Müftüoğlu'ndan zayıflamak isteyenlere tavsiyeler

Günlük yaşantınızda alışkanlık haline getireceğiniz bir kaç davranış sayesinde kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz. İşte Osman Müftüoğlu'ndan kilo vermenin basit yolları...

Diyet sözcüğünün kullanılmaması gerektiğini söyleyen Osman Müftüoğlu, diyet yapmak yerine doğru beslenme planı oluşturulmasını savunuyor. Ayrıca sosyal hayatın insanlara kilolu olmayı ve hareketsiz yaşamayı dayattığını vurgulayan Müftüoğlu, katıldığı bir söyleşide kilo vermenin kolay yollarını anlatıyor. 

İşte kolay zayıflama tavsiyeleri:

-Yürüyüş en güzel spor biçimidir ve yağmurlu havalarda bile yürüyüşü aksatmamalısınız. Çünkü yürüyüş bölgesel zayıflama için etkili yöntemlerden biridir.

-Kilo problemi ileri yaşlarda tansiyon ve şeker hastalıklarına neden olabilir. Bu nedenle sağlıklı beslenmeye ve doğru kiloya sahip olmak için gerekli tedbirlere erken yaşta başlanmalıdır. Her yemekten az az yiyerek hem dengeli beslenip hem de kilo verebilirsiniz.

-Lahana ve karbabahar içerdiği sülfür sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Lahanayı turşu olarak, karnabaharı da çiğ tüketmelisiniz.

-Osmanlı'da günde 2 kez yemek yenirdi. Günümüzde 3 öğüne alışılmış olsa da, 2 öğün yemek daha sağlıklıdır ve kilo vermenizi kolaylaştırır.

-Mide hapını kesinlikle içmemelisiniz. Çünkü hap, mide pompasının çalışmasını durdurur ve vücut asit üretemez. Bu durumda da hem vücutta mikrop oluşur hem de proteinleri sindiremezsiniz.

-Vücutta insülin direncinin fazla olmasının kilo alıp vermeye önemli katkısı olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Kişiye kilo aldıran besin ve oranların değişme sebebi de insülin direncidir.

-Kızartma yaptığınız yağı yeniden kullanmak çok tehlikelidir. Sağlığınıza kalıcı zararlar verirken obeziteye de davetiye çıkartır.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0