Diyet yaparken bunları asla tüketmeyin!

Genellikle diyet yaparken meyvelerin az kalorili olduğu düşünülür. Ancak bu her meyve için geçerli değildir.

İşte diyet yaparken asla tüketmemeniz gereken yiyecekler...

Armut

Armut, kabızlık etkisi oluşturacağı için bağırsakların çalışmasını engeller. Armut yerine daha çok su ve lif içeren, kavun, karpuz tüketebilirsiniz. Böylece toksinler vücuttan kolayca atılabilir. 

Avakado

Bir adet avakado 227 kaloridir. Diyette yapılan en büyük yanlış ise avakado tüketmek. Çünkü avakado tam bir yağ deposudur. Eğer diyet yapıyorsanız avakado yerine orman meyveleri tüketerek gereksiz yağ alımını engelleyebilirsiniz.

Kayısı

Kayısıdaki en büyük tehlike aslında çekirdeğidir. Eğer kayısının çekirdeğini tüketiyorsanız, midenizde hidrojen siyanürü oluşturacak B17 vitamini barındırıyor. Bu bileşenler ise mide bulantısı ve baygınlık oluşturabilir. Kayısı yerine çilek tüketebilirsiniz. 

Üzüm

Yazın en çok tüketilen meyvelerden olan üzüm, şeker içerir ve vücuttan atılması zordur. Bu nedenle üzüm yerine hiçbir zararlı besin içermeyen yeşil elma tüketirseniz kilo vermeyi hızlandırmanın yanı sıra selülitlerden de kurtulabilirsiniz.

Muz

Bilinenin aksine diyette muzdan uzak durmak gerekir. Enerji verdiği doğrudur ancak hücrelerin hareket etmesini engelliyor buda kişiye kilo aldırıyor. Eğer muz yerine greyfurt tüketirseniz daha hızlı kalori yakabilirsiniz. 

BİR YORUM YAPIN 0