Etajer nedir? Etajer nasıl kullanılır?

Yaşam alanlarında yer kazanmak ve hareket alanını arttırmak isteyenlerin ilk tercihi haline gelen etajer, ev dekorasyonunun parlayan yıldızı olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kişi etajerin kullanım alanlarını öğrenmek için arama motorlarında araştırma yapıyor. Peki etajer nedir? Etajer nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Tüm güzel anılarımızı biriktirdiğimiz, dinlendiğimiz, eğlendiğimiz ve neredeyse günümüzün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz evlerimiz aslında kişisel beğenilerimizin de birer yansımasını oluşturuyor. Renklerden dokulara kadar her detayında hassas davrandığımız yaşam alanlarımızda hem şık hem de işlevsel eşyalar kullanmaya özen gösteriyoruz. Son dönemlerde sıklıkla tercih edilen mobilya türü olan etajer, minimal ve zamansız tasarımlardan hoşlananlardan tam not alıyor. Evlere yeni bir soluk getiren etajer hakkında bilinmesi gerekenleri gelin birlikte öğrenelim. 

Ev tipine göre salon nasıl dekore edilir? Salon dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREv tipine göre salon nasıl dekore edilir? Salon dekorasyonu nasıl yapılır?

ETAJER NEDİR?

19. yüzyılın popüler mobilya biçimlerinden biri olan etajer, sözlük anlamı olarak "çekmeceli, küçük ve taşınabilir dolap" ifadesine denk geliyor. Düzenli bir görünümden hoşlananlar için büyük kolaylık sağlayan etajer, çok amaçlı kullanılabilme özelliğine sahip mobilya olarak da adlandırılmaktadır. Salonlarda tamamlayıcı unsur görevi üstlenen bu mobilya biçimi genellikle yatak odası ve banyolarda sıklıkla kullanılıyor. 

ETAJER NASIL KULLANILIR?

Evin her alanına düzen ve temiz bir görünümü davet eden etajer, geniş bir koridoru ya da antresi bulunan evlerin girişlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Masa ve şifonyerden daha küçük ama sehpadan daha büyük olan etajer, bu üç mobilyanın işlevselliğini tek seferde yakalamanıza yardımcı olacaktır. 

Antre dekorasyonu

Antre dekorasyonu

Ofislerde dosyaları muhafaza etmek ve düzenli bir alan için de tercih edilen etajeri evlerde kullanmanın bir diğer yolu 'kitap sergileme alanı' olabilir. Bir kitaplığa göre daha az kapasiteli olan etajer, farklı tasarım ve şekilleriyle dekoratif objelerinizi sergilemenizi sağlayacak.

Salonlarda raf kullanımı

Salonlarda raf kullanımı

Öte yandan mutfakta çay kupaları ya da baharatlıkları dizmek için de etajer raflardan faydalanabilirsiniz. İster ahşap raflı ister metal raflı etajerlerle evinizin tarzına tarz katabilirsiniz. 

Mutfak dekorasyonunda etajer kullanımı

Mutfak dekorasyonunda etajer kullanımı

Etajeri yalnızca duvarda raf olarak değil aynı zamanda mutfak ve salonun iç içe olduğu ya da yatak odası ve oturma alanının birlikte kullanıldığı bölümlerde de oda bölücü olarak kullanabilirsiniz. 

Etajeri oda bölücü olarak kullanma yöntemi

Etajeri oda bölücü olarak kullanma yöntemi

Adeta bir merdiven mantığından ilham alınarak tasarlanmış etajer, küçük banyolarınız için depolama alanı oluşturmanıza da yardımcı olabilir. Raf sayısının fazla olması nedeniyle büyük beğeni toplayan etajer, banyolarınıza dinamik ve orijinal bir görünüm katabilir. 

Duvara monte banyo ünitesi

Duvara monte banyo ünitesi

Banyolarda alandan kazanmak ve ferah bir görünüm oluşturmak için raf ya da dolap yerine etajerli lavabolara da göz atabilirsiniz. Tesisat borularını gizleme konusunda usta olan duvara monte üniteler hem yerden tasarruf etmenizi sağlar hem de duvara monte etajerli lavaboları istediğiniz yüksekliğe ayarlamanıza da olanak tanır. 

Etajerli lavabolar

Etajerli lavabolar

Bütün olarak dolabın üstüne yerleştirilen lavabo modeli de etajer lavabo olarak adlandırılmaktadır. Lavabonun yanındakini boş alanları değerlendirmek için harika bir seçenek sunan etajerli lavabolarla banyolarınıza modernlik katabilirsiniz.

Etajer lavabo örneği

Etajer lavabo örneği

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Alcantara kumaş nedir? Alcantara kumaş terletir mi? Alcantara kumaş özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Alcantara kumaş nedir? Alcantara kumaş terletir mi? Alcantara kumaş özellikleri
İstanbul'da bit pazarları nerede, nasıl gidilir? İstanbul'un en ünlü bit pazarları

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da bit pazarları nerede, nasıl gidilir? İstanbul'un en ünlü bit pazarları
Beyaz ayakkabılar nasıl temizlenir? Spor ayakkabı nasıl temizlenir? 3 adımda ayakkabı temizliği

İLİŞKİLİ HABER

Beyaz ayakkabılar nasıl temizlenir? Spor ayakkabı nasıl temizlenir? 3 adımda ayakkabı temizliği
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0