Vintage nedir? Vintage ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Eskiye duyulan özlemin en güzel yansıması olan Vintage dekorasyon, uzun yıllardır popülerliğini korumaya devam ediyor. Özgün ve orijinal bir bakış açısını benimseyen bu stille siz de evlerinizde unutulmaz dokunuşlar yapabilirsiniz. Peki Vintage nedir? Vintage dekorasyon nasıl yapılır? İşte detaylar....

Kaç yaşında olursak olalım her birimiz geçmişe derin bir özlemle bağlı oluyoruz. Kimi zaman eski bir Hollywood filminde kimi zaman sandıklarda tarihin izlerini taşımaya devam eden bir kitapta kimi zaman da anneannelerimize ait değerli bir kolyede... Tarihe tanıklık eden ve kendilerine has bir karakteri barındıran bu tarzı evinize de yansıtmak isterseniz zamansız bir stil olan "Vintage dekorasyon" ile göz kamaştıran bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz. Yeni mobilyaların sahip olamadığı nostaljik bir havayı evlere misafir eden Vintage dekorasyon hakkında bilinmesi gereken detaylara gelin birlikte göz atalım.

70İLİŞKİLİ HABER70'ler tarzı ev dekorasyonu nedir? 70'ler ev dekorasyonu nasıl yapılır?

VİNTAGE NEDİR?

Geçmiş yıllara ait olan tek ve özgün parçalar için kullanılan Vintage terimi, eski görünümlü eşyalar için değil de gerçekten belli bir döneme ait olan objeleri tanımlıyor. En az 30 yıllık geçmişi ve birden fazla sahibi olan Vintage ürünler, tarihi değer taşımaktadır. 

VİNTAGE EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

1920 ve 1950 yılları arasında kullanılan dekorasyon ürünlerini temsil eden Vintage ev dekorasyonu yaşam alanlarında kendine has bir kompozisyon çizmek isteyenler için eşsiz bir görünüm sunar. Son derece yalın ve özgün bir atmosfere sahip olan bu dekorasyon tarzını kullanmaya karar verdiyseniz doğru renk seçimiyle işe başlayabilirsiniz. 

Vintage ev dekorasyonu

Vintage ev dekorasyonu

Gösterişsiz renklerin ana temasını oluşturduğu Vintage ev dekorasyonunda bej, krem, gri ve kırık beyaz gibi renklerle iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. Öte yandan pembe, lila, mavi ve yeşilin soluk tonlarının romantik bir hava oluşturduğu Vintage dekorasyonda sıklıkla desenlerle harmanlanmış renklere rastlayabilirsiniz. Yumuşak ve nötr renklerin tercih edildiği bu stilde sadeliği çiçek ve yaprak desenleriyle birlikte kullanabilirsiniz. 

Vintage salon dekorasyonu

Vintage salon dekorasyonu

Rahatlık ve sadeliğe ağırlık veren Vintage stil ile huzurlu ve samimi bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Bu noktada mobilya seçimi yaparken çok büyük ve abartılı parçalardan uzak durmalısınız. 

Vintage dekorasyon

Vintage dekorasyon

Vintage dekorasyonda en sık kullanılan parçalar abajur, şamdan, sandık, puf ve aynalardır. 

Vintage ev dekorasyonunda bavul kullanımı

Vintage ev dekorasyonunda bavul kullanımı

Öte yandan pikap ve radyo gibi eşyaları da salon dekorasyonunuzda rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 

Ev dekorasyonunda pikap kullanımı

Ev dekorasyonunda pikap kullanımı

Aynı zamanda daktilo ve eski ev telefonları da bu dekorasyonda muhteşem bir görünüm yakalamanıza yardımcı olacaktır. 

Ev dekorasyonunda daktilo kullanımı

Ev dekorasyonunda daktilo kullanımı

Vintage dekorasyonla döşenmiş evlerde klasik ve standart bir bakış açısıyla karşı karşıya kalmanız mümkün değildir. Bu stil farklı, özgün ve eşsiz olan detayları bir araya getirmeye özen göstermektedir. Antika dükkanlarından, ikinci el satıcılarından, antika pazarlarından veya koleksiyonculardan Vintage parçalara sahip olabileceğiniz gibi aile büyüklerinize ait parçalarla da bu tarzı evinize yansıtabilirsiniz. 

Vintage yatak odası dekorasyonu

Vintage yatak odası dekorasyonu

Yalnızca mobilyalarda değil detaylarda da Vintage esintilerine yer verebilirsiniz. Bunun için çay fincanları ya da tepsilerde Vintage parçalar tercih ederek misafirlerinizi geçmişte ufak bir yolculuğa çıkarabilirsiniz.

Vintage sofra dekorasyonu

Vintage sofra dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Centesol krem ne işe yarar? Görkito Centesol Recovery Cream eczanede var mı?

İLİŞKİLİ HABER

Centesol krem ne işe yarar? Görkito Centesol Recovery Cream eczanede var mı?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0