Depremde evin güvenli odası hangisi? Depremde evin en güvenli yeri neresidir?

Deprem esnasında evin güvenli bölgelerini bilmek ve buna uygun hareket etmek alınabilecek en önemli tedbirlerin başında geliyor. Devrilen eşyalar ve sarsıntıdan korunmak adına mutlaka evinizde bu noktaları belirlemelisiniz. Peki depremde evin güvenilir odası neresi? Depremde hangi odalar daha güvenli? İşte detaylar...

Kahramanmaraş ve çevre illerde büyük bir yıkım ve korkuya neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. 43 binin üzerinde can kaybının yaşandığı ve ağır yaralıların olduğu deprem bölgesi için bağış ve yardım kampanyaları dört bir yandan gelmeye devam ediyor. Deprem felaketinin ardından birçok kişi arama motorlarında "Depremde evin en güvenli bölgesi neresi?" sorusunu araştırıyor. Özellikle çok katlı apartmanlarda yaşayan kişiler için hayati önem arz eden bu sorunun yanıtını sizler için açıkladık. 

Yaşam Üçgeni nedir, nasıl oluşturulur? Evlerinizi depreme uygun nasıl dekore edebilirsiniz?İLİŞKİLİ HABERYaşam Üçgeni nedir, nasıl oluşturulur? Evlerinizi depreme uygun nasıl dekore edebilirsiniz?

DEPREMDE EVİN EN GÜVENLİ YERİ NERESİ? DEPREMDE EN GÜVENLİ ODA HANGİSİ?

Deprem anında evin içerisindeyseniz öncelikle panik olmamanız gerekiyor. Bu noktada sabitlenmemiş dolap, raf ve pencere gibi eşyalardan uzak durmalısınız. Sağlam olduğunu düşündüğünüz desteklenmiş masa, koltuk ve içi dolu sandık gibi koruma sağlayacak eşyaların yanına çömelerek 'hayat üçgeni' adı verilen yöntemi oluşturmalısınız. Sarsıntı geçene kadar bu pozisyonda beklemelisiniz.

Hayat üçgeni

Hayat üçgeni

Balkon, merdivenler ve dışarıya bakan duvar ve kapılar deprem anında en tehlikeli alanlardır. Öte yandan apartmanların dış duvarları da deprem anında hayati açıdan risk taşımaktadır. 

Depremde evin en güvenli yeri

Depremde evin en güvenli yeri

Evinizde devrilebilecek eşyaların daha fazla olduğu odalar büyük risk taşımaktadır. Deprem anından bu oda ve alanlardan uzak durmaya özen gösterin. Koridorlar çoğunlukla iç duvarlarla çevrili olduğu için diğer odalara oranla daha güvenilirdir. 

Depremde yapılması gerekenler

Depremde yapılması gerekenler

Deprem anında evinizin en güvenilir alanını belirlemek yerine öncesinde bunu tespit etmeniz gerekiyor. Deprem olduğunda hangi odada olabileceğinize dair tüm olasılıkları değerlendirerek ev güvenli yerleri ailenizle birlikte belirlemelisiniz.

Deprem anında evin en güvenli odası neresidir?

Deprem anında evin en güvenli odası neresidir?

DEPREM BİTTİKTEN SONRA NE YAPMALIYIZ?

Sarsıntı geçtikten hemen sonra ocak, fırın ve ısıtıcıları kapatın. Ardından gaz ve su vanalarını da kapatarak artçı depremlere önlem olarak evi hemen terk edin. Özellikle artçı depremler hasarlı binalarda zarara yol açtığı için kesinlikle evde kalma konusunda ısrarcı davranmayın.

Depremden sonra yapılması gerekenler

Depremden sonra yapılması gerekenler

DEPREMDE HAYAT KURTARAN DAVRANIŞLAR

Krup hastalığı (Yalancı Kuşpalazı) nedir? Yalancı Kuşpalazı belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Krup hastalığı (Yalancı Kuşpalazı) nedir? Yalancı Kuşpalazı belirtileri nelerdir?
El feneri alırken nelere dikkat edilmeli? En iyi el feneri markası ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

El feneri alırken nelere dikkat edilmeli? En iyi el feneri markası ve fiyatları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0