1 bardak sıcak çikolata kaç kalori? Diyette sıcak çikolata içilir mi? Sıcak çikolatanın faydası

Kış mevsiminde soğuk havalarda en çok sevilen lezzetlerden biri sütle hazırlanan sıcak çikolatadır. Kilo almak istemeyen birçok kişinin internette araştırdığı sıcak çikolatanın aynı zamanda kalori miktarı da merak konusu oldu. Peki serotonini artıran sıcak çikolata kaç kalori, sıcak çikolata kilo aldırır mı? İşte sıcak içeceklerde en çok sevilen tatlardan sıcak çikolata ile ilgili tüm merak edilenler...

Sıcak çikolatanın insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Özellikle en dikkat çeken faydalarından biri anti kanser özelliği içermesidir. Antioksidan özelliği sayesinde kansere neden olabilecek iltihaplanmaları engelleyerek stresi de azaltmaktadır. Uzmanlara göre doğru tüketildiği takdirde kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Kış içeceklerinde en çok sevilen ve tüketilen çikolatanın sıcak sütle hazırlanmış bu formu, serotonin üretimini artırarak kişiyi mutlu ediyor. Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Sena Nazlı, sıcak çikolatanın besin değeri ve faydaları hakkında bilgi verdi.

Salep kaç kalori? Salep kilo aldırır mı? Salep diyette içilir mi? 1 bardak salep kaç kaloriİLİŞKİLİ HABERSalep kaç kalori? Salep kilo aldırır mı? Salep diyette içilir mi? 1 bardak salep kaç kalori

Sıcak çikolatanın çok şaşırtan birçok faydası ortaya çıktı. Çikolata serotonin içerdiğinden önerilen miktarda içtiğinizde çok rahat hissettirmenin yanı sıra ağrı kesici görevi de görmektedir. 

sıcak çikolata yapımı

sıcak çikolata yapımı

İŞTE SICAK ÇİKOLATANIN BİLİNMEYEN 5 FAYDASI

  1.  Kanseri tedavi edebilir

    Bilim uzmanlarına göre sıcak çikolatanın en önemli faydalarından biri de anti-kanser özelliği içeriyor olmasıdır. Sıcak çikolata flavonoid yani hücre duvarının oksijenden zarar görmesini engelleyen flavanollerle bulunur. Bu flavanoller kanseri tedavi etmek için kullanılır. Aynı zamanda bu flavanoller antioksidan özelliğe sahiptir. Bu antioksidanlar vücutta bulunan küçük bir iltihaplanmaya veya kansere neden olabilecek serbestradikalleri nötralize ederek stresi azaltmakta oldukça etkilidir.
     
  2. - Kilo vermenize yardımcı olur
  3. - Diş çürümesinin önüne geçebilir
  4. - Cilt bakımı
  5. - Antidepresan etkisi bulunur.

1 SU BARDAĞI SICAK ÇİKOLATA 200 KALORİ

Sıcak çikolata; süt, kakao, şeker ve bitter-sütlü çikolatanın bir karışımıdır. Kalorisine bakıldığında yaklaşık olarak 1 su bardağı sıcak çikolata (150ml) 200 kaloridir. Sıcak çikolatanın tüketim miktarının saptanmasında içeriğindeki kakao ve şeker oranı çok önemlidir.

1 bardak sıcak çikolata besin değerleri

1 bardak sıcak çikolata besin değerleri

YAVAŞ YAVAŞ İÇİN

'Farkında olarak yemek' tokluğu hissetmek için yapılacak en önemli adımdır. İçeceği, yavaş yavaş tüketmek gerekir; hatta mümkünse televizyon ve bilgisayar gibi dış uyaranlar olmadan sıcak çikolata içilmelidir. Sadece içeceğe odaklanmak ve gerçekten tadına vararak içmek hem doyum hem de kontrollü tüketime olanak sağlayacaktır.

1 su bardağı sıcak çikolata kaç kalori

1 su bardağı sıcak çikolata kaç kalori

ÇİKOLATA İLE ARANIZ ÇOK İYİYSE SPOR YAPARAK ALDIĞINIZ KALORİLERİ YAKIN

Duygusal açlık yaşayan kişilerde yalancı uyarana karşı yemek yeme davranışı özellikle kışın daha fazla görülür. Kış mevsiminde havalar erken kararır, bahar ve yaz aylarındaki güneşin yerini yağmurlar alır. Gün ışığından daha az yararlanmak, vücuttaki mutluluk hormonu olan serotonin seviyesinde azalmaya neden olur. Bu sebeple kişiler, serotonin salgılatacak gıdalara yönelirler. Eğer, kararında tüketmeyi başaramıyorsak; hayatınıza sporu dahil etmek de mutlu olmak için atılacak önemli adımlardan biridir. Spor endorfin salgılatarak, ruh halinde iyileşmeye katkı sağlayıp, yüksek kalorili sıcak içecek tüketimine karşı daha iradeli hale getirecektir.

sıcak çikolatanın faydaları

sıcak çikolatanın faydaları

SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN

Sağlıklı bir vücut için su olmazsa olmazdır. Yeterli miktarda su tüketiminin vücudu toksik maddelerden arındırma, besinlerin sindirilmesinde görev alma, zinde ve dinç kalma gibi vücuda çok sayıda faydası bulunur. Ancak az tüketilmesi durumunda yalancı açlık denilen açlığı tetikleyip karbonhidrat ve yağdan zengin besinlerin tüketimini artırdığı görülür. Bu nedenle su tüketimine dikkat edilmeli ve kişi kendisine her gün ne kadar su içeceği konusunda hedefler koymalıdır.

diyet sıcak çikolata tarifi

diyet sıcak çikolata tarifi

SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİMİNİ ARTIRIN

Sıcak çikolata tüketimini belli bir oranda tutmak elinizde. Bunun için günlük su tüketiminin yanı sıra canınız daha fazla sıcak çikolata içmek istediğinde bir su bardağı kefir, süt, ayran ya da yoğurt ile bu istek kontrol altına alınabilir. Süt ürünlerinde bulunan proteinlerin tokluk hormonu salınımını artırıp, açlık hormonu salınımını baskıladığı bilinmelidir.

sıcak çikolata kilo aldırır mı

sıcak çikolata kilo aldırır mı

SICAK ÇİKOLATAYI EVDE HAZIRLAYIN

Eklenti şeker içerikleri fazla olan hazır sıcak çikolataları tercih etmektense, hurma ile tatlı tadını yakalayıp kendi sıcak çikolatanızı hazırlayabilirsiniz. İşte sıcak çikolata tarifimiz;

MALZEMELER:

  • 200 ml normal süt
  • 1 adet kuru hurma (çekirdeği çıkarılmış; suda bekletilmiş)
  • 1 silme yemek kaşığı çiğ kakao
  • 1 çay kaşığı ucu ile toz zencefil

sıcak çikolata nasıl yapılır

sıcak çikolata nasıl yapılır

YAPILIŞI:

- Çekirdeği çıkartılmış hurmaları, 5-10 dakika arasında kaynamış suda yumuşamaları için bekletin.

- Ardından tüm malzemeleri blenderdan geçirin.

- Blenderdan geçirilmiş malzemeleri ocakta kaynatın ve servis edin.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0