Ev dekorasyonunda sonbahar yaprakları nasıl kullanılır?

Ağaç yapraklarının renk değiştirdiği ve kaldırımları süslediği sonbahar mevsiminde evinizin dekorasyonunda orijinal ve özgün fikirlere yer açabilirsiniz. Sonbahar yapraklarıyla hem bütçenizi sarsmayacak hem de şık tasarımlarla eşsiz görünümler oluşturmak için tavsiyelerimize kulak vermeye hazır olun! Peki, sonbahar yapraklarıyla dekorasyon ürünleri nasıl yapılır? İşte yanıtlar...

Yemyeşil orman denizlerinin sarıdan turuncuya, kızıldan kahverengiye doğru kusursuz bir şekilde harmanlandığı sonbahar mevsiminde doğa adeta ünlü bir ressamın fırçasından kayan bir tabloyu anımsatıyor. Sıcak, samimi ve içten duyguların göz kamaştırdığı bu güzel mevsimde ağaç yapraklarının yollara nazikçe serildiğine şahitlik ediyoruz. Sonbahar mevsiminin kendine has dokusunu yansıtan sararmış ağaç yapraklarıyla evinizde muhteşem bir dekorasyon oluşturmaya ne dersiniz? Kırsal yaşama vurgu yapan sararmış yapraklarla evinizde basitçe kurgulayabileceğiniz dekorasyon önerilerine gelin birlikte göz atalım.

Sonbahara uygun dekoratif ürünler nelerdir? Sonbahar dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERSonbahara uygun dekoratif ürünler nelerdir? Sonbahar dekorasyonu nasıl olmalı?

YAPRAKTAN MUMLUK NASIL YAPILIR?

Sonbaharın en özel unsurlarından biri olan yapraklarla mumluk yaparak evinize hoş bir bakış açısını davet edebilirsiniz. Akşamlarınızı süsleyecek bu mumluk için gerekli malzemeler şu şekildedir:

  • Kavanoz
  • Dekupaj tutkalı
  • Fırça
  • Gerçek ya da yapay yapraklar

Yapraklarla çevrelenmiş şık bir mumluk yapmak için ilk olarak fırça yardımıyla yapraklara dekupaj tutkalı sürün ve kavanoza yapıştırmaya başlayın. Yaprakları yapıştırırken parçalanmamasına ya da fazla yapıştırıcı kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Yapraktan mumluk yapımı

Yapraktan mumluk yapımı

Ardından yaprakların üzerine vernik sürün ve kuruduktan sonra kavanozun ağız kısmını jüt iplerle ile çevreleyin. İşte yapraklarla çevrili mumluğunuz hazır! 

Yapraktan mumluk

Yapraktan mumluk

YAPRAKTAN DEKORATİF KASE NASIL YAPILIR?

İster antre, ister salon ister kapalı balkonlarınızı süsleyecek yapraktan kaselerle sonbaharın çekimine kapılabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ise şu şekilde:

  • Sarı, kırmızı ve kahverengi renklerde çınar veya akçaağaç yaprağı
  • Dekupaj tutkalı
  • Fırça
  • Streç film
  • Yuvarlak bir kase
  • Sıvı yağ

İlk olarak belirlediğiniz kasenizi ters çevirin ve kasenin dış kısmına sıvıyağ sürün. Ardından kaseyi streç film ile kaplayın. Sıvıyağ bu noktada streç filmin kaseden daha kolay bir şekilde ayrılmasına olanak tanıyacak.

Yapraktan dekoratif kase yapımı

Yapraktan dekoratif kase yapımı

Daha sonra bir fırça yardımıyla yaprakların tersine dekupaj tutkalı sürerek streç filmle kaplı kaseye yapıştırın. Yaprakları kasenin şeklini aldığından emin olduğunuzda ise minimum 12 saat kurumaya bırakın. Yapraklar kuruduktan sonra ise streç filmi yavaşta tutarak kaseden ayırın. Son adımda streç filmi dikkatli bir şekilde çekin ve işte dekoratif kaseniz hazır demektir!

Yapraktan kase yapımı

Yapraktan kase yapımı

YAPRAKLARDAN DUVAR SÜSÜ NASIL YAPILIR?

Evlerinizin duvarlarını tablolar, çeşitli fotoğraflar, saatler ya da aynalarla hoş bir şekilde dekore edebilirsiniz. Ancak siz standartların dışına çıkarak sonbahar dokusuna uygun bir duvar dekorasyonu tasarlamak isterseniz sonbahar yaprakları tam da aradığınız şey olacak. İşte duvarlara şıklık davet edecek olan bu fikir için gerekli malzemeler şu şekilde:

  • Birbirine yakın ölçüde yaprak
  • Altın ya da gümüş rengi sim
  • Kahverengi kurdele
  • Delgeç
  • Tutkal
  • Gazete kağıdı ya da koruyucu muşamba

İlk olarak yapraklarınızın alt kısmına delgeç yardımıyla ufak bir delik açarak işe başlayabilirsiniz. Ardından bir fırça yardımıyla yapraklarınızı tutkallayın ve gazete kağıdının üzerine doğru tutarak belirlediğiniz simleri ölçülü bir şekilde dökün.

Yapraktan simli duvar süsü

Yapraktan simli duvar süsü

Daha sonra yaprakları minimum 5-6 saat kurumaya bırakın. Yaprakların kuruduğundan emin olduktan hemen sonra delik açtığınız yerlerden kurdeleleri geçirin ve dilediğiniz duvarınıza asın!

Kurumuş yaprak ile duvar dekorasyonu

Kurumuş yaprak ile duvar dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0