Hemen çıkarın! Banyonuzda bulundurmamanız gereken eşyalar

Evimizin gözde alanları olan banyolarımızda çoğu kişisel bakım ürünümüzü muhafaza ediyoruz. Ancak sıcak ve nemli bir atmosfere ev sahipliği yapan banyolarda bazı ürünleri kesinlikle saklamamalıyız. İşte, banyoda olmaması gerektiğini öğrenince sizin de banyonuzu düzenleme ihtiyacı hissedeceğiniz o ürünler...

Güne başlarken ve uyku öncesi hazırlık sürecimize eşlik eden banyolar, evlerimizin en işlevsel ve en önemli alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Kişisel bakım rutinlerimizi gerçekleştirdiğimiz banyolarımızda kimi zaman kozmetik kimi zaman bakım ürünü kimi zaman temizlik ürünlerini muhafaza ediyoruz. Ancak bazı ürünlerin banyolardaki nemli ve sıcak ortamda tutulması sağlığımızı ve bulunduğu ortamı olumsuz ölçüde etkileyebilir. Peki, hangi ürünler banyoda olmamalı? Gelin, banyolarınızda bulundurmamanız gereken ürünlere birlikte göz atalım.

Duşa okaliptus nasıl asılır? Banyo dekorasyonunda okaliptus kullanmanın yolları!İLİŞKİLİ HABERDuşa okaliptus nasıl asılır? Banyo dekorasyonunda okaliptus kullanmanın yolları!

BANYOLARDA BULUNMAMASI GEREKEN EŞYALAR NELERDİR?

  • SABUN

Banyoların olmazsa olmazsa ürünlerinden biri olan sabunlarını doğru bir şekilde muhafaza etmek oldukça önemlidir. Eğer sabunları doğrudan duşun akıntısına yakın bir yerde tutarsanız hem raf ömrünü kısaltır hem de akan sabun kalıntıları nedeniyle banyonuzda çıkmayan lekeler oluşmasına sebep olabilirsiniz. Sabunlarınızı saklamanın en doğru yolu, duşakabinin dışında delikleri olan bir sabunluk kullanmaktan geçiyor.

Sabun

Sabun

  • OJE

Kadınların en sık kullandığı kozmetik ürünlerinin başında gelen ojeler, sıcak ve neme maruz kaldığında hızlı bir şekilde bozulabilir. Bundan dolayı ojelerin ışıktan korunaklı serin ve kuru bir yerde saklanması tavsiye edilmektedir. Nem ve sıcağın etkili olduğu banyolar, ojelerin muhafaza edilmesi için doğru alanlar değildir.

Oje

Oje

  • TIRAŞ BIÇAKLARI

Duş buharı ve nem birikmesi tıraş bıçaklarının oksitlenerek paslanmasına sebep olabilir. Paslı tıraş bıçakları ise sağlığınız için oldukça riskli sonuçları beraberinde getirebilir. Tıraş bıçaklarını kullandıktan sonra iyice temizleyip kurulasanız dahi nemli bir banyo ortamı ürünün ömrünü kısaltmaktadır. Bundan dolayı yalnızca kapalı paketlerdeki tıraş bıçaklarını banyoda muhafaza etmenizi öneririz.

Tıraş bıçağı

Tıraş bıçağı

  • BORNOZ

Banyo havluları ve bornozlar nemli alanlarda mikrop ve bakteriye sebep olabilir. Nemli bir bornoz kokusu nedeniyle duş aldıktan sonra temizlik hissini yaşamanıza engel olabilir. Bornozunuzu banyonuzda askıda saklamak yerine temiz havayla kuruyabileceği bir yere asmanızı tavsiye ederiz.

Bornoz

Bornoz

  • TAKI

Kolye, küpe, bileklik, yüzük veya saat gibi takılarınızı banyolarınızda muhafaza ediyorsanız bu alışkanlıktan vazgeçmenizi öneririz. Nemli ortamlar takıların daha hızlı oksitlenmesine neden olur ve böylece takılarınız parlaklığını kaybederek kararabilir.

Takı

Takı

  • AĞDA

Yapışkan bir madde olan ağda, yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında işlevselliğini yitirebilir. Banyolardaki nem ve sıcak etki ağdaları saklamak için uygun bir alan değildir.

Ağda

Ağda

  • MAKYAJ FIRÇASI

Neredeyse tüm makyaj malzemelerini yüzümüze uygulamak için makyaj fırçalarından faydalanıyoruz. Bakteri üremesini önlemek için makyaj fırçalarını düzenli olarak temizlemek ve muhafaza etmek bu noktada oldukça önemli. Çünkü temiz olmayan bir makyaj fırçası yüzünüzde akne, siyah nokta ve alerji gibi çeşitli cilt reaksiyonlarına sebep olabilir. Banyodaki nemli hava, makyaj fırçalarına küf ve bakteri yayılmasına neden olacağı için uygun alanlar değildir.

Makyaj fırçası

Makyaj fırçası

19. Yüzyılda kadın modası! Modanın tarihsel evrimi

İLİŞKİLİ HABER

19. Yüzyılda kadın modası! Modanın tarihsel evrimi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0