Kış dekorasyonu nasıl olmalı? Kış depresyonunu engelleyecek dekorasyon önerileri

Kış aylarının loş ve karanlık havası çoğu zaman ruh halimizi de olumsuz yönde etkileyebiliyor. Ancak evlerinizde yapacağınız ufak tefek değişikliklerle yaşam alanlarınızı neşeli ve keyif dolu bir ortama dönüştürebilirsiniz. Peki, kış dekorasyonu nasıl yapılır? İşte kış dekorasyonunu unutturacak en güzel öneriler...

Soğuk kış günlerinin etkisi dört bir yanda hissedilirken günler daha kısa, hava ise daha kasvetli bir atmosfere büründü. İç dünyamızda daha fazla zaman geçirdiğimiz bu kış günlerinde çoğu zaman durgun, sakin ya da hüzünlü hissedebiliyoruz. Kimilerine göre kış depresyonu olarak da adlandırılan bu süreçte yaşam alanlarına yapabileceğimiz ufak dokunuşlarla daha neşeli bir bakış açısı yakalayabiliriz. Kış evlerine neşe, parlaklık ve önemlisi samimiyeti davet edecek tüyoları sizler için derledik. Gelin, hem evinizi hem de ruhunuzu aydınlatacak kış dekorasyon önerilerine birlikte göz atalım.

Kış dekorasyonunda hangi çiçekler kullanılmalı? Kışın evde bakılabilecek bitkilerİLİŞKİLİ HABERKış dekorasyonunda hangi çiçekler kullanılmalı? Kışın evde bakılabilecek bitkiler

KIŞ DEKORASYONU NASIL YAPILIR? KIŞ MEVSİMİNDE EVDE YAPILACAKLAR

  • RENKLERİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN

Bir evin atmosferinde en önemli rolü renkler üstleniyor. Duvarlarda, eşyalarda ve dekoratif ögelerde tercih edilen renkler, hem stillerin temelini oluşturuyor hem de tasarımların çizgisini vurguluyor. Eğer sıcak ve samimi bir kış evine sahip olmayı arzuluyorsanız duvarları sıcak alt tonlarda nötr renklere boyamayı düşünebilirsiniz.

Kış dekorasyonu

Kış dekorasyonu

Krem rengi, yanık sarı, kiremit kırmızısı ya da yağ yeşili bu sıcaklığı evinizde misafir edebilir. Öte yandan bembeyaz duvarlarınıza renk katmak için boya rengini değiştirmek istemiyorsanız rengarenk dokulu tablolar ya da fotoğraflardan da faydalanabilirsiniz.

Kış duvar dekorasyonu

Kış duvar dekorasyonu

  • NEŞENİN ANA KAYNAĞI: BİTKİLER

Çiçekler, bitkiler denildiğinde çoğu kişinin aklına bahar ayları gelse de kış mevsiminde de evinize rengarenk bir dokunuş yapabilirsiniz. Kan basıncını düşürme, kaygıyı azaltma ve mutluluk hormonu salgılamada önemli bir yer edinen bitkileri dilerseniz pencere önüne, balkonlara dilerseniz de evin içerisinde kullanabilirsiniz. Bunun için kış çiçeklerini araştırarak bakımı kolay bir seçime yönelebilirsiniz.

Kış dekorasyonunda bitki kullanımı

Kış dekorasyonunda bitki kullanımı

  • IŞIK DEMEK HUZUR DEMEK!

Kış aylarında doğal ışıktan yararlanmak her ne kadar zorlayıcı olsa da evinizin parlaması için ufak tefek önerilere kulak verebilirsiniz. Güneş ışığını en üst düzeye çıkarmak için şeffaf perdeler en doğru seçim olacaktır. Kalın fon perdeler ya da stor perde bu noktada evinize ışığın dolmasını engelleyecektir.

Kış dekorasyonunda aydınlatma

Kış dekorasyonunda aydınlatma

  • AKSESUARLARA AĞIRLIK VERİN

Kış aylarında evinize canlılık katmak için çeşitli aksesuarlardan destek alabilirsiniz. Bunun için mis kokulu mumlar, tütsüler, desenli kırlentler, kozalaklardan yapılan süs eşyaları ve led ışıklı objelere şans verebilirsiniz.

Kış dekorasyonunda aksesuar

Kış dekorasyonunda aksesuar

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Rokalı pesto sos tarifi! Tadıyla damaklarda unutulmaz lezzet bırakan rokalı pesto sos

İLİŞKİLİ HABER

Rokalı pesto sos tarifi! Tadıyla damaklarda unutulmaz lezzet bırakan rokalı pesto sos
Yabani dizisi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Yabani dizisi nerede çekiliyor?

İLİŞKİLİ HABER

Yabani dizisi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Yabani dizisi nerede çekiliyor?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0