Buz makinesi kullanışlı mı? Buz makinelerinin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Sıcak yaz günlerinin kahramanı haline gelen buz makineleri, son dönemlerde birçok kişi tarafından yakından araştırılıyor. Soğuk bir limonata ve kahve keyfinin püf noktası olarak adından söz ettiren buz makinelerinin avantajları ve dezavantajlarını sizler için inceledik. İşte, buz makineleri hakkında bilinmesi gerekenler...

Neşeli ve keyifli günlerin temsilcisi olan yaz mevsimi, kimi zaman kavurucu ve bunaltıcı sıcak havalar nedeniyle zor anlar yaşamımıza neden olabilir. Sık sık klimalı ortamlarda vakit geçirdiğimiz ve soğuk içecekler tükettiğimiz yaz aylarında ferahlatıcı pratik çözümlere odaklanıyoruz. Soğuk kahve, limonata, kola ya da soda gibi içecekleri 'buz' olmadan tüketmek ise çoğu kişinin ilk tercihi olmasa da buzluktaki buz kalıpları eksik ve yetersiz kalabiliyor. Bu sorunu ortadan kaldıran buz makineleri, son dönemlerde mutfakların göz bebeği haline geldi. Peki, buz makinesi kullanışlı mı? Buz makinesinin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Gelin, buz makineleri hakkında merak edilen tüm detayları birlikte mercek altına alalım.

DysonİLİŞKİLİ HABERDyson'dan iddialı atılım! Dyson 360 Vis Nav robot süpürge özellikleri nedir?

BUZ MAKİNESİ NEDİR? BUZ MAKİNESİ NE İŞE YARIYOR?

Piyasada pek çok marka, tasarım, teknik özellik ve fiyatta yer alan buz makineleri, kısa bir süre içerisinde buz ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Buz makinesi özellikleri

Buz makinesi özellikleri

Model ve markaya değişkenlik gösterse de buz makineleri günde ortalama 10 ila 12 kilogram buz yapabiliyor. Eğer gün içerisinde çok sık soğuk içecek tüketiyorsanız ya da kalabalık bir aileye sahipseniz bu tarz makineler kullanışlı olabilir.

Buz makinesi

Buz makinesi

BUZ MAKİNESİ NASIL ÇALIŞIR?

Su soğutmalı veya hava soğutmalı bir şekilde çalışabilen buz makineleri, suyu püskürterek suların buza dönüşmesine olanak tanır. Makinenin deposunda yer alan su, makinenin soğutma yapılan bölümüne püskürtülerek iletilir. Su sürekli olarak soğutucu alana püskürtülmeye devam eder ve bu şekilde buz küpleri meydana gelir.

BUZ MAKİNELERİNİN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Öncelikle buzluklarımızda yalnızca 'buz' değil çeşitli kışlık gıdalar ve dondurulmuş ürünleri de barındırdığımız bir alan olduğu için dolap kokusu buz kalıplarına karışabiliyor. Bu noktada buz kalıpları oldukça hijyenik ve kullanışlı bir rol üstleniyor.

Buz makinesinin avantajları

Buz makinesinin avantajları

Öte yandan buzluğa kalıpları yerleştirirken su dökülebiliyor ve bu da buzluk içinde soruna neden olabiliyor. Buz makineleri bu problemi de rafa kaldırmaya yardımcı olmaktadır.

Buz kalıpları

Buz kalıpları

Yaz aylarında çok sık buz kullanıldığı için bu makineler sayesinde zamandan tasarruf ederek hızlı ve pratik bir şekilde buz küpleri elde edilebilir.

Buz küpleri

Buz küpleri

Pek çok avantajı bulunan bu makinelerin elbette dezavantaj olarak görülebilen yönleri de bulunmaktadır. İlk olarak küçük mutfaklar için bu tarz küçük ev aletleri 'ekstra bir yer daha' anlamına gelmektedir. Eğer küçük bir mutfağa sahipseniz buz makinesi pek kullanışlı bir seçenek olmayacaktır.

Küçük mutfak tasarımları

Küçük mutfak tasarımları

Ayrıca elektrikli bir alet olması da bir soru işareti oluşturabilir. Buzluktaki buz kalıpları için herhangi bir ekstra enerji kullanmanız gerekmeyecektir. Ancak buz makineleri elektrik faturası ve bütçeniz için sarsıcı bir etki oluşturabilir.

Buz makinesi

Buz makinesi

Son olarak görselliğe önem veriyorsanız buz kalıplarıyla dilediğiniz şekilde buzlara sahip olabiliyorken makine aracılığıyla standart bir buz küpü elde edebilirsiniz.

Farklı şekillerde buz kalıpları

Farklı şekillerde buz kalıpları

UNUTMAYIN GÜZEL BİR HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Pire ısırığı nasıl anlaşılır ve belirtileri nelerdir? Pire ısırığı hemen nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Pire ısırığı nasıl anlaşılır ve belirtileri nelerdir? Pire ısırığı hemen nasıl geçer?
Yaş pasta nasıl kesilir? Yuvarlak pasta nasıl kesilir? Pasta dilimleme teknikleri

İLİŞKİLİ HABER

Yaş pasta nasıl kesilir? Yuvarlak pasta nasıl kesilir? Pasta dilimleme teknikleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0