Nar suyunun mucizevi faydaları! Nar zayıflatır mı, kaç kalori? Nar suyu diyeti ile kilo verme

İçerisinde yüksek miktarda lif bulundurarak iştah kapatıcı özelliği olan nar, kış aylarının en sevileni ve aynı zamanda yemesi en keyifli olan meyvesidir. Düzenli olarak tüketilmesi önerilen nar sayesinde metabolizma hızlandırarak daha çabuk yağ yakabilir ve uzun süre tok tuttuğu için de daha rahat diyet yapmanıza yardımcı olabilir. Peki zayıflamak için diyette nar nasıl yenir? Nar suyunun kilo verdirici faydaları:

Kan kırmızı görünümüyle önce gözleri sonra mideyi doyuran nar meyvesi, kış mevsiminin en gözde besinlerinden biridir. İçerisindeki beyaz yerleri de dahil olmak üzere hem sağlık hem de diyette çok faydalı olduğu bilinen nar, uzun süre tok tuttuğu için diyetisyenlerin favori önerileri arasında. Sadece ara öğün olarak değil de kahvaltıda iken bile 1 adet küçük ebattaki narı pişmiş buğdayla beraber yemek, besleyici ve tok tutucu tariflere alternatif olabilir. Düzensiz bir şekilde tüketilmediğinde tok kalmanızı sağlayacak olan nar, sağlık alanında en çok Obezite rahatsızlığına karşı mücadele veriyor ve kişinin iyileşmesi için kullanılıyor. Antioksidan ve lif açısından şifa deposu olan narı, öğün aralarında ya da akşam yemeği yemeden önce tüketilmesi öneriliyor.  Akşam yemeğini çok yememek için saat 15.00 -16.00 civarı 1 tane nar ya da bir bardak nar suyu tüketilebilir. Günlük lif ihtiyacını tek başına karşılamaya yeten nar meyvesini sizde beslenme programınıza katabilirsiniz. Metabolizma hızının artmasını sağladığı için uygulayabileceğiniz nar diyeti nasıl yapılır, gelin beraber bakalım...

TIKLA OKU: KİLO VERMEDE 7 ZEYTİN 1 İNCİR DİYETİ

NAR DİYETİ NASIL YAPILIR? ZAYIFLAMAK İÇİN NAR NASIL TÜKETİLMELİ?

Nar diyeti nedir, nar diyeti nasıl yapılır?

Nar diyeti nedir, nar diyeti nasıl yapılır?

Pek çok kimse tarafından sıkılarak suyunu içen olduğu gibi salatalarda ya da direkt kendisi ile yapılan sağlıklı kür tarifleri ile forma girilebilir. Nar suyu ile mi yoksa narın tanelerini direkt yiyerek mi daha hızlı zayıflattığı konusu ile ilgili uzmanlar, narın çekirdeklerinin zayıflamada çok faydalı olduğunu öne sürerek direkt yenmesini öneriyor.

Nar yemenin kilo verdirdiğine değinen uzmanlar, her gün 1 adet narın toplamda 7 gram lif içerdiğine ve bu liflerinde tokluk hissini arttırdığına dikkat çekiyor. Zayıflamak adına nardan yararlanmak istiyorsanız şu şekilde bir nar diyeti listesi hazırlayabilirsiniz:

Kahvaltıya 150 gram pişmiş buğday ile başlayıp 1 küçük nar yiyebilirsiniz.

Kuşluk vaktinde 1 elma, 1 nar ve bir kase yoğurt yiyebilirsiniz.

Öğle yemeğinde 100 gram dana eti, 150 gram pişmiş buğday yiyebilirsiniz.

Akşam yemeğinde bir kase yoğurt, maydanoz ve kereviz salatası yiyebilirsiniz. Akşam yemeğinden 3 saat önce bir adet nar yiyebilirsiniz.

TIKLA OKU: HEM SAĞLIKLI HEM KALICI HURMA YOĞURT DİYETİ

NARI ÖĞÜNLERİNİZE NASIL EKLEYEBİLİRSİNİZ?

Öğle yemeğinde salatanıza 1 yemek kaşığı nar ilave edin.
Ara öğünde 1 kase yoğurda 2 yemek kaşığı nar ilave edin.
Günlük meyve ihtiyacı olarak 3 yemek kaşığı nar ilave edin.

Nar kilo verdirir mi?

Nar kilo verdirir mi?

NAR KAÇ KALORİ? NARIN KİLO VERDİRİCİ FAYDALARI NELER?

Sağlıklı ve besleyici bir meyve olan nar, kış aylarının en sevilen meyvelerindendir. İçerisinde bulundurduğu B5, B6, C, E, A, potasyum ve magnezyum vitaminleri sayesinde çok güçlü bir antioksidandır. Nar, lif bakımından da oldukça zengindir ve bu yapısı sayesinde uzun süre tok tutarak acıkmayı önler. Kilo verimini hızlandırır ve bu yüzden diyet programlarına eklenmesi önerilir.

