Goji Berry zayıflatır mı?

Uzak Doğu kültüründen ülkemize ulaşan Goji Berry meyvesinin kilo vermeye yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? İşte Goji Berry meyvesinin kilo vermeye etkileri...

Uzak Doğu'da yaygın olarak tüketilen Goji Berry yani kurt üzümünün, sağlık açısından sayısız faydası bulunuyor. Özellikle Tibet'te yetişen bu meyve, mutluluk meyvesi olarak adlandırılıyor ve tadı tatlı kiraza benziyor. Ayrıca bu meyvenin sadece kendisi değil yaprakları da toplanıp, çay haline getiriliyor. Peki Goji Berry meyvesinin kilo vermeye ve vücudumuza etkileri nelerdir?

İşte Goji Berry meyvesinin faydaları:

- Antioksidan bakımından oldukça zengin olan bu meyve, sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.

- İçeriğindeki yüksek protein sayesinde, sağlıklı bir öğün yapmanızı ve uzun süre tok kalmanızı sağlar.

C vitamini oranında ise goji berry zengindir. Örneğin portakalın içindeki c vitamininin yüzlerce kat fazlasını barındırır.

- C, E VE B vitaminleri içerir. Vücudun kilo kaybederken, sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

- İçerdiği aktif Physalin bileşeni sayesinde lösemi türlerine karşı savaşır.

- Karaciğer tarafından kolin üretiminde kullanılmakta olan Betain içermektedir. Bu bileşik ise sakinleştirici, hafızayı artırıcı ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyan bir etki sağlar.

- Menapoz semptomlarını yok edici etkisi bulunmaktadır.

- Goji berry kullanımının süperoksit dismutaz enzim değerlerini yaklaşık %40 oranında artırmakta, bu da vücudun direncini yaşa bağlı kalmaksızın artırmaktadır.

GOJİ BERRY MEYVESİNİN ZAYIFLAMAYA ETKİLERİ

Yapılan bir araştırmada, bir grup deneğe 1 hafta boyunca 3 öğün Goji Berry meyvesi verilmiştir. Sonuçlara bakıldığında hastaların hepsinin önemli seviyede kilo verdiği, zayıfladığı gözlemlenmiştir. Bu durum meyvenin içerisindeki polisakkaritlerin, gıdaları enerjiye dönüştürmesi ve metabolizmayı hızlandırması sayesinde oluşur. Bu nedenle Goji Berry meyvesi kilo vermede oldukça etkilidir.

BİR YORUM YAPIN 0