Kahve fincanı alırken nelere dikkat edilmeli? En güzel kahve fincan seti modelleri

Günün her saatine keyif ve mutluluk katan kahvenin sırrı tadında olduğunda kadar fincan seçiminde de gizli. Şık ve kaliteli bir fincan takımı, hem size hem de misafirlerinize kendini özel hissettirecektir. Peki, kahve fincanı alırken nelere dikkat edilmeli? En güzel kahve fincan seti modelleri nelerdir? İşte detaylar...

Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan kahve, her yudumda adeta bir lezzet şöleni sunuyor. Kahvaltı sonrası, arkadaşlarla sohbetlerde, balkonlarda müzik eşliğinde ya da nefis bir tatlının yanına tat katan kahve deneyimini bambaşka bir boyuta taşımak için görselliğe ekstra özen gösterebilirsiniz. Kaliteli malzemeden üretilen rengarenk desenli şık tasarımlı fincan takımları, hem misafirlerinize kendini özel hissettirecek hem de huzurunuzu ikiye katlayacak. Gelin, ev dekorasyonun parlayan yıldızı olan en güzel kahve fincan setlerine birlikte göz atalım.

İyi bir kahve öğütme makinesi nasıl seçilir? Kahve öğütücü alırken nelere dikkat edilmeli?İLİŞKİLİ HABERİyi bir kahve öğütme makinesi nasıl seçilir? Kahve öğütücü alırken nelere dikkat edilmeli?

KAHVE FİNCANI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kahve fincan takımı satın almadan önce pek çok unsuru göz önünde bulundurarak uzun yıllar kullanabileceğimiz seçimlere yönelmeliyiz. Bunun için ilk olarak fincanın kalitesini belirleyen 'malzeme' seçimi oldukça önemlidir. Genellikle porselen, seramik ve camdan üretilen kahve fincanlarındaki malzeme seçimi kahvenin tadını önemli ölçüde belirlemektedir. 

Kahve fincanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Kahve fincanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Fincanın malzemesi kadar boyutu ve şekli de bu noktada büyük önem arz ediyor. Kahve fincanlarının en yaygın şekli silindirik olmakla beraber, fincanın üst kısmının daha geniş olması kahve tadının daha yoğun olmasını sağlar. Hangi kahve türünü içmek istediğinizi belirlerseniz, fincanın şeklini seçmeniz de bir o kadar kolay olacaktır.

Kahve fincanı seçimi

Kahve fincanı seçimi

Bir diğer önemli nokta ise elbette fincanın tasarımı! Görselliğiyle kalpleri çalan bir fincan takımı belki de hiç kahve içmeyen birini bile kendine kolaylıkla çekecektir. Evinizin dekorasyonuyla ve kişisel zevklerinizle uyumlu bir kahve fincan seti, onlarca takıma sahip olmadan tek bir ürünle uzun yıllar kahve deneyimi yaşamanızı sağlayabilir.

Kahve fincan setleri

Kahve fincan setleri

Ve son olarak kahve fincanının temizliği önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor! El yapımı kahve fincan setlerinin bulaşık makinesinde yıkanması tavsiye edilmemektedir. Öte yandan cam fincanları ister elde ister makinede kolaylıkla yıkayabilirsiniz. 

Kahve fincan çeşitleri

Kahve fincan çeşitleri

EN GÜZEL KAHVE FİNCAN SETLERİ

  • EVİDEA PEROTTİ GİRONA KAHVE FİNCAN SETİ

Evidea Perotti Girona Kahve Fincan Seti

Evidea Perotti Girona Kahve Fincan Seti

  • 299,90 TL
  • MALZEME: CAM
  • ÖLÇÜ: 12 CM
  • HACİM: 90 ML
  • PARÇA SAYISI: 12

Zamansız bir kahve fincanı setiyle evlerimize modern bir dokunuş yapmaya hazırlanan Evidea Perotti Girona Kahve Fincan Seti, her sofra dekorasyonuyla uyumlu şık bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Isıya dayanıklılığı sayesinde büyük bir avantaj sunan ürün, sağlığa zararlı ve kanserojen herhangi bir maddeyi de barındırmamaktadır. 

Bulaşık makinesinde yıkanmaması tavsiye edilen ürünü, elde yıkayarak uzun yıllar mutfaklarınızın baş tacı haline getirebilirsiniz.

  • KERAMİKA NORDİC KAHVE FİNCAN SETİ

Keramika Nordic 12 Parça Mottolu Kahve Fincan Seti

Keramika Nordic 12 Parça Mottolu Kahve Fincan Seti

  • 459,90 TL
  • MALZEME: STONEWARE
  • ÖLÇÜ: 6+12 CM
  • HACİM: 110 ML
  • PARÇA SAYISI: 12

Tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Keramika Nordic 12 Parça Mottolu Kahve Fincan Seti, hem renkleri hem de üzerindeki baskı yazılarıyla büyük beğeni topluyor. "Kendine İnan", "Gülümsemeyi unutma", "Anı yaşa" gibi cümlelerle kahve keyfini ikiye katlayan bu ürün, trendleri yakından takip eden kişiler için harika bir seçenek olacaktır. Eğer bu tasarım harikası fincan takımını satın almayı düşünürseniz bulaşık makinesinde yıkamamanızı tavsiye ederiz.

  • EMSAN TEŞVİKİYE KAHVE FİNCAN SETİ

Emsan Teşvikiye 12 Parça Kahve Fincan Seti

Emsan Teşvikiye 12 Parça Kahve Fincan Seti

599,90 TL
MALZEME: PORSELEN
HACİM: 90 ML
KAHVE FİNCAN TABAĞI: 11X11 CM
PARÇA SAYISI: 12

Turkuaz rengiyle göz kamaştıran Emsan Teşvikiye 12 Parça Kahve Fincan Seti, son dönemlerin parlayan yıldızı Mermaidcore trendini yakından takip etmek isteyenler için harika bir seçenek olacaktır. Rengi, dokusu ve parlaklığıyla yoğun ilgi gören ürün, kaliteli porselenden üretilmiştir. Sofranıza renk katacak olan bu eşsiz fincan takımını satın almayı düşünürseniz mutlaka elde yıkama yapmanızı tavsiye ederiz.

  • BAMBUM AFFO KAHVE FİNCAN SETİ

Bambum Affo 12 Parça Kahve Fincan Seti

Bambum Affo 12 Parça Kahve Fincan Seti

  • 359,90 TL
  • MALZEME: BAMBU
  • HACİM: 100 ML
  • PARÇA SAYISI: 12

Sade ve klasik tasarımlarla evinize zarafeti davet etmek isterseniz Bambum Affo 12 Parça Kahve Fincan Seti tam da aradığınız ürün olabilir! Bambu ve porseleni bir araya getiren bu ürün, sofranızın stili değişse de bile değişmeyen bir güzellik olarak dikkatleri üzerine çekecek.

UFAK BİR NOT: Bambum Affo 12 Parça Kahve Fincan Setini bulaşık makinesinde yıkamamanızı tavsiye ederiz.

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Biryani tarifi nedir? Biryani nasıl yapılır? Hindistan mutfağından vazgeçilmez tarif: Biryani

İLİŞKİLİ HABER

Biryani tarifi nedir? Biryani nasıl yapılır? Hindistan mutfağından vazgeçilmez tarif: Biryani
Komşuluk neden önemlidir? Komşuluk hakkı nedir? Komşuların birbirleri üzerindeki hakkı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Komşuluk neden önemlidir? Komşuluk hakkı nedir? Komşuların birbirleri üzerindeki hakkı nedir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0