Diyet bozmamak için yapılması gerekenler

Diyetisyenler, diyet yapanların yüzde 90′ının bir hafta bile dolmadan diyeti bıraktığını söylüyor.

Diyet konusunda size vereceğimiz püf noktalarla diyeti bırakmak aklınıza bile gelmeyecek. İşte diyeti bozmamak için yapılması gerekenler:

Yediklerinizi deftere yazın

Öncelikle kilo vermek için alışkanlıklar ve bilinçaltı kodlarını değiştirmek gerekiyor. Bunu sağlamanın en iyi yolu ise, sabah ve akşam yazmaktır. Kendinize bir defter ve kalem alıp o gün yediklerinizi, spor yapmanın faydalarını yazın. Günde iki satır bile yazsanız, kilo vermeyi beyinde bitirmeye yardımcı olur.

Kendinize karşı dürüst olun

Haftada sadece iki gün dikkat edip, spor yapıp bütün hafta dikkat ettim düşüncesine kapılmayın. Kendinize dürüst olun, birkaç günle değil bütün bir haftaya yayın.

Pratik zekanızı kullanın 

Kilo vermenin temelinde pratik zekayı kullanmak vardır. Zamanınızın çoğunu dışarıda geçiriyorsunuz ve çok acıktınız. Döner, kebap ya da fast food gibi yiyeceklere yönelmektense zeytinyağlı yemeklere ve salatalara yönelin. Eğer bulamadıysanız o zaman pratik zekanızı devreye sokup bir markete girin, bir kutu ayran biraz da kuruyemiş alarak açlığınızı bastırın.

Düzenli ve programlı olun

Düğüne veya özel bir davete katılacağınız zaman önceden hazırlıklı olun tıpkı önceden kıyafet hazırladığınız gibi önceden yiyeceğinizi ve ara öğününüzü hazırlayın. Zor zamanlarınız için çantanızda sağlıklı atıştırmalar bulundurun. Haftalık beslenme listesi oluşturun. 

Kararlı olun, pes etmeyin!

Diyette iken elbette canınız abur cubur, fast food ve tatlı çekecek. Anacak bununla başa çıkmalı ve pes etmemelisiniz. Örneğin canınız tatlı çekti, gidip tatlı yemek yerine meyve ya da kuru üzüm tarzı şeylerle kendinizi durdurmaya çalışın hatta durdurun. 
 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0