Dışarıda yenebilecek diyet yemekleri

Diyetteyken yaşanan en büyük zorluklardan birisi de evden dışarı çıkıldığında yiyecek bir şey bulamamaktır. İşte diyet yaparken dışarıda yiyebileceğiniz zararsız yiyecekler...

Diyet yaparken dışarı çıkmak beraberinde "ne yiyebilirim?" sorusunu da getirmektedir. Gideceğiniz her yere diyet yemeklerinizi götürmek mümkün olmadığı gibi dışarıdaki yiyeceklerin kalorisini bilmeniz de imkansız. Sizler için diyetinizi bozmadan yiyebileceğiniz alternatifleri araştırdık:

- Restoranlarda veganlar için hazırlanan yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle günlük kalori miktarınızı aşmadan sağlıklı besinler tüketirsiniz. Genelde haşlanmış sebzelerden oluşan bu yiyecekler, uzun süre tok kalmanıza da yardımcı olacaktır.

- Yemeklerden önce tüketilen çorba ve salata gibi yiyecekleri siz bir öğün olarak tüketebilirsiniz. Hem kalorisi az hem seçeneği bol hem de doyuruculuğu yüksek olan bu yemeklerle diyetinizi bozmadan öğün atlayabilirsiniz.

- Dışarıda yemek yiyeceğiniz zaman günlük besin seçimlerinizi dengeleyebilirsiniz. Örneğin akşam yemeğe çıkacaksanız, sabah ve öğle saatlerinde salata, sebze ve çorba gibi kalorisi düşük yiyecekler tüketebilirsiniz.

- Izgara et veya tavuk diyet listelerinde kullanılan protein kaynağıdır. Eğer gün içerisinde başka öğünde et tüketmediyseniz, restoranda ızgara et ve sotelenmiş sebze tercih edebilirsiniz.

- Diyetiniz daha düşük kaloriliyse ve çok fazla dikkat etmeniz gerekiyorsa meyveli yoğurt tüketebilirsiniz. Yoğurt hem metabolizmanızın hızlanmasını sağlar hem de düşük kalorili olmasına rağmen uzun süre tok tutar.

Gilaburu suyu zayıflatır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Gilaburu suyu zayıflatır mı?
Uyku kalitesi kiloyu etkiler mi?

İLİŞKİLİ HABER

Uyku kalitesi kiloyu etkiler mi?
İntikam duygusunun vücuda zararları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

İntikam duygusunun vücuda zararları nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0