20-30-40 yaş diyeti nasıl yapılır?

Çeşitli sağlık problemleriyle karşılaşmamak için yaş dönemine uygun özelliklerde beslenme tercih etmek en doğrusudur. Peki hangi yaşta nasıl beslenilmeli? 20-30-40 diyeti nedir? İşte yaş gruplarına göre beslenme şekli...

Bebeklikten çocukluğa, çocukluktan yetişkinliğe, yetişkinlikten ihtiyarlığa kadar değişen yaşam standartlarında uzun ve sağlıklı bir ömür geçirmek isteyen kimselerin ilk olarak dikkat etmesi gereken şeyler beslenmeleridir. Yaş kaç olursa olsun fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişilerin yaş gruplarına göre doğru bir şekilde beslenmesi gerekir.  Peki hangi dönemde ne yemeli? Nelere ağırlık verip nelerden kaçınılmalı? İşte merak edilen yaş diyeti...

20’LERDE BESLENME ŞEKLİ

En çılgın yaş dönemi olan 20'lerde beslenme alışkanlıklarının temeli atıldığı için sağlıklı yiyecekleri tüketmeye özen göstermek gerekiyor. İlerleyen zamanlarda ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için dengeli ve düzenli beslenmenin yerine oturtulması gerekiyor. Sağlıklı ve lezzetli yemeklerin nasıl yapılacağını gerek yemek kitaplarından gerek de araştırarak öğrenmelisiniz.

Yaş arttıkça besinlerden alabileceğiniz kalsiyum değeri azalıyor. Bu da kemik gelişimi için çok önemlidir. 

30'LARDA BESLENME ŞEKLİ

Anne ve baba olmak isteyen çiftler genelde bu yaş aralığını tercih etse de tüketeceğiniz doğru besinlerle doğurganlık ihtimalini arttırabilirsiniz. Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük Folik asit miktarı 400 mikrogram olarak ayarlanabilir. Yeşil yapraklı sebzelerin tüketimine ağırlık gösterilebilir.

40'LARDA BESLENME ŞEKLİ

İhtiyarlığa doğru adım adım bu yolda metabolizma hızı yavaşlayacağı için günlük alınması gereken kalori miktarı azalıyor. Menopoz dönemi yaklaştığı için kemik kaybının görülme ihtimali artıyor.

Bu nedenle 40 ve 50 yaş grubu içinde alınması gereken en temel besin kaynağı kalsiyumlu olanlardır. Bunun içinde en ideali süt ve süt ürünleri ile yeşil yapraklı sebzelerdir.

Beyaz çay ile zayıflama

İLİŞKİLİ HABER

Beyaz çay ile zayıflama
Et yemeye doyamayanları kilodan kurtaran diyet

İLİŞKİLİ HABER

Et yemeye doyamayanları kilodan kurtaran diyet

BİR YORUM YAPIN 0