Köfte kilo aldırır mı? Diyet yaparken köfte yenir mi? Köfte kalorisi

Sokak lezzetlerinin baş tacı olan ekmek arası köfte ya da akşam sofralarını süsleyen pilav ile köfte yemeği en lezzetli alternatiflerden biridir. Çok kolay ve pratik olan ev yapımı köfte ile formunuzu korumanın yolları da var. Enfes tadıyla vazgeçilmesi zor olan köfte diyette kilo aldırır mı? Kilo aldırmayan köfte nasıl yapılır? İşte diyette köfte tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Anne eli değmiş bir köfte, donatılmış sofraların bile baş tacı olabilecek lezzetiyle en sevilen yiyecekler arasında yerini alır. Özellikle de akşam sofralarının olmazsa olmaz menüsü olan köfte-patates-pilav, herkes tarafından bilinen ve severek tüketilen bir yemektir. Lezzetiyle gönüllerde taht kuran köfteyi, yemek içlerinde ya da yazın piknik yaparken cızbız köfte olarak ekmek arasında tüketmek isteyebilirsiniz. Ana malzemesi kıyma olan köfte; fırın, ızgara ve kızartma gibi birçok yöntemlerle pişirilebilir. İçerisinde kırmızı et bulunduran klasik köfte, kas gelişimini desteklemenin yanı sıra vücuda enerji vermeye de yardımcı olmaktadır. Özellikle de çocukların bayıla bayıla yediği köfteyi çok daha lezzetli ve kolay tariflerle hazırlayabilirsiniz. Protein miktarı oldukça zengin olan köfteyi evde küçükten büyüğe herkes severek yediği için kurtarıcı yemeklerden birisidir. 

Bulgur mu pirinç mi kilo aldırır? Bulgurun ve pirincin faydaları! Diyet pilav tarifi...İLİŞKİLİ HABERBulgur mu pirinç mi kilo aldırır? Bulgurun ve pirincin faydaları! Diyet pilav tarifi...

KÖFTE DİYET BOZAR MI? KÖFTE KİLO ALDIRIR MI?

köfte nasıl yapılır

köfte nasıl yapılır

Fazla kilolarından şikayetçi olup diyet yapmak isteyen kimselerin nefisleriyle savaştığı en zor anlar, et ve et ürünlerine karşı kendilerini uzak tutmaya çalışmalarıdır. Peki köfte yemenin diyette bir yolu yok mu? Elbette var, canınız çok çektiyse bazı ölçülere dikkat ederek diyeti bozmadan köfte yemeye devam edebilirsiniz.

Bunun için dikkat etmeniz gereken noktalar:

- Diyet boyunca tüketeceğiniz köfteleri mutlaka ızgara üzerinde pişirin.

- Köftenin boyutu kaloriyi direkt olarak etkileyeceğinden dolayı sakın abartıya kaçmayın. (En fazla üç adet köfte yenilebilir)

- Köftenin harcını hazırlarken yüksek kalorili malzemeler kullanmaktan kaçının.

- Fazla miktarda yağ kullanmamaya gayret edin.

AZ MALZEME İLE KÖFTE TARİFİ! MASTERCHEF RIFAT YURTTAŞ TARİFİ İLE MÜKEMMEL KÖFTENİN PÜF NOKTALARI:

Diyet köfte tarifi! Az malzeme ile köfte

Diyet köfte tarifi! Az malzeme ile köfte

MALZEMELER: Yağlı kıyma, Rendelenmiş soğan, iri doğranmış maydanoz, 1 adet yumurta, toz karabiber, çok az kimyon, tereyağı, kıymanın neredeyse eşit miktarından biraz daha az bayat ekmek ve süt.

YAPILIŞI: 

Kullanılacak olan ekmeğin sert kabuklu kısımlarını ayırıp kalan kısımlarını orta küçüklükte ufalayın. Ekmeği lezzetlendirmek için biraz tuz döküp yarım su bardağı sütü ekmeğin her yerine değecek şekilde gezdirin. Daha sonra ekmek sütü içine çekip yumuşarken kaseyi köşede bırakıp kıymayı yoğurma aşaması için diğer adımlara geçin. Ne kadar yoğrulursa o kadar lezzetli olacak olan kıymayı yayvan bir tabağa alıp, rendelenmiş soğanın suyunu sıkıp aldığınızdan emin olunca kıymaya ekleyin. Bolca toz karabiber ilave ettikten sonra çok az kimyon ve birazda tuz katın.

Kıymayı baharatlar iyice özleşene kadar 3-4 dakika kadar yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra ilk başta süt ile yumuşattığınız ekmekleri de elinizde bir güzel yoğurun. Ekmekleri de yoğurduktan sonra kıymanın ortasına ekleyip üzerinde 1 adet yumurta kırın. Maydanozları da ekledikten sonra tekrardan canını çıkartırmışcasına 5-6 dakika iyice yoğurun.

Hepsi aynı ton ve rengi alana kadar yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra kıymayı yine 5 dakika boyunca tabağa fırlatarak ya da elden ele atarak sert şekilde dövün.

Köfteleri yuvarladıktan sonra tereyağında ya da zeytinyağında pişirilebilir. Köfteyi koyduğunuzda yarı beline gelene kadar yağ içinde kalmalı. Tereyağı çok minik minik kendini atmaya başlar başlamaz köfteleri koyun. Köfteler coslamayacak. Sadece 1 kere çevirmeniz gereken köfteler 5 dakika önlü 5 dakika arkalı pişecek. Piştikten sonra kağıt havluya koyup suyunu çeksin öyle tabaklayın. İşte bitti bile...

NOT: İzmir köfte ya da fırında köfte yemeği yapılıyorsa kıyma kadar ekmek kullanılırsa köfte daha yumuşak olmaktadır.

EVDE KÖFTE NASIL YAPILIR? DİYETTE KÖFTE NASIL YENİR?

diyet köfte tarifi

diyet köfte tarifi

DİYET KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER:

250 gram yağsız kıyma
1 adet küçük boy soğan
Yarım su bardağı yulaf kepeği
1 adet yumurta akı
1 tutam maydanoz
1/4 kimyon
Biraz tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Maydanoz ve soğanları incecik şekilde kıyın ve tüm malzemeleri kıymaya katın. Elinizde güzelce yoğurduktan sonra yağsız tavada ya da ızgarada pişirin. Malzemelerin arasında kullanacağınız yulaf kepeği tok tutacağı için öğle ya da akşam beslenme programınızda bu tarifi tercih edebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0