Su arıtma cihazları kullanışlı mı, nasıl seçilir? En iyi su arıtma cihazı modelleri

Son yıllarda avantajları ile öne çıkan su arıtma sistemleri kaliteli, sağlıklı ve lezzetli suya istenildiği her an pratik bir şekilde ulaşılmasının yolu olarak gösteriliyor. Peki, musluktan akan suyu tertemiz hale getirmeyi vadeden su arıtma cihazları kullanışlı mı? En iyi su arıtma cihazları modelleri hangileri? İşte tüm detaylar haberin devamında...

Yaşamsal fonksiyonların sürdürebilmesi için hayati bir önem taşıyan suyun gün içerisinde yeterli miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Kalp, beyin ve metabolizma için iyi bir destekleyici olan temiz içme suyunu kimi zaman damacana sularından temin ediyor kimi zamansa son yıllarda avantajları ile ön plana çıkan su arıtma sistemlerini tercih ediyoruz. İçme suyunun kalitesini önemli ölçüde artıran su arıtma cihazları, suyun içindeki zararlı maddeleri ve kirleticileri filtreleyerek, daha temiz ve sağlıklı içme suyu elde etmemize olanak tanımaktadır. Yalnızca ev değil ofis, restoran ve pek çok alanda karşımıza çıkan su arıtma cihazları bazen musluğun ucuna takılan küçük bir aparat şeklinde bazen de büyük bir kasa boyutunda olabiliyor. Pek çok farklı model, marka ve fonksiyonel özelliklerde karşımıza çıkan su arıtma cihazları hakkında merak edilen tüm detayları gelin birlikte inceleyelim.

Su sebili alırken nelere dikkat edilmeli? Su sebili modelleri nedir? İLİŞKİLİ HABERSu sebili alırken nelere dikkat edilmeli? Su sebili modelleri nedir?

SU ARITMA CİHAZI NEDİR, SU ARITMA CİHAZI KULLANIŞLI MI?

Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar için musluk suyunun güvenirliği büyük bir soru işaretine dönüşebiliyor. Yeterince temiz ve lezzetli olmadığından şüphelendiğimiz musluk sularını tek bir hamleyle 'içme' suyuna çevirmenin yolu ise arıtma cihazlarından geçiyor. 

Su arıtma cihazı

Su arıtma cihazı

Üstün bir teknoloji kullanılarak hazırlanan su arıtma cihazları, suyun içerisinde  bulunan bakteri, nitrat ve kurşun gibi sağlığa zararlı maddeleri birkaç filtreden geçerek zararlı maddelerden arındırır ve temiz su elde etmenizi sağlar. Bu açıdan büyük bir konfor sağlayan arıtma cihazları sayesinde damacana su almaktan tamamen vazgeçebilir ve tek seferde uzun süreli temiz suya ulaşabilirsiniz.

Su arıtma cihazı özellikleri

Su arıtma cihazı özellikleri

SU ARITMA CİHAZI NASIL SEÇİLİR? SU ARITMA CİHAZI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Su arıtma cihazı satın almadan önce birçok özelliği dikkatli bir şekilde araştırmalı ve ihtiyaca yönelik seçim yapmalısınız. İlk olarak cihazın motor hacmi ve filtre kalitesini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Özellikle NSF sertifikalı filtrelere su arıtma cihazları, çeşitli testlerden geçmiş demektir ve suyunuzu başarılı şekilde arıtabilir. Aynı şekilde arıtma cihazınızı TDS cihazı ile suyun değerini ölçerek test edebilirsiniz.

SU ARITMA CİHAZLARININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Öte yandan arıtma cihazı satın alırken kolay montajlanabilir ve hafif olma özelliğine sahip olan ev tipi su arıtma cihazlarına göz atmanızı tavsiye ederiz. Kullanım alanın büyüklük ve genişliğine göre tercih edilen su arıtma cihazları tezgah altı su arıtma cihazı ve sebil su arıtma cihazı olarak 2 farklı modele sahiptir. 

Su arıtma cihazı seçimi

Su arıtma cihazı seçimi

Çocuk kilidi gibi özelliklere sahip olan su arıtma cihazları hem sebil hem de arıtılmış suyu aynı anda kullanmaya olanak tanımaktadır.

