Detoks diyeti nedir? Nasıl yapılır?

Detoks suyu ile vücudun depoladığı yağlardan kurtulabilir ve metabolizmanızı hızlandırarak kilo verebilirsiniz. İşte zayıflamanıza yardımcı olacak detoks suyu tarifi...

Detoks, vücudumuza çeşitli yollarla giren zararlı toksinleri arındırır. Detoks diyetlerinde vücuttaki toksinlerin atılması için diyet boyunca kırmızı et, balık, süt, süt ürünleri ve tahıl ürünleri gibi gıdalar tüketilemez. Bunların yerine taze sebze ve meyveler tüketilir.

Detoks diyeti, bağırsak ve sindirim sistemini rahatlatır, vücudu gençleştirir ve kilo verdirir. Fakat bu diyet, sürekli veya uzun süreli yapılan bir diyet değildir. Vücudun ihtiyacına göre belirli dönemlerde yapılmalıdır.

İşte vücudunuzu toksin ve ödemlerden arındıracak detoks suyu:

Malzemeler:

-3 bardak ılık su

-4 adet çilek

-2 adet kuru kayısı

-yarım elma

-yarım limon

-1 adet çubuk tarçın

Yapılışı:

Bütün meyveleri doğrayın ve limonu da kabuğuyla dilimleyin. Bir şişeye koyun ve üzerine suyu ekleyin. Biraz çalkaladıktan sonra gün içerisinde tüketin. Emziren ve hamile kadınlar da bu detoks suyunu içebilir.

'Kara Sevda' tarihe geçti!

İLİŞKİLİ HABER

'Kara Sevda' tarihe geçti!
37 yaşında ama 38 çocuğu var!

İLİŞKİLİ HABER

37 yaşında ama 38 çocuğu var!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0