Obeziteye neden olan yiyecekler

Yağ oranı yüksek besinleri bol miktarda tüketmek, fiziksel hareketsizlik ve yanlış beslenme obeziteye sebep olabilir. İşte obeziteye neden olan yiyecekler...

Son zamanlarda oldukça artan ve kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen obezite hastalığı, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam sonucu ortaya çıkar. Obezite; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, bazı kanser türleri, solunum ve şeker hastalığı gibi pek çok sağlık problemine de neden olabilir. Obeziteye sebep olan yiyeceklerden uzak durup daha sağlıklı besinler tüketerek ve düzenli egzersizlerle fiziksel aktiviteleri artırarak obezite hastalığından kurtulabilirsiniz. 

Peki obeziteye sebep olan yiyecekler nelerdir?

Obezite vücutta fazla yağ birikmesiyle oluşan bir hastalıktır. Bu hastalığa neden olan yiyeceklerin en başında yağ oranı yüksek olan fast food yemekler yer alıyor. Cips, hamburger, kola, makarna, pilav, hamur işleri, çikolata ve dondurulmuş yiyecekler aşırıya kaçıldığında obeziteye sebep oluyor.

Güliz Ayla:"Sezen Aksu gelmesin"

İLİŞKİLİ HABER

Güliz Ayla:"Sezen Aksu gelmesin"
Bayramda nasıl beslenmek gerekiyor?

İLİŞKİLİ HABER

Bayramda nasıl beslenmek gerekiyor?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0