Arıtma cihazı

Arıtma cihazı

 LED ekranı sayesinde filtrelerin kullanım sürelerini takip etmenizi sağlayan su arıtma cihazları ise suyun hazırlanmasında her aşamayı sizlere aktarabiliyor.

Şık tasarım ve dekor bakımından tercih edilen sebil su arıtma cihazları fonksiyonel bakımından sizlerin su ihtiyacını karşılıyor. Çocuk kilidi gibi özelliklere sahip olan su arıtma cihazları hem sebil hem de arıtılmış suyu aynı anda kullanmanızı sağlıyor. LED ekranı sayesinde filtrelerin kullanım sürelerini takip etmenizi sağlayan su arıtma cihazları suyun hazırlanmasında ki her aşamada sizi bilgilendiriyor. Bütçenize ve istediğiniz özelliklere göre istediğiniz su arıtma cihazını internet üzerinden bulabilirsiniz.

2024 EN İYİ SU ARITMA CİHAZI MODELLERİ

Eğer "hangi su arıtma cihazı almalıyım" diyorsanız, işte en dikkat çeken modelleri sizler için listeledik...

BİOHİDROGEN ALKALİ PREMİUM PH 9,5 SU ARITMA CİHAZI

BİOHİDROGEN ALKALİ PREMİUM PH 9,5 SU ARITMA CİHAZI

  • BİOHİDROGEN ALKALİ PREMİUM PH 9,5 SU ARITMA CİHAZI
  • 8.500,00 TL

Sediment, aktif karbon, blok karbon, nano memrban, silver post karbon ve AAA+ alkali mineral şeklinde altı farklı filtreye sahip olan Biohidrogen Alkali Premium pH 9,5 su arıtma cihazı, 26 cm genişlik, 44 cm yükseklik ve 46 cm derinliğe sahiptir. Tek seferde 5,5 litre su arıtabilen Biohidrogen Alkali Premium pH 9,5 su arıtma cihazı, saatte 11, günde ise 264 litre su arıtma kapasitesine sahiptir. 

SUMOSU HOME NATURAL SU ARITMA CİHAZI

SUMOSU HOME NATURAL SU ARITMA CİHAZI

  • SUMOSU HOME NATURAL SU ARITMA CİHAZI
  • 7.000,00 TL

NSF Sertifikalı Vontron teknolojisi ile en ileri seviye arıtım yapan Sumosu markasına ait Home Natural Su Arıtma Cihazı, aha yüksek pH değerine sahip içme suyu isteyenler için ideal bir kullanım sunuyor. 6 filtre ve 13 aşamada suyu arıtan bu cihaz, şebeke suyu basıncı ile çalışır, elektrik gerektirmez. 6-8 kişilik bir aile için uygun olan Sumosu Home Natural Su Arıtma Cihazı, vücudumuz için gerekli mineralleri koruyarak lezzetli ve sağlıklı su elde etmemizi sağlıyor.

ROYAL GREEN SOFTLİME SU ARITMA CİHAZI

ROYAL GREEN SOFTLİME SU ARITMA CİHAZI

  • ROYAL GREEN SOFTLİME SU ARITMA CİHAZI
  • 13.800,00 TL

NFS onaylı Royal Green Softlime Su Arıtma Cihazı, toplamda 6 filtreden oluşmaktadır ve pompalı ve pompasız olmak üzere 2 farklı seçeneğe sahiptir. 7,5-9,5 alkali su üretimi sağlayan cihaz, doğal mineral taşları sayesinde suya eşsiz en faydalı mineralleri doğal yollardan suya ekler ve kaliteli su üretimi sağlar.

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Çörek otu yağının cilde faydaları nelerdir? Cilt güzelleştiren çörek otu yağı maskesi

İLİŞKİLİ HABER

Çörek otu yağının cilde faydaları nelerdir? Cilt güzelleştiren çörek otu yağı maskesi
Kağıt kesiği neden bu kadar can acıtıyor? İşte bilinmeyen gerçek...

İLİŞKİLİ HABER

Kağıt kesiği neden bu kadar can acıtıyor? İşte bilinmeyen gerçek...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0