Konteyner ev nedir? Konteyner ev ne işe yarar? Deprem sonrası konteyner ev

Afet sonrası sosyal konutlar olarak ihtiyacı karşılayan konteyner evler, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası gündeme geldi. Mağduriyetler hızla giderilerek depremin açtığı yaralar için üretilen konteyner evler, acil yerleşim üniteleri olarak da adlandırılıyor. Peki konteyner ev nedir? Konteyner ev ne işe yarar? Tüm bu soruların yanıtını sizler için tek tek açıkladık.

10 ilde büyük yıkımlara neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti ve ağır bir şekilde yaralandı. Evi yıkılan vatandaşlar ise mağduriyetlerin neden olduğu etkiyle ciddi travmalar yaşıyor. Afet sonrası depremzelere yaşam alanı olarak tasarlanan acil yerleşim konteyner üniteleri ise yaşadıkları yerleri terk etmek durumunda kalan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Konut çözümü olarak kullanılan konteyner evler nedir? Prefabrik ev nedir? İşte detaylar...

Depreme uygun ev dekorasyonu nasıl yapılır? Depreme hazırlık nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERDepreme uygun ev dekorasyonu nasıl yapılır? Depreme hazırlık nasıl yapılır?

KONTEYNER EV NEDİR? KONTEYNER EV NASIL OLUR?

Türkiye'de ilk kez 17 Ağustos 1999 depremi sonrası gündeme gelen konteyner ev, deprem afeti sonrasında kullanıma hazır ev konsepti olarak açıklanabilir. Afet konutları olarak devreye alınan konteyner ev, 1+1 ve 2+1 olacak şekilde tasarlanmaktadır. 

Konteyner ev

Konteyner ev

Temiz su tesisatı banyo ve tuvalet dahil olmak üzere kişilere "ev" konforu sunan konteyner evler, gündelik ev ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 3x7, 3x8, 3x9 ve 3x12 metre gibi büyüklüklere sahip olabilen konteyner evler, uzun ömürlü kullanım imkanı tanımaktadır.

Konteyner ev hakkında bilgiler

Konteyner ev hakkında bilgiler

Ailedeki kişi sayısı ve kullanım amacına göre değişkenlik gösterebilen konteyner evler, fabrikadan kullanıma hazır şekilde sevk edilmektedir. 

Konteyner ev özellikleri

Konteyner ev özellikleri

KONTEYNER EV ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Konteyner evler her türlü iklim şartına uygun olmakla beraber, evin yapısına göre 80 kg kadar karı taşıyabilme özelliğine sahiptir. Öte yandan rüzgara karşı da dirençli olan bu yapılar saate 102 km hıza ulaşan rüzgara da dayanıklıdır. 

Konteyner evin görünümü

Konteyner evin görünümü

Cam yünü, çelik malzeme, betopan ve polistren köpük gibi malzemelerin kullanıldığı konteyner evlere talep edilirse çatı da yapılabilmektedir. 

Konteyner ev yapımı

Konteyner ev yapımı

DEPREMDE HAYAT KURTARAN DAVRANIŞLAR

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0