 

Siklamen

Siklamen

  • MENEKŞE 

Kalp şeklini anımsatan yaprakları ve etkileyici rengiyle göz kamaştıran Menekşe, hafif ve hoş kokusuyla evinizin atmosferine farklılık katabilir. Doğrudan güneş ışığından hoşlanmayan bu güzel çiçeğin toprağının nemli kalması oldukça önemlidir. Sonbaharda çiçek açan Menekşe, oturma odası ya da mutfaklarda kolay bir şekilde bakılabilir. Balıklara aroma katmak, tatlıları renklendirmek ve içecekleri lezzetlendirmek için de kullanılan bu güzel çiçeği evinizin dekorasyonuna renk katmak için tercih edebilirsiniz. 

Menekşe

Menekşe

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0