Sonbahar detoksu nasıl yapılır?

Detoks yapmak için en uygun zaman mevsim geçişleridir. Sonbaharda detoks yaparken beslenme programınıza bazı besinleri eklemeniz gerekir. İşte sonbahar detoksu için 6 besin...

Turp

Turp, safra akışını artırmaya yardımcı olur ve safra kesesi ile karaciğerin sağlıklı kalmasını sağlar. Bunun yanı sıra sindirimi güçlendirir.

Zerdeçal

Hint ve Çin kültürünün önemli baharatlarından olan zerdeçal, vücutta antioksidan ve anti-inflamatuar etki bırakır. Zerdeçal, yaşla birlikte çoğalan hücre hasarı ile mücadele eder.

Limon

Limon, vücutta sindirim ve eliminasyon işlemlerine destek olur. Bazı uzmanlar limonun ekşi tadının sindirim sisteminde safra akışını desteklediğini düşünür. Bunun yanı sıra limon kabuğu, detoksifikasyonu destekleyen bir antioksidandır.

Sarımsak

Sarımsak bağışıklığını destekler, kalbi korur. Sarımsağın içeriğindeki sülfür bileşenleri detoksifikasyonu desteklenmesinde önemli rol oynar. Kükürt vücuttan atılana kadar karaciğerdeki toksinlerin etkisiz hale getirilmesinden sorumludur. Detoks programına sülfür içeren yiyecekleri eklemek vücudun yenilenmesine yardımcı olur. 

Enginar

Karaciğer sağlığı için önemli olan enginar, safra salgılanmasını artırır. Karaciğerden safra ve yağ akışını destekler. Safra ise yağların emülsiyonu, toksinlerin taşınmasını ve karaciğerden ine bağırsaklara atılmasından önemli rol oynar.

Lahana turşusu

Fermente edilmiş lahana, faydalı bakteri olarak bilinen probiyotikler içerir. Probiyotikler sindirim sisteminin desteklenmesi için çok önemlidir. 

Vücudu ağır metallerden arındıran detoks

İLİŞKİLİ HABER

Vücudu ağır metallerden arındıran detoks

BİR YORUM YAPIN 0