Kefirin kilo vermeye etkileri

Her gün bir bardak kefir tüketmenin hızlı bir şekilde kilo verdirdiğini biliyor muydunuz? İşte kefirin kilo vermeye etkileri...

Son yıllarda sıklıkla tüketilen kefir, bağışıklık sistemini güçlendirir, zararlı toksinlerin kan dolaşımına karışmasını engeller ve kabızlığı tedavi eder. Laktik asit ve faydalı bakteriler bakımından zengin olan kefir, vücutta detoks etkisi yaratarak ödemlerden kurtulmanıza yardımcı olur. Sizler için hızlı kilo vermenizi sağlayacak kefir tarifini araştırdık.

Malzemeler:

-1 litre süt (Tercihen keçi sütü)
-1 çorba kaşığı kefir

Yapılışı:

İnsan sütüne en yakın süt olan keçi sütünü kaynatarak soğutalım ve kaymağını alalım. Daha sonra içerisine 1 çorba kaşığı kefir mayasını ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra cam kavanoza koyarak ağzı yarım kapalı olacak şekilde oda sıcaklığında bekletelim. Odanın sıcaklık durumuna göre 18-24 saat arasında mayalanma gerçekleşmiş olur. Mayalanma işlemini süt pıhtılaştığında olmuş demektir. Mayalanan kefiri 1 gece buzdolabında bekletelim. Daha sonra plastik bir süzgeçle kefiri süzelim. Hazırladığımız kefiri 2 gün buzdolabında saklayabiliriz.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0