Narın, antioksidan ve polifenoller açısından zengin yapısı obeziteyle de savaşır. Hormonları dengeler ve bu sayede kilo kontrolünü kolaylaştırır. Ayrıca nar; kalp, kan ve damar hastalıklarını önler, kolesterol oluşumunu yavaşlatır. İçinde bulunan A vitamini sayesinde de bağışıklığı güçlendirir.

Narın suyunu sıkıp şekersiz içebilir, salatalara ekleyebilir ya da günde bir adet tüketebilirsiniz. Diyet ya da spor programınıza ek olarak kullanırsanız, kilo verimini hızlandırabilirsiniz. Narın 100 gramlık porsiyonunda 82 kcal, bir çorba kaşığı miktarında ise sadece 9 kcal bulunduğu bilinmektedir.

TIKLA OKU: ARPA SUYU DİYETİ İLE MÜKEMMEL İNCELME!

NAR SUYUNUN FAYDALARI NELER? NAR SUYU İLE ZAYIFLAMA

Nar suyunun faydaları neler? Nar suyu ile kilo verme yöntemi

Nar suyunun faydaları neler? Nar suyu ile kilo verme yöntemi

Bereketin simgesi olarak bilinen nar, ağacının kökünden kabuğuna kadar her yeri şifa vesilesi nadir meyvelerden. Narın içerisinde bulunan asitler antibakteriyel ve antiseptik özellikler taşır. Bu özellikleri sayesinde de özellikle diş eti iltihaplanması, böbrek iltihaplanmasına, yüksek tansiyonun yerleşmesine ve rahim duvarı incelmesine karşı bir numaralı çözümdür.

-Nar suyuyla diş eti iltihaplarından korunmak yada kurtulmak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken narı portakal sıkar gibi ikiye bölerek sıkmaktır. Buradaki amaç elde edilen nar suyuna, narın kabuğunun iç kısmında bulunan antibakteriyel, antiseptik ve antiinflamatuvar maddelerin suya karışmasıdır.

Diş eti iltihaplanması yaşandığında sıkılan nar suyunu günde 2-3 kez bir çay bardağı kadar hazırlayıp ağızda bekleterek yudum yudum içilmelidir.

Yüksek tansiyon şikayetleri için iyi bir destekleyici olarak bilinen nar, özellikle yeni teşhis konmuş kişiler için tedavi sürecinde mükemmel bir şifa kaynağıdır. Günde iki bardak nar suyu tüketen yüksek tansiyon hastalarının yeni başlamış bu rahatsızlığı kontrol altına almaları için önemli bir kaynaktır.

nar besin değerleri

nar besin değerleri

TIKLA OKU: HIZLI KİLO VERDİREN 17 GÜN DİYETİ

CİLDE DE İYİ GELİYOR! CİLT YENİLEYEN NAR SUYU KARIŞIMI:

Nar suyu diyeti nasıl yapılır?

Nar suyu diyeti nasıl yapılır?

Nar, içerdiği C vitamini sayesinde ciltte kolajen üretimini destekler, cildin sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Cilt hücrelerini yenileyerek, sivilce lekelerinin geçmesine ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. İşte cilt yenileyen nar suyu karışımı:

MALZEMELER:

- 1 tatlı kaşığı yaş maya,
- 1 tatlı kaşığı nar suyu,
 - 2 damla saf zeytinyağı

UYGULANIŞI:

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Bu karışımı temiz yüzünüze özellikle de göz çevrenize hafif dokunuşlarla sürün. Yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra önce ıslak bir havluyla silerek yüzünüzü yumuşatın, ardından da bol suyla durulayın.

Zayıflatan ballı elma sirkesi nasıl yapılır? Elma sirkesi ile zayıflama yöntemi!

İLİŞKİLİ HABER

Zayıflatan ballı elma sirkesi nasıl yapılır? Elma sirkesi ile zayıflama yöntemi!
4 günde 5 cm bel incelten doğal kür tarifi! Bel inceltmek için etkili egzersizler

İLİŞKİLİ HABER

4 günde 5 cm bel incelten doğal kür tarifi! Bel inceltmek için etkili egzersizler
Kanser nedir ve belirtileri nelerdir? Kaç çeşit kanser vardır? Kanser nasıl önlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Kanser nedir ve belirtileri nelerdir? Kaç çeşit kanser vardır? Kanser nasıl önlenir?
Zayıflamak için sağlıklı ara öğün önerileri! Diyette ara öğünde ne yenir?

İLİŞKİLİ HABER

Zayıflamak için sağlıklı ara öğün önerileri! Diyette ara öğünde ne yenir?

BİR YORUM YAPIN 1

zafer42 5 yıl önce

Bakin Tavsiyem herkeze sekeri olan Mutlaka aksam üstü yarim Eksi nar yesin icindeki zayif zariylan birlikde,benin sekerim 334 den 178 düstü,hemde 8 haftada,Afiyet olsun

Toplam 2 beğeni