Hamur işi yiyerek kilo verilir mi? Unsuz ve şekersiz kek ile pratik kurabiye tarifi

Çayın yanında çok severek tükettiğiniz hamur işi yiyeceklere diyet nedeniyle ara vermek zorunda kaldıysanız, hamur işini eksik etmeden sağlıklı tariflerle yemeye devam edebilirsiniz. Un ve şeker kullanmadan yapacağınız pratik tariflerle hem gözünüzü hem gönlünüzü doyurun! Peki şekersiz kek nasıl yapılır? Unsuz ve şekersiz kurabiye nasıl yapılır? Şekersiz ve unsuz sağlıklı tariflerle hamur işi diyeti...

Çay saatlerinin vazgeçilmez tatlılarından olan kek ve kurabiye gibi enfes lezzetler, hamur işi gıda türüne girdiği ve bol kalori içerdiği için fazla yenildiğinde kolay yolda kilo aldırma özelliğine sahiptir. Kilo almak istemeyen ve fiziksel görünümüne dikkat eden kimselerin çok dikkat etmesi gereken hamur işi tüketiminde kullanılmamaı gereken 2 temel malzeme vardır. Bunlar elbetteki karbonhidrat değeri yüksek olan un ve şekerdir. Kilo aldırmaya müsait olan bu iki malzemeyi mutfağınıza katmadan yapabileceğiniz enfes kek ve kurabiyenin tarifini sizlere derledik. Beslenmesine dikkat edip sağlıklı tarifleri araştıran kadınlara un ve şeker kullanmadan yapılabilecek kolay tarifleri haberin detaylarından öğrenebilirsiniz! Peki evde kolay ve pratik unsuz- şekersiz kek ile kurabiye nasıl yapılır? İşte misafirlerinizin ağzını sulandıracak enfes tarifler...

UNSUZ VE ŞEKERSİZ KEK TARİFİ! UN VE ŞEKER KULLANMADAN YAPILAN KOLAY KEK TARİFİ

Unsuz sağlıklı tarifler

Unsuz sağlıklı tarifler

- UNSUZ VE ŞEKERSİZ KEK YAPIMI

 MALZEMELER:

2 adet yumurta, 1,5 su bardağı çiğ badem, 1 su bardağı çiğ fındık, 1 çay bardağı süt
10 tane kuru kayısı, 10 tane kuru incir, 1 paket kabartma tozu, rendelenmiş 1 orta limonun kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı kakao.

HAZIRLANIŞI:

Kuru inciri saplarından ayırdıktan sonra kuru kayısılarla beraber şişmeleri için ılık suda bekletin. Fındıkları ve bademleri robottan çekip un gibi olunca yumurtaları çırpmaya başlayın, süt ve limon kabuğuyla karıştırın. Kayısıları ve incirleri sudan çıkarttıktan sonra küp küp kesin.

Fındık ve badem karışımıyla meyveleri yumurtalı karışıma ekleyin. Ardından içine kabartma tozu, tarçın ve kakaoyu ilave edip güzelce karıştırın. Muffin kağıtlarına harcı eşit dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

- UNSUZ VE ŞEKERSİZ KURABİYE YAPIMI

MALZEMELER:

1 su bardağı dut kurusu, 1 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı çiğ fındık, 1 adet yumurta akı

Unsuz ve şekersiz kurabiye tarifi

Unsuz ve şekersiz kurabiye tarifi

HAZIRLANIŞI:

Kabukları ayıklanmış fındıkları, robotta un gibi olana kadar çekin. Bu tarifte un yerine fındık içi tercih edilecek, şeker yerine de dut kurusu kullanılacak. Dut kurularını şeker gibi ufak olması için robotta çekin. Kakao ve yumurta akını güzelce yoğurun. Ortaya çıkan hamurdan ceviz boyutunda parça koparıp yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra çatalla şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

KİLO ALDIRMAYAN HAMUR İŞİ TARİFLERİ İÇİN PÜF NOKTALAR

Hem damak zevkine hitap edecek hem de kilo aldırmayan yiyecekleri bulmak diyette biraz zordur. Hamur işi gıdaları çok seven biri nasıl tatlı yerken kilo aldırmaz gelin beraber inceleyelim... Bu anlamda dikkat edilmesi gereken en temel nokta pişirme tekniklerdir. Bu noktalara dikkat edilerek, hem kilo almadan hem de istenilen şeyler kolaylıkla tüketilebilir.

Yemek sırasında kızartmadan olabildiğince kaçınılmalıdır. Çünkü kızartmalar hem tüketilen besinin değerini azaltırken hem de kalorisini arttırır. Tüketilecek olan faydalı besinlerin besin değerlerini alabilmek için haşlama usulü, ızgara ya da buhar tekniği kullanılabilir. Hamur işi gıda tariflerinde tuz miktarı oldukça az tutulmalıdır. Bu esnada tuz yerine baharatlardan faydalanabilirsiniz. 

Yemek ya da hamur işi gıdalarda eğer kızartma tercih edilecekse, ayçiçeği yağı yerine daha hafif türdeki mısırözü yağı kullanılmalıdır. Zeytinyağı ve ya tereyağı çabuk yanacağı için tercih edilmemelidir.

HAMUR YİYEREK DİYET NASIL YAPILIR? HAMUR  DİYETİ

hamur açma

hamur açma

Beslenme programında karbonhidratlı yiyeceklere yer veren kişiler, bunun devamında egzersiz uygulamazlarsa yağ olarak depolanır. Sizlere önereceğimiz hamur diyetinde spor yaparsanız kilo verir, yapmazsanız kilo alma ihtimaliniz olur. Haftada 1,5 kilo verdiren hamur diyeti ile kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Hamur diyetinin yapılışı...

Kahvaltı:3 kaşık yulaf ezmesi, 1 kutu probiyotik yoğurt ve tarçını karıştırın.

Ara öğün:1 fincan meyve çayı tüketin. Ananas çayı tercih edebilirsiniz. 2'şer hurma ve ceviz tüketin.

Öğle: Yeşil bir salata hazırlayın, içine ton balık ekleyin. 2 dilim ekmek tüketin.

Ara öğün: 1 fincan şekersiz Türk Kahvesi.

Akşam: Yeşil mercimek yemeği hazırlayın. 1 kase yoğurt ile beraber 2 dilim ekmek tüketin.

Ara öğün:1 fincan ananaslı yeşil çay tüketin.

2. TERCİH

Kahvaltı:

Kahvaltı öncesinde 2 bardak limonlu su için.
1 tane haşlanmış yumurta, 2 parmak kalınlığında az yağlı peynir, 2 dilim etimek, 1 dilim ekmek, bol yeşillik tüketin.

Ara öğün:1 fincan şekersiz Türk Kahvesi. 5 tane çiğ badem.

Öğle:1 kase buğdaylı yayla çorbası. Cevizli salata.

Ara öğün:1 tane unsuz poğaça, 1 fincan ananaslı yeşil çay.

Akşam: Izgara köfte, 1 bardak ayran. Bol yeşil salata.

Ara öğün:1 fincan ananaslı yeşil çay tüketin.

ÖNEMLİ NOT:

2. diyet listesini 1 hafta dönüşümlü olarak uygulayın.

Kesin hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik nasıl anlaşılır? Evde hamilelik testi...

İLİŞKİLİ HABER

Kesin hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik nasıl anlaşılır? Evde hamilelik testi...

BİR YORUM YAPIN 1

Şaşkın 5 yıl önce

Hamur nerde acaba

Toplam 4 beğeni