İştah kesen 5 yiyecek

Diyet yapanlar için sürekli aç bir mide her zaman için risk taşımaktadır.

Açlık hissi bir süre sonra karşı konulmaz bir dürtüye dönüşür, bunun sonucunda da normalden daha fazla yemek tüketilerek diyet bozulur.

Diyetteyken tok tutan yiyecekler tüketerek daha uzun süre acıkmadan kalabilir ve diyete karşı direncinizi daha çok arttırmış olursunuz. İştah kapatan yiyeceklerden bazılarını sizler için derledik...

- Yumurta

En iyi yüksek protein kaynaklarından biridir. Uzun süre tok tutan besinler arasında ilk sırada yer alır.

- Yulaf ezmesi

Çok besleyici ve kalorisi düşük bir besindir. Diyet sırasında özellikle ara öğünde tüketildiğinde iştah kesici besinler arasındadır. 

- Yoğurt

Yoğurt yoğun miktarda protein içerdiği için iştahı keser ve tok tutar. Bunun dışında kalsiyum oranının yüksek olması nedeniyle zayıflatıcı etkisi vardır.

- Çorba

Çorba içtiğinizde midenizde basınç oluşur bu sayede uzun süre tok kalarak iştah kesmek mümkün. Diyet yapanlar ve iştahını kesmek isteyenler mutlaka içmesi gerekir. Ayrıca metabolizmayı çalıştırır ve sindirim sistemini hızlandırır.

- Salata

Yapılan araştırmalara göre salata tüketen kişilerin öğünlerde daha az kalori aldığı ve daha uzun süre tok kaldığı gözlemlenmiştir. Ayrıca salata sindirim sistemini daha hızlı çalıştırarak kabızlığı önler.

BİR YORUM YAPIN 0