VB6 diyeti nedir? Nasıl yapılır?

Kısa sürede zayıflamak isteyenler için yeni bir diyet listesi gündeme geldi. VB6 diyeti son zamanlarda kadınların dikkatini çekiyor. İşte VB6 diyeti ile ilgili bilmeniz gerekenler.

Son dönemlerde zayıflamak isteyen kadınların gözde diyetlerinden olan VB6 diyeti, Newyork Times Gastronomi Yazarı Mark Bitman tarafından bulundu.

VB6 diyeti nedir?

Gastronomi Yazarı Mark Bitman, aşırı şeker, kilo ve yüksek düzey bir kolestrol seviyesiyle mücadele ederken hem kilo vermeyi sağlayan, hem de sosyalleşmeye mani olmayan diyet formülünü buldu. 

Ancak bu diyet hızlı kilo verdirdiği gibi yanlış uygulandığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. 

VB6 (Vegan Before 6) hayat boyu uygulanabilecek bir diyet

VB6 diyetinin mimarı Mark Bitman, “Sürekli uygulayabileceğimiz ve fazla radikal olmayan bir diyete ihtiyacımız var.” diyor. 

VB6, part time vegan beslenmeyi andıran ve akşam saat 18.00'a kadar sadece sebze, meyve, kuru baklagil, tahıl, kuruyemiş ve tohumların yenildiği, hiçbir hayvansal gıda tüketmeyip sıkı bir vejetaryen beslenmesi takip edilip aynı zamanda işlenmiş paketli gıdalar, beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna gibi basit karbonhidratlar ve alkolden uzak durulan bir beslenme modeli. Fakat kontrollü olmak şartıyla her yiyeceğin tüketimi serbest. 

VB6 diyetinin ana özellikleri, süresiz uygulanabilmesi. Bazı durumlarda akşam yemeklerinde veya belirli bir zaman süresince et, yumurta ve süt ürünleri yememek, diğer durumlarda ise pazartesiden cumaya diyet yapmak ve hafta sonları normale dönmek.

VB6 diyetinin avantajları

Bu diyet, hem kompleks karbonhidratlar yani zor sindirilen karbonhidratlar (ekmek, pirinç, bulgur, makarna, erişte gibi) hem de bitkisel ile hayvansal protein içerdiği için tek tip bir beslenme programı değil. Kişilere özellikle akşam yemeklerinde esneklik sağladığı için de uygulanması ve devam ettirilmesi kolay bir diyet modeli.

Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, bu diyetin bir uzman diyetisyen tarafından takip edilmesi gerektiğini söylüyor.

BİR YORUM YAPIN 0