Evlendikten sonra neden kilo alınır? Evlilikte formu koruyan diyet

Hayatınızın belkide en özel ve değerli zamanlarının temellerinin atıldığı evlilikte çiftlerin eskiye nazaran çok daha kolay ve hızlı bir şekilde kilo aldıkları görülmektedir. Evliliğin ilk yıllarındaki kilo artışı yapılan araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Peki evlilikte kilo kontrolü sağlamak için ne yapılmalı? Evlendikten sonra kilo almanın sebepleri neler? Evlilikte formu korumak için sağlıklı diyet listesi...

Günümüzde yeni evlenen çiftlere baktığımızda gözümüze ilk çarpan şey, çiftlerin yakın bir süre zarfında fark edilir derecede hızla aldıkları kilolardır. Evliliğin ilk yıllarında alınan bu kilolar daha sonrasında verilmesi zor bir hale gelse de imkansız değil. Bu konuyla ilgili yapılan araştırmalarda, yeni evlenen çiftlerin yaklaşık ilk üç yılı içinde 2-4 kilo aldığı tespit edilmiştir. Evlenen kişilerin kilo almaya yatkın hale gelmesinin en temel nedeni düzenli beslenme şeklidir. Buna ek olarak evlilik öncesinde düğün hazırlıkları için sürekli bir koşuşturma içinde olan çiftler nihayet üzerilerindeki sıkıntı ve stresleri attıktan sonra büyük bir rahatlama hissederler. Bu rahatlamayla beraber çiftler psikolojik anlamda da daha mutlu ve keyifli olacakları için farkında olmadan yemek yemede ölçüyü kaçırabilirler. Peki evlendikten sonra hormonlarda görülen değişiklikler neler? Evlendikten sonra kilo almamak için neler yapılabilir? Sağlıklı zayıflatan diyet listesi...

EVLENDİKTEN SONRA KİLO ALMANIN EN BÜYÜK SEBEPLERİ

Hayatlarını birleştirme kararı alan çiftlerin ilk yıllarında artış gösteren kiloların temel sebebi düzenli olarak gerçekleştirilen beslenme şeklidir. Bekar iken ya da öğrencilik zamanlarına göre daha sağlıklı ve dengeli beslenen çiftler, evlendikten sonra kilo almaya müsait hale gelirler. Bu konuya yönelik bilimsel anlamda bir sebep gösterilmese de evlilikte kilo alma nedenleri arasında ikinci etken olarak psikolojik durumlar gösterilebilir.

Evlendikten sonra kilo almanın sebepleri nelerdir?

Evlendikten sonra kilo almanın sebepleri nelerdir?

Kadınlar evlilik öncesinde karşı cinse daha güzel görünebilmek için formlarını korumaya çalışıyor iken evlendikten sonra bu durumu çok fazla önemsemeyebiliyorlar. Sadece kadınlarda değil erkeklerin bazılarında da bu durum yaşanabilmektedir. Bunun sonucunda ise her iki tarafta kilo alımı görülmeye başlanıyor. Ayrıca çiçeği burnunda olan taze gelinler, bekar oldukları zaman mutfağa fazla girmedilerse yemek yapmayı tam olarak bilmeyebilir.

Evlilikte yemek yapmaya alışma sürecinde olan kimseler, üşengeçlik yapıp dışarıdan fast food tarzı yiyecekler sipariş verebilirler. İçerisinde ne olduğu belli olmayan ve yüksek miktarda kaloriye sahip olan bu yiyecekler de kısa zamanda kilo almayı tetikleyebilir.

EVLENDİKTEN SONRA KİLO ALMAMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Bekar iken olduğu gibi evliyken de uzak durulması gereken hamur işi, bol şerbetli tatlılar ve ağır akşam yemekleri ne yazık ki kısa zamanda kilo alımına sebep olmaktadır. Abur cubur olarak nitelendirdiğimiz hazır paket bisküvi, cips, çikolata gibi gıdaları tercih etmemeye gayret göstermeliyiz.

