Beyaz eşya boyanır mı? Beyaz eşyalar nasıl boyanır? Beyaz eşya hangi boyayla boyanır?

Evimizin demirbaşı haline gelen beyaz eşyalarımıza kimi zaman bakıp "Acaba bunun şurası boyanır mı?" ve "Boyadıktan sonra silince boya çıkar mı?" gibi sorular soruyoruz. Eğer buzdolabı, çamaşır makinesi ya da fırın gibi beyaz eşyalarınızı boyamak istiyorsanız hiç endişelenmeyin! Peki beyaz eşyalar boyanır mı? Beyaz eşyalar nasıl boyanır? İşte bu ve bunun gibi tüm soruların yanıtı haberimizin devamında...

Kişisel olarak rahat hissettiğimiz ve huzur alanlarımız haline gelen evlerimizin her bir köşesinin göz alıcı ve konforlu görünmesini isteriz. Bunun için dekorasyon tüyolarından, popüler stillerden ya da trend ürünlerden faydalanabiliyoruz. Ancak bu çoğu zaman bu adımlar bütçemizi sarsabiliyor. Eğer yıllarca kullandığınız emektar beyaz eşyalarınızı yenilemek istiyorsanız yenisi satın almaktan daha farklı bir öneriyle karşınızdayız. Zamanla yıpranan, aşınan, boyası dökülen ve paslanan beyaz eşyalarınızı birkaç saatinizi ayırarak boyayabilir ve yepyeni bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Gelin, beyaz eşyaları boyamanın en kolay yollarına birlikte göz atalım.

Fayans boyama nasıl yapılır? Fayans boyama için neler gerekli?İLİŞKİLİ HABERFayans boyama nasıl yapılır? Fayans boyama için neler gerekli?

BEYAZ EŞYA BOYANIR MI? BEYAZ EŞYALAR NASIL BOYANIR?

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ya da fırın... İstediğiniz beyaz eşyayı doğru ve etkili adımlarla boyayabilirsiniz. Bunun için ilk olarak istediğiniz rengi ve boya türünü seçmeniz gerekiyor. Peki hangi boya beyaz eşyaları boyamak için uygun? diyorsanız seçenekleriniz şu şekilde:

  • MULTİ SURFACE (ÇOKLU YÜZEY) HOBİ BOYALARI

Ahşap, mdf, plastik, metal, mermer, fayans, cam, mutfak dolabı, banyo dolabı, sehpa, tepsi, duvar, masa ve hatta sandalye boyamak için dahi sıklıkla tercih edilen hobi boyaları beyaz eşyaları boyamak için de uygun nitelikler taşımaktadır. Kokusuz olduğu için büyük avantaj sunan bu boya türü, aynı zamanda hızlı kurur ve yoğun renk pigmentine sahiptir. Ancak bu boyaları tercih ederseniz uygulama sonunda mutlaka vernik kullanmayı unutmamalısınız.

Beyaz eşya boyama

Beyaz eşya boyama

  • SPREY BOYA

Son dönemlerde sprey boyalarla boyama yapmak oldukça popüler bir hale geldi. Hem hızlı hem pratik bir yöntem sunan sprey boyalar, elleriniz ya da etrafın kirlenmesine de engel olur. Emaye yüzeylere uygulanabilen parlak bitişli sprey boyalar, vernik problemini de ortadan kaldırıyor.

Beyaz eşya boyama yolları

Beyaz eşya boyama yolları

  • YAĞLI BOYA

Yıllardır boya yapma denildiğinde ilk akla gelen tercih genellikle yağlı boyalar oluyor. Yağlı boyalar ile beyaz eşyalarınızı boyayabilirsiniz ancak koku sorunu ve vernik kullanımını göz önüne almanızda fayda var.

Beyaz eşyalar nasıl boyanır?

Beyaz eşyalar nasıl boyanır?

BEYAZ EŞYA BOYAMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

Beyaz eşyalarınızı boyamadan önce gerekli olan tüm malzemelerin eksiksiz olmasına özen göstermelisiniz. İşte beyaz eşya boyamak için sahip olmanız gereken malzemeler:

  • Boya
  • Vernik (Boya türüne göre opsiyoneldir)
  • Astar
  • Koruyucu örtü
  • Sünger boya rulosu ve ince kestirme fırçası
  • Sentetik macun (paslı beyaz eşyayı boyamak için)
  • Metal spatula (paslı beyaz eşyayı boyamak için)
  • Boya tavası (Boya türüne göre opsiyoneldir)

BEYAZ EŞYALARI BOYAMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER

Öncelikle beyaz eşyalarınızın yüzeyi paslıysa bir spatula yardımıyla paslı yüzeydeki boya çıkıntılarını nazikçe kazıyarak işe başlayın. Ardından bu kısmı zımparalayın ve hafif nemli bir bezle silmeyi ihmal etmeyin. Daha sonra sentetik macunla paslı alanı kapatıp 24 saat kurumasını bekleyin. Zımparalama işlemi ile macunu beyaz eşya yüzeyi ile aynı seviyeye getirerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Eğer zımparalama işlemi gerçekleştirmeyecekseniz direkt olarak beyaz eşyanızı güzel bir şekilde temizleyin ve kurumasını bekleyin. Öte yandan boyamak istemediğiniz bölümlere maskeleme bandı yapıştırmayı unutmayın.

Evde buzdolabı boyama

Evde buzdolabı boyama

BEYAZ EŞYALAR NASIL BOYANIR? 

İlk olarak beyaz eşyanıza parlak yüzey astarı uygulayın ve 24 saat astarın kuruması için bekleyin. Ardından boyanızı çalkaladıktan sonra boya tavasına aktarın ve fırçanızı ileri geri olacak şekilde boya tavasına sürün, fazlasını alın. Yüzeye bastırmadan aşağı-yukarı hareketlerle ilk kat boyayı yapın ve kurumasını bekleyin. İlk kat kuruduktan sonra yeniden boyama işlemi gerçekleştirin. Kullandığınız boya türüne göre vernik uygulaması da yapabilirsiniz. Yüzey kuruduktan sonra beyaz eşyanızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ev eşyalarını boyama

Ev eşyalarını boyama

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Hamilelikte Beta HCG testi nedir, ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte Beta HCG testi nedir, ne işe yarar?
Star Wars nerede çekildi? Tatooine gezegeni nerede?

İLİŞKİLİ HABER

Star Wars nerede çekildi? Tatooine gezegeni nerede?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0