Ev dekorasyonunda Jazz ruhu nasıl yakalanır? Dekorasyonda Jazz etkisi

Dinamik, akıcı ve özgür ruhuyla zamansız bir müzik türü olan Jazz, özgün tarzıyla yaşamımızın her alanına zengin bir bakış açısı sunuyor. Son dönemlerde Jazz kültürünü evinin dekorasyonuna harmanlamak isteyen birçok kişi "Dekorasyonda Jazz kültürü nasıl yakalanır?" şeklinde aramalar yapıyor. İşte yaşam alanlarında Jazz etkisini yakalamanın en doğru yolları...

Bazen mutluluğumuzu bazen de hüznümüzü paylaşan müzik, hayatımızın her noktasına dokunan en büyük zevklerimizden biri. Duygularımızı ve düşüncelerimizi bire bir yansıtan müzik, kimi zaman söylemekten çekindiğimiz ya da söyleyemediğimiz hislerimizi de görünür kılıyor. Yaşamımızı böylesine derinden etkileyen müziği evimize de misafir etmek harika olmaz mıydı? Pop, Rock, Reggae, Rap ya da Klasik müzik gibi farklı tarzlar arasından adeta yıldız gibi parlayan Jazz kültürü evlerde asil bir görünüm isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğinde. Gelin Jazz'ın etkileyici havasını dekorasyonda  kullanmanın en doğru yollarını adım adım öğrenelim. 

Vintage nedir? Vintage ev dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERVintage nedir? Vintage ev dekorasyonu nasıl yapılır?

JAZZ NEDİR?

19. yüzyılın son dönemlerinde ABD'nin New Orleans eyaletinde Afrika asıllı Amerikalıların topluluklarında ortaya çıkan Jazz müzik saksafon, piyano ve eşsiz bir sesin buluşmasını gözler önüne seriyor. Kimileri tarafından Amerika'nın klasik müziği olarak da adlandırılan Jazz, zarafeti sembolize ediyor. 

EV DEKORASYONUNDA JAZZ ETKİSİ NASIL OLUŞTURULUR?

Cesur ritimleri ve doğaçlama tarzıyla dünyanın dört bir yanında dinleyici kitlesine sahip olan Jazz, beklenmedik ilerleyişi ve kendine has havasıyla birçok kişinin hayatındaki işleyişi anlatıyor. Özgürlüğü temel alan bu müzik türünü evinizin dekorasyonuna uyarlamak istiyorsanız asimetrik ve özgür parçaları bir araya getirerek işe başlayabilirsiniz. 

Jazz

Jazz

Duvarlarda ve zeminlerde koyu renklerin asaleti Jazz müziği eve misafir etmek için en çok tercih edilen adım oluyor. Mat siyah, gri ya da lacivert rengindeki duvar dekorasyonuyla aydınlatmaları doğru orantılı kullanarak şık bir görünüme sahip olabilirsiniz. Özellikle salon ve oturma odası gibi alanlarda koyu renk duvar boyası ve duvar kağıdı hoş bir bakış açısı yakalamanıza yardımcı olabilir. 

Jazz tarz salon dekorasyonu

Jazz tarz salon dekorasyonu

Eğer duvarlarınızda koyu bir tema oluşturacaksanız mobilya seçerken daha dengeli görünümlere şans vermeye özen göstermelisiniz. Jazz'ın dinlendirici ve rahatlatıcı bir etkisi olduğunu göz önüne alırsak büyük ve ağır mobilyalar bu noktada doğru tercih olacaktır.

Deri koltuk dekorasyonu

Deri koltuk dekorasyonu

Alçak ayaklı berjerler, ayak uzatma tabureleri, puflar ve geniş koltuklar salonunuzda konforlu bir alan oluşturmanızı sağlayabilir. Öte yandan metal ve derinin muhteşem uyumuyla da evinizde Jazz temasını hissedebilirsiniz. 

Jazz ev dekorasyonunda oturma alanı

Jazz ev dekorasyonunda oturma alanı

Ağır ve asil bir görünümü destekleyen deri koltuklarla birlikte kullanabileceğiniz bakır ya da metal aksesuarlar Jazz ev dekorasyonu için biçilmiş kaftan niteliğinde. Dilerseniz metal aydınlatma ürünleriyle evinize parlaklık katabilir ya da sehpa ve mobilya ayaklarında son dokunuş olarak metal kullanabilirsiniz. 

Metal aksesuar kullanımı

Metal aksesuar kullanımı

Salon ve yatak odanızda tercih edeceğiniz büyük retro tarz halılarda Jazz atmosferini solumanıza yardımcı olacaktır. 

Ev dekorasyonunda retro halı kullanımı

Ev dekorasyonunda retro halı kullanımı

Öte yandan abartılı ve cesur bir tarz olan Jazz'ı aksesuarlara yansıtmak için büyük tablolar, posterler, Jazz müziği temsil eden plaklar ve kasetler de tercih edebilirsiniz. 

Jazz müzik posterleri

Jazz müzik posterleri

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Çileğin cilde bilinmeyen faydaları! Çilek yağı cilde nasıl uygulanır? Çilekle cilt bakımı...

İLİŞKİLİ HABER

Çileğin cilde bilinmeyen faydaları! Çilek yağı cilde nasıl uygulanır? Çilekle cilt bakımı...
Hac yolcuları dikkat! Diyanet uyardı: "Mutlaka Hac vizesi alın"

İLİŞKİLİ HABER

Hac yolcuları dikkat! Diyanet uyardı: "Mutlaka Hac vizesi alın"
Gerçek pırlanta nedir? Pırlantanın gerçekliği nasıl anlaşılır? Gerçek mücevher muadilleri

İLİŞKİLİ HABER

Gerçek pırlanta nedir? Pırlantanın gerçekliği nasıl anlaşılır? Gerçek mücevher muadilleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0