Küçük ev dekorasyonu nasıl yapılır? Küçük evleri geniş göstermenin yolları

Evlerimizin dekorasyonunda önemli bir rol üstlenen alan sorunu, kimi zaman etkili ve iddialı bir bakış açısını evlerimize yansıtmamıza engel olabiliyor. Ancak bazı ufak dokunuşlarla ve kullanışlı çözümlerle evinize ferahlık kazandırabilirsiniz. Peki, küçük ev dekorasyonu nasıl yapılır? Küçük evleri dekore ederken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Hızlı ve dinamik bir yaşamın hakimiyet kurduğu büyük şehirler, pek çok iş sektörü ve eğitim hayatının odak noktası olarak görülüyor. Bundan dolayı oldukça kalabalık bir nüfusa ev sahipliği yapan metropollerde minimal çözümlere sıklıkla rastlamak mümkün. Her şeyin giderek küçüldüğü ve fonksiyonel hala geldiği bu şehirlerde en dikkat çeken detay ise evlerin boyutu oluyor. Kutu gibi evlerde etkili bir dekorasyon oluşturmak her ne kadar imkansız görünse de bazı püf noktalarla ferah ve iç açıcı bir eve sahip olabilirsiniz. Gelin, yaşam alanlarınıza yeni bir soluk getirecek bu önerilere birlikte göz atalım.

Lagom Stili Dekorasyon nedir? Lagom stili dekorasyon nasıl uygulanır?İLİŞKİLİ HABERLagom Stili Dekorasyon nedir? Lagom stili dekorasyon nasıl uygulanır?

KÜÇÜK EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

  • SADELİĞİN ZARAFETİNE ŞANS TANIYIN

Küçük evleri dekore ederken en sık karşımıza çıkan hataların başında büyük boyutlu ve fazla eşyaları kullanmak geliyor. Karmaşık ve baskın desenlerin ağırlıklı olarak yer aldığı eşyalardansa daha düz, sade ve minimal tasarımlar küçük evler için daha ideal bir bakış açısı yakalamanızı sağlar.

Küçük ev dekorasyonu

Küçük ev dekorasyonu

Bunun için temelinde sadelik ve dengeyi barındıran Lagom stili yaşam alanınıza derinlik katabilir.  İsveç dilinde "yeteri kadar, ne az ne çok" şeklinde tanımlanan bu stil, göz yorucu görünümden uzak durmayı hedefler.

Lagom stili

Lagom stili

  • FONKSİYONEL DEPOLAMA ALANLARINI DEĞERLENDİRİN

Küçük evler için kurtarıcı bir rol üstlenen depolama alanları, hem eşyalarınızın derli toplu görünmesine olanak tanır hem de alanın daralmasını önler. Özel tasarım dolaplar, raflar, konsol ve çekmeceler bu noktada şık bir çözüm yolu olacaktır.

Küçük evlere çözüm yolları

Küçük evlere çözüm yolları

  • DOĞAL IŞIĞIN GÜCÜNDEN FAYDALANIN

Küçük evlerde illüzyon görünümler oluşturarak alanı olduğundan daha geniş ve ferah gösterebilirsiniz. Doğru ışıklandırmaya sahip olmak bu illüzyon görüntü için vazgeçilmez bir unsur. Evinizde güneş ışığından yeterince faydalanabileceğiniz alanlarla ferahlığa vurgu yapabilirsiniz. Ancak eviniz yeterince ışık almıyorsa aplik, lambader ya da mum ışıklarıyla olabildiğince ışık miktarını artırabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda aydınlatma

Ev dekorasyonunda aydınlatma

  • DOĞRU RENK HER ŞEYDİR!

Alanı olduğundan daha küçük, boğucu ve karanlık gösteren koyu renkler, küçük evler için tam bir faciaya neden olabilir. Aynı şekilde desenli duvar kağıtları da alanın daha dar görünme nedenlerinin başında geliyor. Eğer evinizin daha geniş görünmesini istiyorsanız mutlaka beyaz, açık gri, bebe mavisi ya da krem rengi gibi nötr renkleri temel almalısınız.

Ev dekorasyonunda renk seçimi

Ev dekorasyonunda renk seçimi

  • YANSITICI YÜZEYLER KULLANMAYA NE DERSİNİZ?

Aydınlatmanın az kaldığı yerlerde en etkili çözüm yolu olan aynalar, aydınlatma için olmazsa olmazlardan biri. Evinizi dekore ederken aynalarınızı pencereye paralel şekilde kullanılırsanız ışık oda içerisinde dağılır ve ferah bir görünüm oluşturur.

Ev dekorasyonunda ayna kullanımı

Ev dekorasyonunda ayna kullanımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Türkiye'nin en iyi kayak merkezleri nerede? Türkiye'de kayak yapılacak en güzel yerler

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin en iyi kayak merkezleri nerede? Türkiye'de kayak yapılacak en güzel yerler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0