Mevcut olan kiloyu korumak, kilonun verilmesinden daha zordur. Çünkü diyet boyunca az besin tüketildiği için vücut besini tedbir amaçlı saklar. Bu durum da metabolizmayı yavaşlatır ve diyetten sonra vücut yeterince kalori yakamaz. Zayıflatmaya yönelik öne sürülen şok diyetler, vücuttan yağı değil suyu ve kası eritir. Bu yüzden verilen kilolar hızla geri alınır ve kişinin sağlığı kalıcı olarak etkilenir. 

VERİLEN KİLOYU GERİ ALMAMAK İÇİN...

Verilen kilonun korunması için diyette her besin grubundan sağlıklı bir şekilde yenmeli ve egzersiz yapılmalıdır. İstediğiniz kiloya ulaştığınızda ise sağlıklı beslenme düzeni devam ettirilmelidir. Her gün düzenli olarak yürüyüş yapılmalı ve en az 8 bardak su içilmelidir.

SAĞLIKLI ZAYIFLATAN KALICI DİYET LİSTESİ

Pazartesi:

Kahvaltı: Bir dilim kepek ekmeği, bir dilim beyaz peynir, bol domates, salatalık
Öğlen: 100 gram yağsız etli salata, bir kase light yoğurt, bir kase çorba
Akşam: 7 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, salata, bir ince dilim kepek ekmeği, bir kase light yoğurt, salata

Salı:

Kahvaltı: Bir kepekli ekmeğe tost, bol domates ve salatalık, 5 tane zeytin, biber
Öğlen: 6 yemek kaşığı etli türlü, bol yağsız salata, bir ince dilim kepek ekmeği
Akşam: Bir dilim kepek ekmeği, bir kase light yoğurt, 7 yemek kaşığı etsiz taze fasulye, bol salata yağsız

Çarşamba:

Kahvaltı: 2 ince dilim kepek ekmeği, bir dilim beyaz peynir, bol domatesi, salatalık, biber ve beş adet zeytin
Öğle: Bir dilim kepek ekmeği, 6 yemek kaşığı sebze yemeği
Akşam: Yağsız salata, light yoğurt, 7 yemek kaşığı etsiz kabak yemeği, bir ince dilim kepek ekmeği

Perşembe:

Kahvaltı: 1 ince dilim kepek ekmeği, dol domates, salatalık, biber, haşlanmış yumurta
Öğle: 1 adet sandviç, bir bardak ayran
Akşam: 1 ince dilim kepek ekmeği, bir kase light yoğurt, 7 yemek kaşığı etsiz türlü, yağsız salata

Cuma / Cumartesi / Pazar için de yukarıdaki listenin herhangi biri tekrarlanabilir. 

Hangi iç organlar olmadan da yaşanır? Safra kesesi olmazsa ne olur?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi iç organlar olmadan da yaşanır? Safra kesesi olmazsa ne olur?
ZDrave Krem ne işe yarar? ZDrave Krem kullanım kılavuzu ve fiyatı 2021

İLİŞKİLİ HABER

ZDrave Krem ne işe yarar? ZDrave Krem kullanım kılavuzu ve fiyatı 2021

BİR YORUM YAPIN 3

Evli 4 yıl önce

Yemeyek te açmı kalak.

Cemile 4 yıl önce

Kilo almamak için düzensiz yemeğe devam mı ? Ben bu haberden birşey anlamadım

fırat 4 yıl önce

evlenenler 100 bin tl ye yaklaşan evlilik masrafı yapınca stressten daha çok yemek yiyerek uyuyorlardır. tabi haliyle kilo olarak geri dönecektir :) düzenli yemek yemeye gelince günümüz kızları pek düzenli yemek yapmaya alışkın değiller. dışardan yedikleri yemeklerde kullanılan yağlar ile kalıcı kilo alıp veremiyorlar :) onları sağlıklı ve organik evde beslenmeye davet ediyorum.

Toplam 1 beğeni