Kilo almanıza neden olan alışkanlıklar

Günlük yaşantınızda, alışkanlık haline getirdiğiniz bir çok davranış kilo almanıza neden oluyor. İşte kilo almanıza neden olan alışkanlıklar...

Hızlı yemek

Günlük hayatın koşuşturmasında yemek yemeye fazla vakit ayıramıyor ve çok hızlı yemek yiyor olabilirsiniz. Fakat bu alışkanlık vücudunuzun yağ depolamasına sebep oluyor. 

Çok fazla oturmak

Zararsız görünmesine rağmen çok fazla oturmak, kişilerin aşırı kilo almasına ve hatta obeziteye sebep olabilir. Ayrıca kronik hastalıklar ve erken ölüm riski de yükselebilir.

Geç kahvaltı yapmak

Uyandığınız an ile kahvaltı yaptığınız zaman arasında çok fazla fark olması da kilo almanıza neden olabilir. Çünkü vücudunuz fonksiyonları gerçekleştirmek için enerjiye ihtiyaç duyacaktır. Genellikle gece boyunca rezerve sahip olsanız da, bunların büyük bir kısmı tükenmektedir.

Çok fazla uyumak

2014 yılında yapılan araştırmaya göre, 10 saatten fazla uyumak; vücut kitle endeksinde artışa sebep oluyor. Çünkü fazla uyku kortizol seviyesini arttırıyor ve aşırı yemek yemenizi sağlıyor.

Diyet ürünleri

Alışveriş yaparken aldığınız diyet besininin sadece az yağlı ya da yağsız olmasına değil karbonhidrat oranının da düşük olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü karbonhidrat oranı yüksek besinler, yağsız da olsa vücudunuzda yağ depolanmasına sebep olur.

Gece yemek yeme

Vücudunuz siz uyuyorken de yağ yakabilir. Fakat gece geç saatlerde yediğiniz yemeklerin öğütülmesi ve yakılması daha uzun sürer. Bu nedenle gece geç saatte yemek yemek kilo almanıza neden olur.

Elektrikten nasıl tasarruf edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Elektrikten nasıl tasarruf edilir?
Bebek ve çocuklarda tuz tüketimi nasıl olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Bebek ve çocuklarda tuz tüketimi nasıl olmalı?
Ev süsü nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ev süsü nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0