Tiny House dekorasyonu nasıl yapılır? Birkaç adımda Tiny House dekorasyonunda devrim

Doğayla iç içe yaşamak isteyenler için eşsiz bir tercih olan Tiny House, hayatı birkaç yüz metrekarelik bir alana sığdırmanın en pratik yolu. Tüm ihtiyaçlarınızı mini bir alana taşımanın şıklığı geri plana iteceğini düşünüyorsanız hiç endişelenmeyin! Birkaç hızlı adımla Tiny House'larda göz kamaştıran bir dekorasyona kavuşabilirsiniz. İşte tüm detaylar haberin devamında...

Türkçe'ye 'mikro ev', 'tekerlekli ev' ve 'küçük ev' gibi birçok farklı şekilde çevrilen Tiny House, minimal ancak etkili bir yaşamın sırrı olarak karşımıza çıkıyor. 1970'li yıllardan beri yoğun rağbet gören "Tiny House" aslında bir ev den çok yaşam stili diyebiliriz. Eğer daha sakin, huzur dolu ve mini bir hayat tarzını benimsiyorsanız bu stil tam size göre! Tamamen ihtiyaca yönelik olacak şekilde tasarlanan Tiny House'larda yaşam alanı kurarken dikkat edilmesi gereken bazı faktörleri göz ardı etmemek ise oldukça önemli. Gelin, küçük bir alana rahat bir şekilde sığmak ve şık bir dekorasyon oluşturmak için bilinmesi gereken tüm detaylara birlikte göz atalım.

Küçük ev dekorasyonu nasıl yapılır? Küçük evleri geniş göstermenin yollarıİLİŞKİLİ HABERKüçük ev dekorasyonu nasıl yapılır? Küçük evleri geniş göstermenin yolları

TİNY HOUSE DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Mini boyutlarda bir evde yaşamanın en güzel avantajı gereksiz ve ihtiyaç dışı seçimlere yönelmemek. Tercihlerinizi 'kullanışlı' eşyalardan yana kullanarak Tiny House'larda huzur dolu bir yaşam alanı inşa edebilirsiniz.

Tiny House

Tiny House

İlk olarak görsel dağınıklığı azaltmak ve ferah bir görünüm elde etmek için mobilya alırken birkaç parça yerine tek bir parçada karar kılmanızı tavsiye ederiz. Kullanışlı olduğundan emin olduğunuz küçük tek bir parça koltuk ya da masa bu noktada yeterli olacaktır. Koltuk konusunda size tavsiyemiz bank tipi oturma birimleri olacaktır. İster mutfak kısmına ister masayla beraber kullanacağınız oturma alanına bir bank hem şık hem de rahat bir görünüme kavuşmanızı sağlayacak.

Tiny House dekorasyonu

Tiny House dekorasyonu

Alandan tasarruf edebilmek için yatak odasını asma katta tasarlamanız da iyi bir seçim olacaktır. Böylece ufak bir merdiven aracılığıyla yatağa kolayca ulaşabilirsiniz. Dilerseniz yatağın üzerinde çatı penceresi kullanarak gece yıldızları izlemenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

Tiny House dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Tiny House dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Öte yandan Tiny House dekorasyonunda alanı optimum biçimde kullanmak önemli bir yer ediniyor. Bu yüzden her şeyi içine alan yerden tavana kadar dolap sistemleriyle derli toplu bir görünüme kavuşabilirsiniz. Dar köşelere asacağınız raflarda ise mum, çerçeve, oda kokusu ya da kitap gibi aksesuarları kullanabilirsiniz.

Alan dar olduğu için karmaşık görünümler ve stillerden uzak durmanızda fayda var. Belli bir stile sadık kalarak eşyaların rengini, desenini ve dokusunu seçebilirsiniz. Böylece göz yormayan ancak etkili bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bali stili, minimal dekorasyon, bohem tarz, provence ya da lagom gibi stiller mini yaşam alanları için uygun seçenekler olabilir.

Doğa ile iç içe olan evinizde bir kır bahçesi stilini yansıtmak isterseniz sürgülü kapılara şans vermenizi tavsiye ederiz. Dışarı doğru açılıp süpürme alanı işgal etmeyen sürgülü kapılar eşyaları rahatlıkla yerleştirmeye olanak tanır. Böylece kapı açma ya da kapama esnasında herhangi bir sıkışıklık oluşmaz.

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Kısa saçlar için en güzel örgü modelleri 2024

İLİŞKİLİ HABER

Kısa saçlar için en güzel örgü modelleri 2024
Balkon nasıl temizlenir?  Cam balkon temizliği nasıl yapılır? Balkon yıkamanın püf noktaları!

İLİŞKİLİ HABER

Balkon nasıl temizlenir? Cam balkon temizliği nasıl yapılır? Balkon yıkamanın püf noktaları!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0